چهار طرح شیک و باسلیقه برای شب های افطار با مدل های فرنی
فرنی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که از دوران کودکی تا بزرگسالی محبوبیت بسیار زیادی دارد. این دسر از پایه شیر تهیه میشود و معمولا با آرد برنج یا آرد گندم و نشاسته و طعمدهندههای مختلف مثل زعفران، وانیل و شکلات تهیه میشود.
فرنی یکی از دسرهایی است که در مراسم مختلف مثل افطارهای ماه رمضان و مراسم جشنی مورد استفاده قرار میگیرد. این دسر یک گزینه عالی برای روزهداران است زیرا شیرینی و لطافت آن باعث میشود افطار آنها بهتر و لذتبخشتر باشد.
در ماه رمضان، فرنی کاربرد بیشتری دارد و به ویژه در تهیه افطار مورد استفاده قرار میگیرد. اما این دسر بهطور کلی در تمامی اوقات و مراسم میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
در این متن چهار نوع فرنی مختلف شامل فرنی نارگیلی، فرنی بستنی، فرنی کرهای و فرنی شیره انگور به طریقه تهیه توضیح داده شده تا بتوانید با دنبال کردن این رسپیها در خانه، این دسر خوشمزه را درست کرده و از آن لذت ببرید.
فرارو نوشت: فرنی یکی از انواع دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که پایه شیر و آرد دارد و برای سفره افطار و روزهداران بسیار مناسب است.فرنی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که از کودکی تا بزرگسالی همچنان محبوب است و طرفداران زیادی دارد. پایه فرنی شیر است که معمولا آن را با آرد برنج و در برخی مناطق دیگر با آرد گندم و نشاسته در طعمهای متفاوت زعفرانی، وانیلی و یا شکلاتی تهیه میکنند. این دسر خوشمزه و لطیف معمولا یکی از غذاهای اصلی کودکان در ماههای ابتدایی غذا خوردن است و همچنین در مراسم مذهبی مثل افطاریهای ماه رمضان و یا به صورت دسر برای مهمانیها و جشنها تهیه میشود. در ایام ماه رمضان فرنی کاربرد بیشتری دارد؛ زیرا روزهداران میتوانند هنگام افطار یک دسر نرم و لطیف و شیرین را بخورند. فرنی معمولا به صورت سنتی با آرد برنج و شیر تهیه میشود، اما ما در این مطلب میخواهیم چهار مدل فرنی خوشمزه و متفاوت را آموزش بدهیم که میتوانید در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.فرنی نارگیلیمواد لازمشیر سرد: ۲ لیواننشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوریگلاب: ۳ قاشق غذاخوریپودر نارگیل: ۴ قاشق غذاخوریپودر هل و دارچین: به میزان لازمشکر: ۴ قاشق غذاخوریطرز تهیهبرای درست کردن این فرنی خوشمزه ابتدا نشاسته ذرت و پودر نارگیل را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و شیر سرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با شیر مخلوط شود. در مرحله بعد شکر را اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شیر کم کم بجوشد و به غلظت برسد. وقتی فرنی غلیظ شد، گلاب، پودر هل و دارچین را اضافه کنید و هم بزنید و وقتی روی فرنی چین افتاد، یعنی آماده است. فرنی را داخل ظرف سرو بکشید و در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا سرد شود و روی آن را به دلخواه تزیین کنید.فرنی بستنیمواد لازمشیر سرد: ۲ لیوانآرد برنج: ۲ قاشق غذاخوریوانیل: نوک قاشق چایخوریبستنی وانیلی: ۱ لیوانخامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوریشکر: ۲ قاشق غذاخوریطرز تهیهبرای درست کردن فرنی بستنی ابتدا شیر سرد و آرد برنج را همراه با وانیل داخل یک قابلمه بریزید و هم بزنید تا آرد برنج باز شود. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام مواد را هم بزنید تا کم کم به جوش بیاید. حالا شکر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید تا مایه فرنی به غلظت برسد. در مرحله بعد بستنی وانیلی را اضافه کنید و خوب فرنی را هم بزنید تا بستنی مخلوط شود. حالا اجاق گاز را خاموش کنید و وقتی فرنی کمی از حرارت افتاد، خامه صبحانه را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا فرنی کاملا یکدست شود. حالا فرنی بستنی آماده را داخل ظرف سرو بریزید. میتوانید به دلخواه مقداری از مایه فرنی را با پودر کاکائو مخلوط کنید و برای تزیین روی ظرفهای فرنی بریزید.فرنی کرهایمواد لازمکره: ۱۰۰ گرمآرد گندم: نصف لیوانشیر: ۴ لیوانوانیل: نوک قاشق چایخوریگلاب: ۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده: به میزان لازمشکر: نصف لیوانطرز تهیهبرای درست کردن فرنی کرهای ابتدا کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا کره آب شود. حالا آرد گندم را با الک داخل قابلمه بریزید و به مدت ۵ دقیقه آرد و کره را با حرارت کم تفت بدهید. در مرحله بعد شیر سرد را کم کم و طی سه مرحله به آرد و کره اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد گلوله نشود. حالا مدام فرنی را هم بزنید تا به نقطه جوش برسد. در این مرحله شکر، وانیل و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید تا فرنی به غلظت برسد. در آخر زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و باز هم فرنی را هم بزنید. وقتی روی فرنی چین افتاد، اجاق گاز را خاموش کنید. فرنی داغ را داخل پارچ مخلوط کن یا غذاساز بریزید و یک دور بزنید تا فرنی کاملا یکدست شود و گلولههای آرد باز شود. حالا فرنی آماده را داخل ظرف سرو بریزید و روی فرنی را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.فرنی شیره انگورمواد لازمشیر سرد: ۲ لیوانآرد برنج: ۱ قاشق غذاخورینشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوریوانیل: نوک قاشق چایخوریگلاب: ۲ قاشق غذاخوریکره: ۲۰ گرمشیره انگور: به میزان لازمطرز تهیهبرای درست کردن این فرنی رژیمی و خوشمزه ابتدا آرد برنج، نشاسته ذرت و شیر سرد را داخل یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا آرد برنج و نشاسته کاملا داخل شیر باز شود. حالا قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام مواد را هم بزنید تا فرنی کم کم به غلظت برسد. در آخر وانیل و گلاب را اضافه کنید و بعد از اینکه روی فرنی چین افتاد، کره را داخل قابلمه بیندازید و اجاق گاز را خاموش کنید. فرنی را هم بزنید تا کره آب شود، سپس فرنی آماده را داخل ظرف سرو بکشید و هنگام سرو روی ظرف فرنی شیره انگور بریزید، نوش جان.راضیه میرزاحیدری