تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مقابله جذاب و ناخن‌کننده بین دو جانبه سامسونگ و اپل

فان آبل، یکی از بنیان‌گذاران شرکت هلندی Fairphone، ادعا کرده است که تلفن‌های هوشمندی ساخته‌اند که به عنوان پایدارترین گوشی هوشمند در جهان شناخته می‌شوند. این شرکت در سال 2013 در آمستردام تاسیس شد و تلفن‌های هوشمند اندرویدی تولید می‌کند که مالکان آن‌ها می‌توانند با آسانی گوشی‌ها و قطعات آن‌ها را تعویض و تعمیر کنند. این اقدام از جهت کاهش ضایعات الکترونیکی و استفاده مجدد از مواد منابع طبیعی بسیار حائز اهمیت است.

هنوز Fairphone عضو کوچکی در بازار تلفن‌های همراه است و تاکنون تعداد محدودی از گوشی‌های خود را فروخته است. اما این شرکت تصمیم دارد به دیگر شرکت‌ها نشان دهد که می‌توانند از فروش گوشی‌های هوشمند پایدار سود کسب کنند. هرچند برای اینکار نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و هزینه‌های بالاتری دارند. دیجیتالیزه کردن هر قطعه تلفن همراه نیز هزینه‌های اضافی را به همراه دارد اما این اقدام نه‌تنها محیط زیست را حفاظت می‌کند بلکه به اقتصاد نیز کمک می‌کند.


فان آبل یکی از بنیانگذاران شرکت هلندی Fairphone است. این شرکت مدعی است که پایدارترین گوشی هوشمند دنیا را ساخته.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت فیرفون در سال ۲۰۱۳ در آمستردام هلند تاسیس شد و تلفن‌های هوشمند اندرویدی تولید می‌کند که مالکان آن‌ها می‌توانند به راحتی گوشی و قطعاتش را تعویض و تعمیر کنند.
مدیران فیرفون امیدوارند تا با توانمندسازی و تشویق مردم به تعمیر تلفن‌هایشان، به جای دور انداختن آن‌ها به محض اولین نقص در یک قطعه، به کاهش ضایعات الکترونیکی کمک کنند.
فیرفون هنوز عضو کوچکی در بازار تلفن‌های همراه است و از زمان عرضه موبایل‌هایش تنها ۵۵۰ هزار دستگاه گوشی هوشمند فیرفون فروخته شده و این درحالی است که در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۳۲ میلیون گوشی آیفون در سراسر دنیا به فروش رسید. اما به گفته فان آبل، فیرفون در تلاش است تا ثابت کند که این امکان برای شرکت‌ها وجود دارد تا از فروش گوشی‌های هوشمند پایدار سود کنند.
البته پایداری، هزینه‌های بالایی را نیز به همراه دارد. آخرین مدل گوشی فیرفون ۶۹۹ یورو قیمت دارد. طبق گفته فان آبل، بخشی از این قیمت بالا به این دلیل است که فیرفون باید همه چیز را در داخل کمپانی خودش بسازد. او در این رابطه گفت: «ما تمام به روزرسانی‌های نرم‌افزاری را خودمان انجام می‌دهیم؛ چون هیچ شرکتی در دنیا وجود ندارد که از تلفن‌های بادوام پشتیبانی کند و سرمایه‌گذاری زیادی لازم است تا بتوانیم آنچه می‌خواهیم را انجام دهیم.»
تعمیر فیرفون ارزان‌تر از رقبا
جالب اینجاست که طرح تعمیر فیرفون، به مراتب ارزان‌تر از رقبای اصلی‌اش است. خرید یک باتری نو برای فیرفون ۵، حدودا ۴۹ دلار هزینه در بر خواهد داشت و این در حالی است که هزینه تعویض باتری آیفون پانزده، ۹۹ دلار و هزینه تعویض باتری سامسونگ Galaxy S ۲۳ بیش از ۱۳۰ دلار خواهد بود.
تعویض صفحه نمایش گوشی فیرفون، ۱۱۲ دلار هزینه برمی‌دارد و تعویض نمایشگر اپل ۳۵۹ دلار و نمایشگر گلکسی S ۲۳ سامسونگ، ۲۹۷ دلار هزینه به همراه خواهد داشت.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!