سرخ شده و آرام آرام نیمی بزنید: زیتون دمی، لذیذی ایرانی
دمی زیتون یکی از انواع پلوهای مخلوط ایرانی است که از ترکیب برنج، زیتون، سیر، گوجه فرنگی و مرغ تهیه میشود. این غذا خوشمزه و مقوی است و در سفرههای ایرانیها محبوب است. زیتون سیاه که جزء مواد اصلی این غذا است، دارای خواص ضد التهاب، بهبود بینایی و تسکین دردهای مفاصل است. برای پاک کردن تلخی زیتون، آنها را چندبار با آب شستشو دهید و سپس در آب نمک به مدت مناسبی خیسانید. اگر از پخت سینه مرغ خسته شدهاید، میتوانید از ران مرغ استفاده کنید. برای افزودن طعم و رنگ به زیتون، سیر را تفت دهید و سپس گوجه فرنگی رنده کنید و به مواد تفت داده شده اضافه کنید. مواد را با برنج مخلوط کنید و آن را به مدت مناسبی بپزید تا برنج دم بکشد. این دمی زیتون خوشمزه را میتوانید همراه با سالاد یا ماست بورانی سرو کنید و لذت ببرید.
فرارو نوشت: دمی زیتون یکی از انواع پلوهای مخلوط بسیار خوشمزه و مقوی است که از تریکب برنج با زیتون، سیر، گوجه فرنگی و مرغ تهیه میشود. پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو، آلبالو پلو و… از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. دمی زیتون یکی از انواع غذاهای خوشمزه و فراموش شده ایرانی است که در روزگاران قدیم طبخ میشد. این غذا به دلیل داشتن زیتون، گوجه فرنگی، مرغ و سیر بسیار مقوی و خوشمزه است. اگر طرفداران انواع دمی و یا پلوهای مخلوط هستید، این دمی خوشمره را از دست ندهید و حتما یکبار آن را امتحان کنید. در صورتی که تمایل دارید یک غذای جدید و خوشمزه را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دمی زیتون خوشمزه همراه ما باشید.مواد لازمبرنج: ۲ پیمانهزیتون بدون هسته: ۱ پیالهسینه مرغ پخته: ۱ عددگوجه فرنگی: ۳ عددروغن: به میزان لازمنمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازمسیر: ۳ حبهطرز تهیهبرای درست کردن این دمی خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت ۴ ساعت خیس بدهید. در مرحله بعد زیتونها را به صورت حلقهای خرد کنید. سیرها را رنده کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید تا عطر سیر بلند شود، سپس زیتون خرد شده را به سیر اضافه کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و سیر را به مدت ۵ دقیقه تفت بدهید. حالا گوجه فرنگی را رنده یا میکس کنید و به زیتون سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید. درب ماهی تابه را ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا مواد با حرارت کم بپزد و سس گوجه غلیظ شود. در آخر سینه مرغ پخته و خرد شده را به این ترکیب اضافه کنید.در مرحله بعد برنج خیس کرده را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و ترکیب زیتون و مرغ و سس گوجه را به آن اضافه کنید. اندازه یک بند انگشت آب داخل برنج بریزید و خوب هم بزنید تا مواد با برنج مخلوط شود. وقتی برنج به جوش آمد و آب اضافه کشیده شد، روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. دمی زیتون خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با سالاد شیرازی یا ماست بورانی میل کنید، نوش جان.نکات مهم۱ ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج میشود. برنج باید حدودا ۴ ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کردهاید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.۲ ـ زیتون یکی از خوشمزهترین و مفیدترین خوردنیهای همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر میکند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ میتواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. برخی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین برخی دردها در مفاصل میشود. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که میتواند از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریدهاید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟همه انواع زیتونها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آنها با آب است؛ یعنی اینکه زیتونها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتونها از بین رفت، دوباره آنها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتونها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.۳ ـ به جای سینه مرغ برای پخت این غذا میتوانید از ران مرغ هم استفاده کنید. حتما مرغ را با پیاز، دو حبه سیر، چوب دارچین یا برگ بو، مقداری نمک و زردچوبه بپزید تا بوی زحم مرغ گرفته شود.راضیه میرزاحیدری