تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چگونه بهتر برای دیابتی‌های روزه‌دار پیشنهادهای تغذیه‌ای ارائه کنیم؟

دیابت یک بیماری مزمن است که عموما با نوع‌های مختلف غذایی مدیریت می‌شود. برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، مصرف مواد غذایی با فیبر بالا و کم ترکیبات پروتئینی و چربی متوسط و کنترل مصرف قند بسیار مهم است. در ماه مبارک رمضان که روزه‌داران باید طولانی‌ترین ساعت‌های روز را بدون مصرف مواد غذایی و آب سپری کنند، برای افراد مبتلا به دیابت این نکات از اهمیت بیشتری برخوردار است.

ویژگی‌های غذایی راهبردی کلیدی در کنترل دیابت هستند، بنابراین توصیه به مراقبت از نوع و زمان مصرف غذا توسط پزشک امر بسیار حائز اهمیت است. فیبر، مایعات، غذاهای پرفیبر، روغن‌های گیاهی، مصرف مواد غذایی خنک و پرفیبر و ورزش‌های سبک برای افراد دیابتی در ماه رمضان توصیه می‌شود تا بهترین مدیریت برای این بیماری را داشته باشند و بدون مشکل روزه بگیرند.


برخی افراد مبتلا به دیابت، تحت نظر پزشک و با رعایت برخی الگو‌های غذایی می‌توانند روزه بگیرند.
به گزارش ایسنا، متخصصان تاکید دارند که برخی مبتلایان دیابت با لحاظ رعایت مواردی و تحت نظر پزشک می‌توانند روزه بگیرند. افراد دیابتی به منظور پیشگیری از نوسان‌های قند خون می‌بایست وعده‌های غذایی را سبک و با فاصله ۲ تا ۳ ساعته میل کنند؛ بنابراین دیابتی‌ها می‌بایست وعده سحری را در نزدیک‌ترین زمان ممکن به اذان صبح میل کنند و حتما سحری بخورند.
همچنین غذا‌های فیبردار به ویژه سوپ جو، نخود، اسفناج، کدو و چاشنی‌هایی مانند شنبلیله، تخم گشنیز، شوید و تخم خرفه، سماق، گزنه و دارچین استفاده کنند. مصرف مایعات به میزان کافی و دانه‌های لعابی مانند خاکشیر، تخم ریحان و تخم شربتی به منظور پیشگیری از افت فشار خون و یبوست نیز توصیه می‌شود.
افراد دیابتی از روغن‌های گیاهی برای وعده‌های غذایی خود استفاده کنند. مصرف بادام، فندوق و پسته برای دیابتی‌ها توصیه می‌شود. ورزش سبک برای افراد دیابتی که دیابت نوع ۲ دارند توصیه می‌شود، ورزش در این افراد حدود یک تا ۲ ساعت پس از افطار توصیه می‌شود.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افراد دیابتی به منظور جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون از پرخوری در وعده افطار خودداری کنند. همچنین دیابتی‌ها برای خوردن مصرف شیرینی، در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط کنند.
دیابتی‌ها نیز بهتر است وعده افطار را با مصرف مایعات گرم مانند آب‌جوش، چای کم‌رنگ و شیرینی‌های طبیعی مانند توت‌خشک، مویز و گاهی خرما شروع کنند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!