تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آموزش ساخت ترشی خانگی با حفظ طراوت و جلوگیری از کپک

ترشی‌ها یکی از مزه‌های محبوب در جامعه ایرانی‌اند و برای تهیه آن‌ها نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شوند. انتخاب سبزی، ادویه، و سرکه، مقدار سرکه، نوع سرکه، ادویه‌ها، سبزی‌های استفاده شده، نوع ظرف، محیط نگهداری، و روش‌های جلوگیری از کپک زدن ترشی از مهمترین نکاتی هستند که در تهیه ترشی باید رعایت شود.

استفاده از ترشی در کنار غذا به علاوه طعم و لذت به غذا می‌دهد، هضم غذا را بهبود می‌بخشد و به سوخت‌وساز بدن کمک میکند. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز توصیه شده است که در کنار غذا ترشی مصرف کنید. از همین رو استفاده از ترشیجات مختلف در کنار غذا خیلی مفید است. به عنوان یک ترفند ساده، می‌توانید روغن مایع و زیتون کمی روی ترشی ریخت تا از کپک زدن آن جلوگیری کنید.

در کل، تهیه ترشی یک هنر است که نیازمند دقت و آنالیز نیازهای مواد اولیه است. اگر این نکات را رعایت کنید، خروجی شما یک ترشی خانگی و خوشمزه خواهد بود.

نمناک نوشت: برای اینکه بتوانید ترشی‌های خانگی گوناگون و خوشمزه تهیه کنید، باید «نکات تهیه ترشی» از قبیل انتخاب سبزی و ادویه و حتی سرکه را بدانید. استفاده از ترشی در کنار غذا باعث هضم بهتر غذا می‌شود و سوخت‌وساز بدن را بالا می‌برد و هم اینکه ما بیشتر از غذا خوردن لذت می‌بریم و پزشکان نیز توصیه کرده‌اند در کنار غذا‌های گوشتی مخصوصاً گوشت حیوانی از ترشیجات مختلف استفاده کنید؛ چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار مؤثر است.نکات مهم تهیه ترشیمقدار سرکه باید به حدی باشد تا روی مواد اولیه ترشی‌ها را بگیرد.همچنین محلول نمک و سرکه که اضافه می‌کنید را باید بچشید تا بی نمک و یا شور نشود.سرکه باید خالص باشد و بهترین سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگورو سرکه سیب است.برای اینکه ترشی عطر و طعم خوبی بگیرد باید ادویه‌های مناسبی مانند فلفل قرمز، فلفلسبز، سیاه دانه، شوید خشک، زیره، برگ آلبالو و برگ مو استفاده کنید.سبزی ترشی باید از این ۷ سبزی باشد (نعناع، گشنیز، جعفری، شوید، ریحان، مرزهو ترخان)جوشاندن میوه‌ها مورد استفاده در سرکه قبل استفاده در تهیه ترشی بسیار مهم است.انتخاب ظرف مناسب در تهیه ترشی بسیار مهم است (ظرف پلاستیکی ممنوع است و باید از ظروف بلوری، سفالی یا چوبی استفاده کنید)استفاده از ظروف شیشه‌ای تیره برای اینکه عطر و طعم ترشی را در گذر زمان تغییر نمی‌دهد بسیار توصیه می‌شود.باید ترشی در محیط خنک نگهداری کنید تا آماده شود.ترفند جلوگیری از کپک زدن ترشیترفند کپک نزدن ترشی بسیار ساده و کاربردی می‌باشد فقط باید به دقت این نکات را رعایت کنید.سرکه را قبل از استفاده بجوشانید و منتظر بمانید سرد شود و سپس استفاده کنید.ریختن مقدار کمی روغن مایع و روغن زیتون روی ترشی از کپک زدن آن جلوگیری میکند.هیچ‌گاه قاشق خیس را درون ظرف ترشی نکنید، چون باعث کپک زدن ترشی می‌شود.استفاده از مواد اولیه و سبزیجات تازه و شستن مناسب آن‌ها به نحوی که لا به لای ساقه‌های گل کلم‌ها به خوبی تمیز شوند.بعد از شستن مواد اولیه باید رطوبت آن‌ها را به وسیله یک دستمال تمیز بگیرد تا ترشی کپک نزند. برای این کار می‌توانید مواد را روی دستمال نخی تمیز پهن کنید تا رطوبت آن خارج شود.استفاده از گلپر به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن بسیار در جلوگیری از کپک زدن ترشی مؤثر است.بستن درب ظرف ترشی به نحوی که هیچگونه هوایی داخل ظرف نرود.قرار دادن ظرف ترشی در محیطی دور از نور آفتاب با دمای مناسب بسیار مهم است.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!