تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

بروی پوشش بخور، نه بر دهان!

خروپف نوعی اختلال در خواب است که هنگام خواب به طور ناگهانی صدای بلندی از خود می‌دهید، که ممکن است برای اطرافیان شما مزاحمت‌آور باشد. این مشکل معمولاً هنگام خوابیدن به پشت یا نداشتن یک سبک زندگی سالم اتفاق می‌افتد.

برای جلوگیری از خروپف می‌توانید از تشک مناسب استفاده کنید، به پهلو بخوابید، صورت را به پایین قرار دهید، بالش مناسب استفاده کنید، تمرینات آواز و ورزش انجام دهید. همچنین، با باز کردن مجاری بینی و تنظیمشان می‌توانید این مشکل را بهبود بخشید.

در صورت ادامه خروپف، ممکن است بهتر باشد که به پزشک مراجعه کنید تا راهکارهای دیگری برای حل این مشکل پیشنهاد دهد. به یاد داشته باشید که مراقبت از خود و سلامتی خود بسیار مهم است و حل مشکلات خواب نیز از این قرار بهبود می‌بخشد.


خروپف مشکل بسیاری رایج است که گرچه خطری برای سلامتی فرد ندارد، اما برای اطرافیان او می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد.
به گزارش روزیاتو، در اغلب موارد، خروپف زمانی رخ می‌دهد که فرد به پشت می‌خوابد یا سبک زندگی نسبتاً ناسالمی دارد. برای کاهش این مشکل راهکار‌های زیادی هست که می‌توانید پیش از مراجعه به پزشک آن‌ها را امتحان کنید. البته در صورت تداوم خروپف، ممکن است لازم به مراجعه به پزشک باشد.
۱- از تشک مناسب استفاده کنید
از خوابیدن روی تشک‌های خیلی نرم خودداری کنید. در غیراینصورت، لگن و کمرتان در تشک فرو می‌رود و وضعیت ناراحتی پیدا می‌کنید. به جای آن، همیشه از تشک‌های سفتی استفاده کنید که تکیه گاه مناسبی برای انحنای طبیعی ستون فقرات هستند و باعث می‌شوند احساس راحتی کنید.
۲- به پهلو بخوابید
سعی کنید به جای هر حالت دیگری، همیشه به پهلو بخوابید. این کار مانع از تماس پیدا کردن زبان با دیواره‌ی حلق می‌شود.
۳- طوری بخوابید که صورت رو به پایین قرار گیرد
در این حالت، صورت رو به پایین قرار می‌گیرد، سر به یک سمت می‌چرخد و دست‌ها در زیر یا دور بالش قرار می‌گیرند. به این حالت «سقوط آزاد» هم گفته می‌شود و یکی از مزایای اصلی آن این است که می‌تواند به تسکین آپنه خواب (اختلال وقفه تنفسی در خواب) یا خروپف مزمن کمک کند.
۴- اگر به پشت می‌خوابید، بالش خود را تنظیم کنید
در صورتی که امکان خوابیدن به پهلو را ندارید و باید به پشت بخوابید، چند بالش زیر سرتان بگذارید تا سر چند سانتیمتری بالاتر از بدن قرار گیرد.
۵- تمرین آواز کنید
تمرینات آواز می‌توانند با خواب تان معجزه کنند. هر روز به مدت ۲۰ دقیقه تمرین کنید تا عضلات حلق تان قوی شوند، چیزی که می‌تواند به جلوگیری از خروپف کمک کند.
۶- سعی کنید چیزی را در آغوش بگیرید
آپنه خواب یا همان اختلال وقفه تنسی در خواب، نوعی اختلال خواب است که بر اثر آن تنفس فرد در حین خواب به طور موقت و مکرر قطع می‌شود. این امر باعث می‌شود خواب فرد به طور مرتب مختل شود و به همین دلیل، بی آنکه خود متوجه شود در طی شب دائماً از خواب بیدار می‌شود و درنتیجه، روز بعد را با احساس خستگی و خواب آلودگی سپری می‌کند.
عادت به در آغوش گرفتن بالش از فواید فیزیکی‌ای از جمله کاهش آپنه خواب برخوردار است. وجود یک بالش کمک می‌کند تکیه گاهی برای تمام بدن فراهم شود و این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید به پهلو خوابیدن را شروع کنید.
۷- مجاری بینی را باز کنید
شاید کار راحتی به نظر نرسد، اما مؤثر بودن آن در پاکسازی سینوس‌ها اثبات شده است. کافی است کنار روشویی بایستید و لوله‌ی نتی پات (وسیله‌ای برای شستشوی بینی – تصویر بالا) را داخل یکی از سوراخ‌های بینی خود قرار دهید. آب داخل بینی تان خواهد شد و از دیگر سوراخ بینی تان بیرون خواهد آمد. می‌توانید این کار را به مدت یک دقیقه برای هر سوراخ بینی انجام دهید.
به خاطر داشته باشید که نمی‌توانید از هر نوع آبی برای این کار استفاده کنید. کارشناسان تأکید دارند از آب مقطر با استریل شده برای این منظور استفاده کنید، نه آب شیر، چرا که مملو از ناخالصی است.
۸- بالشتان را دیر به دیر عوض نکنید
مایت‌های گرد و غبار می‌توانند بر روی بالش انباشته شوند و باعث واکنش‌های آلرژیک شوند، امری که منجر به خروپف می‌شود. بالش خود را دیرتر از سالی یک بار تعویض نکنید.
۹- ورزش کنید
ورزش کردن می‌تواند واقعاً به حل مشکل خروپف کمک کند، چرا که این کار باعث قوی شدن تمام ماهیچه‌های بدن می‌شود و جلوی شل شدن آن‌ها را می‌گیرد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!