دیزی سنگی: سرسره لعاب دار مغازه ای دلپذیر
دیزی سنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که باعث ارتباط و اتحاد خانواده ها در ایران می شود. دیزی سنگی به عنوان یک غذای خوراکی با ارزش غذایی بالا شناخته می شود. مواد اولیه اصلی دیزی سنگی شامل گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا سفید، پیاز، گوجه، سیب زمینی، لیمو عمانی و ادویه های مختلف است. طرز تهیه دیزی سنگی خانگی شامل مراحلی است که در این توصیف اشاره شده، که نیاز به صبر و حوصله دارد. این غذا شهرت و محبوبیت زیادی در بین مردم ایران دارد و طرز تهیه آن به یاد داشتن و احترام به سنت های قدیمی ایرانی مربوط می شود. حضور دیزی سنگی در میز خوراک برای خانواده ها که از نوار نخود و لوبیا مزه آبگوشت بی نظیر آن استفاده می کنند، خاطرات دوران کودکی و شادمانی به یادآور می شود. از همین رو، این غذا به عنوان یکی از حافظه های خوبی از جنبه های فرهنگی ایران شناخته می شود.
نمناک نوشت: دیزی سنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیان است که بسیار پرطرفدار بوده و برای بدن فواید زیادی دارد، طرز تهیه دیزی سنگی رستورانی را برایتان آماده کرده ایم.طرز تهیه دیزی سنگی خانگی با فرمول دیزی سراهاطعم و عطر آبگوشت قهوه خانه ای و دیزی های دیزی سراها با آبگوشت هایی که در خانه می پزیم متفاوت است.مواد لازم دیزی سنگیمواد لازممقدارگوشت گوسفندی استخوانی500 گرمدنبه 100 گرمنخود لوبیا سفید(خیس خورده)1/5 کیلوپیاز1 عددگوجه2 عددسیب زمینی2 عدد متوسطرب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوریلیمو عمانی2 عددسیر2 حبهادویه های دیزی سنگیمواد لازممقدارزردچوبه1 قاشق چایخوریفلفل سیاهنصف قاشق چایخوریدارچین1 قاشق چایخوریادویه های سری دوممواد لازممقدارنمک، زردچوبه و پودر لیوعمانیهر کدام 1 ق چفلفل سیاهنصف قاشق چایخوریمرزه خشک 1 قاشق غذاخوریروش پخت دیزی سنگی روز گازبرای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویه های سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشته اید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفاف تری داشته باشد.برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا 4 ساعت زمان لازم نیاز است.بعد از پخت گوشت،لیمو عمانی،نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجه ها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به ابگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.15 دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است؛ نوش جان.نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگیحتما نخود و لوبیا از 24 ساعت قبل خیس بخورند.کف روی گوشت گرفته شود.بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایم تر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتاده تری دارید.راضیه میرزاحیدری