راز تشخیص چاقاله بادام و زردآلو: از ظاهر تا طعم، چگونه این دو میوه را تشخیص دهید؟
چاقاله بادام و چاقاله زردآلو هر دو در فصل بهار موجود هستند و ظاهراً بسیار به هم شبیه اند. اصلیترین تفاوت ظاهری بین این دو چغاله، وجود کرکها یا پرزهای ریزی روی بافت چاقاله بادام است، در حالی که چاقاله زردآلو صاف و بدون خار است. همچنین، شکل چاقاله بادام گردتر و کرویتر است در حالی که چاقاله زردآلو بیضیشکل و مسطحتر است.
هر دو این چاقالهها از نظر طعم و طبع بسیار شبیه به یکدیگر هستند و برای اینکه تشخیص داده شوند، باید به تفاوتهای ظاهری و اندازه آنها توجه کرد. بهترین زمان برای خرید چاقاله بادام و چاقاله زردآلو اوایل بهار است و در این زمان میتوانید انواع مرغوب این چاقالهها را پیدا کنید.
هر دو این چاقالهها دارای خواص سلامتی بسیار خوبی هستند و میتوانند به تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت قلب و عروق کمک کنند. اما باید در مصرف آنها اقدام به میزان مناسب و منطقه بزنید، زیرا مصرف بیش از حد میتواند به مشکلات معده منجر شود. از طرف دیگر، چاقاله زردآلو برای افراد سرد مزاج مناسب نیست و باید در مصرف آن احتیاط کرد.
چاقاله بادام و چغاله زردآلو هر دو در فصل بهار روانه بازار میشود و دارای طعم و حتی طبعی بسیار مشابه هستند. اما همانطور که در این مقاله خواهیم گفت روشهایی برای تشخیص چاقاله بادام از چغاله زردآلو وجود دارد. در کل خواص این دو چغاله بسیار به هم شبیه است و موارد مصرف آنها نیز تقریباً یکسان است. چگونه میتوانید در هنگام خرید متوجه شوید که چاقالهای که خریداری میکنید متعلق به بادام است یا زردآلو؟با این مقاله از تک فانبلاگ با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوتها و شباهتهای چاقاله بادام و چاقاله زردآلو بپردازیم.تفاوت چاقاله بادام و زردآلو چیست؟در ظاهر این دو میوه نارس که یکی قرار است به پوسته سفت بادام تبدیل شود و دیگری به بافت نرم و لطیف زردآلو بدل شود بسیار به هم شبیه هستند؛ اما همانطور که در ادامه بررسی خواهیم کرد دارای تفاوتهای ظاهری قابل تمیزی هستند که شما میتوانید بهراحتی آن را تشخیص دهید. اصلیترین تفاوت ظاهری چاقاله بادام و چاقاله زردآلو چاقاله بادام دارای خارها یا پرزهای ریزی روی بافت خود است و ظاهر این چاقالهها اغلب شکل کرهای یا بادامی دارند. چاقاله زردآلو ظاهری صاف و بدون خار و مخملی دارند و به شکل بیضیهای مسطحتر نسبت به چاقالههای بادام هستند.بهترین زمان برای خرید چاقاله بادام و چاقاله زردآلو چه زمانی است؟هر دو این چاقاله در فصل بهار روانه بازار میشوند و بهترین و مرغوبترین انواع آن اوایل بهار در بازار یافت میشود. چاقالههای ریز و تردی که تفاوت آنها در کرکهای روی آنها (چاقاله بادام دارد و چغاله زردآلو ندارد) و شکل ظاهری آنها است (چاقاله بادام گردتر و کرویتر و چاقاله زردآلو بیضی شکل و مسطحتر است). البته بسته به منطقه مورد کشت زردآلو ممکن است در برخی شهرها چاقاله زردآلو تا آخر تابستان هم یافت شود؛ اما چغاله بادام در فصل بهار و نهایتاً تا اواخر بهار یعنی خرداد ماه در دسترس است.طبع چاقاله بادام و چاقاله زردآلو چیست؟گرچه بادام رسیده دارای طبع گرم و خشک و زردآلو دارای طبع سرد و خشک است؛ اما چاقاله این دو میوه هر دو دارای طبع سرد و خشک است. به همین دلیل است که نباید در مصرف چاقاله بادام یا چاقاله زردآلو زیادهروی کنید؛ چون موجب سردی معده و بروز دلدرد و اختلالات معده میشود. چاقاله بادام چیست؟چاقاله بادام میوه نارس و کال درخت بادام است که در فصل بهار یافت میشود. این میوه پوستی سبز رنگ و کرکدار دارد و طعم آن ترش و کمی شیرین است. مغز چاقاله بادام نیز سفید و نرم است. چاقاله بادام مرغوب همان انواعی از آن است که ریزتر و تردتر هستند. چاقاله جوان رنگی روشنتر و طعمی ترشتر دارد. هر چه چغاله بزرگتر یا اصطلاحا پیرتر شود بافت آن سفتتر و طعمی آن رو به گس شدن میرود؛ بنابراین چاقاله بادام را در اوایل بهار یا اصطلاحا زمان نوبرانه آن خریداری کنید.همانطور که گفتیم چاقاله بادام دارای کرک یا پرزهای روی بافت خود است. برای از بین بردن این کرکها باید چاقاله بادام را در آب بخیسانید. دائم روی آن آب بریزید تا بعد از چند ساعت پرزها جدا شده و بافت سبز و یکدست آن نمایان شود.بیشتر بخوانید: خواص چاقاله بادام برای سلامت و شادابی پوستخواص چاقاله بادامسرشار از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر است.به دلیل طبع سرد، برای افراد گرم مزاج مناسب است.میتواند به تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت قلب و عروق کمک کند.دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابی است.مصرف چاقاله باداماقاله بادام را میتوان به صورت خام، پخته یا شور و حتی ترشی مصرف کرد.از چاقاله بادام پخته میتوان در تهیه خورش و از نوع خام آن بر روی سالاد نیز استفاده کرد.چغاله بادام شور نیز به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مفید شناخته میشود.چاقاله زردآلو چیست؟چغاله زردآلو میوه کال و نارس درخت زردآلو است که در فصل بهار یافت میشود. این میوه پوستی سبز رنگ با کرکها یا پرزهای خیلی ریزتر و کمتر نسبت به چاقاله بادام دارد. طعم آن ترش و گاهی ترش و شیرین است و بسیار شبیه به طعم چاقاله بادام است. مغز چغاله زردآلو نیز سفید و نرم است.بیشتر بخوانید: آیا چاقاله بادام همان بادام است؟خواص چاقاله زردآلوسرشار از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر است.به دلیل طبع سرد، برای افراد گرم مزاج مناسب است.یتواند به تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت قلب و عروق کمک کند.دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابی است.مصرف چاقاله زردآلوچاقاله زردآلو را میتوان به صورت خام، پخته یا شور و ترشی مصرف کرد.از چاقاله زردآلو پخته شده، میتوان در تهیه خورش و از نوع خام آن برای انواع سالاد استفاده کرد.چاقاله زردآلو شور نیز به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مفید شناخته میشود.مضرات چاقاله زردآلومصرف بیش از حد چغاله زردآلو میتواند منجر به دل درد، اسهال و نفخ شود.افراد سرد مزاج باید در مصرف چاقاله زردآلو احتیاط کنند.زنان باردار و شیرده نیز باید قبل از مصرف چغاله زردآلو با پزشک خود مشورت کنند.نکات تشخیص چاقاله بادام و چاقاله زردآلو:هنگام خرید چاقاله زردآلو و چاقاله بادام، به رنگ سبز و کرک روی چاقاله ، همچنین ظاهر گرد،کروی یا مسطح آنها توجه کنید.چاقاله زردآلو چون مسطحتر است کمی بزرگتر از چاقاله بادام است.طعم چاقاله زردآلو ترشتر از چاقاله بادام است.مغز چاقاله زردآلو کمی سفتتر از مغز چاقاله بادام است.امیدواریم که مقاله فوق برایتان مفید واقع شده باشد.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.