راز تهیه خوراکی شیرین و خوشمزه از خرما در منزل
رنگینک خرما یک دسر سنتی و خوشمزه است که اصل آن در جنوب ایران مخصوصاً در استانهای فارس و بوشهر محبوب است. این دسر دارای انرژی زیادی است و برای کسانی که افت فشار دارند، مناسب است. برای تهیه رنگینک خرما ابتدا آرد سفید و آرد نخودچی را روی حرارت زمانی که بوی خامی آنها گرفته شد، بروز کنید. سپس کره، پودر قند، پودر هل، پودر دارچین، گردوی خرد شده، پودر پسته و پودر نارگیل را اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس هسته خرماها را جدا کرده و کمی له کنید و با گردوی خرد شده مخلوط نمایید. مخلوط را در قالب سیلیکونی ریخته و سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. در نهایت، رنگینک خرما را از قالب خارج کرده و سرو کنید. با رعایت نکات تهیه و تزیین این دسر، میتوانید از آن لذت برده و به مهمانان خود نیز ارائه دهید.
نمناک نوشت: رنگینک خرما یک دسر سنتی جنوب کشور می باشد که بیشتر با نام های رنگینک خرما بوشهری و رنگینک خرما شیرازی شناخته می شود.رنگینک یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی جنوب ایران است که در استان فارس و بوشهر تهیه می شود. این دسر در کنار خوشمزگی دارای انرژی زیادی است که مناسب کسانی است که افت فشار دارند.پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه رنگینک خرما خوشمزه و مقوی را به شما آموزش دهیم.مواد لازم برای رنگینک خرما:خرما:نصف پیمانهآرد سفید:1 پیمانهآرد نخودچی:یک چهارم پیمانهپودر قند:3 ق غکره:150 گرمپودر هل و پودر دارچین:از هر کدام نصف ق چگردوی خرد شده:نصف پیمانهپودر پسته و پودر نارگیل :از هر کدام 1 ق غدستور تهیه رنگینک خرما :ابتدا آرد سفید و آرد نخودچی را داخل تابه ای بریزید و روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آن ها گرفته شود. در مرحله بعد کره را به آرد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا جایی که کره آب شده و یک مایع قهوه ای روشن درست شود.در این مرحله شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید تا مواد از حرارت بیفتد. بعد از اینکه مواد از حرارت افتاد و کمی خنک شد پودر شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس پودر دارچین، هل، پسته و نارگیل را بریزید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.در مرحله بعد هسته خرماها را جدا کرده و کمی له کنید سپس با گردوی خرد شده مخلوط نمایید. حالا نیمی از مخلوط آرد و کره را داخل قالب مورد نظر بریزید و مخلوط خرما و گردو را وسط آن بریزید و با قاشق کمی فشار دهید تا منسجم شود.در ادامه باقی مانده مخلوط آرد و کره را بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا رنگینک سفت شود. بعد از اینکه رنگینک خوب خنک و سفت شد آن را از قالب خارج کرده و سرو نمایید.نکات تهیه رنگینک خرما:برای تهیه رنگینک حتما از قالب سیلیکونی استفاده کنید. می توانید از چند قالب سیلیکونی طرح دار هم برای قالب زدن رنگینک استفاده کنید و یا اگر دوست داشتید یک قالب برای تهیه آن به کار ببرید.از خرمای تازه و نرم استفاده کنید اگر خرما نرم نبود باید خرما را در آب بخیسانید.نکات تکمیلی در مورد رنگینک خرمازمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقهرنگینک خرما را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.راضیه میرزاحیدری