رکورد تاریخی: واسته شکنی در چاپ پول
در این نوشتار، به تحلیل وضعیت پایههای پولی در ایران در ماه فروردین سال ۱۴۰۲ پرداخته شده است. بر اساس آمارهای اعلام شده توسط بانک مرکزی، رشد نقطه به نقطه پایه پولی در این ماه نسبت به سال گذشته به ۴۵ درصد رسیده است. همچنین، افزایش ۶۵ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به بانک مرکزی از جمله عوامل اصلی این رشد است. این افزایش در شرایطی رخ داده است که نسبت پول به نقدینگی به ۲۶ درصد رسیده و بیشترین میزان تاریخی خود را نشان داده است. این نسبت نشاندهنده میزان سیالیت نقدینگی است و در واقع نشاندهنده این است که چقدر امکان تبدیل داراییهای نقدی به پول نقد و برعکس وجود دارد. این اتفاقات نشان میدهند که در این ماه، وضعیت پایههای پولی در کشور تحت تأثیر عوامل مختلف قرار گرفته است و دولت نیز نظارت دقیقتری بر مدیریت بدهی خود به بانک مرکزی نیاز دارد.
این اتفاق در حالی رخ داده که در این ماه مانده بدهی دولت به بانک مرکزی ۶۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و از عوامل اصلی رشد پایه پولی بوده است.
به گزارش فردای اقتصاد، آمارهای بانک مرکزی از جزئیات پایههای پولی در فروردین ۱۴۰۲ نشان میدهد که رشد نقطه به نقطه پایه پولی در این ماه نسبت به سال گذشته به ۴۵ درصد رسیده است.
آخرین آمارهای بانک مرکزی از جزئیات کلهای پولی در فروردین ۱۴۰۲ نشان میدهد که رشد نقطه به نقطه پایه پولی در این ماه نسبت به سال گذشته به ۴۵ درصد رسیده که بیشترین میزان این متغیر در تمام ادوار است.
این اتفاق در حالی رخ داده که در این ماه مانده بدهی دولت به بانک مرکزی ۶۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و از عوامل اصلی رشد پایه پولی بوده است.
در کنار این موارد، نسبت پول به نقدینگی که نشان دهنده میزان سیالیت نقدینگی است نیز به ۲۶ درصد رسیده که بیشترین میزان تاریخی خود را نشان میدهد.