تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز تهیه سبزی پلو دامغانی به روش سنتی: طعمی ساده و شگفت‌انگیز

سبزی پلو از جمله غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در انواع مختلف و با طعم‌های متنوع در سراسر کشور طبخ می‌شود. یکی از این انواع، سبزی پلو دامغانی است که طرز تهیه‌ای ساده و طعم دلچسبی دارد. برای طهی سبزی پلو دامغانی، ابتدا برنج را خیس کنید و بادمجان‌ها را سرخ کنید. سپس پیاز و گوشت چرخ‌کرده را تفت دهید و به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید. گوجه‌فرنگی و رب نیز به مواد اضافه گردد. سبزی پلویی را به همراه سبزی‌های خرد شده به مواد اضافه کرده و هم بزنید. بعد از پخت برنج، آن را به همراه بادمجان‌های سرخ شده سرو کنید. این غذا با طعم و طراوت خود به یک تجربه لذت بخش تبدیل می‌شود.

سبزی پلو، یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با تنوع زیادی در سراسر کشور پخته می‌شود. سبزی پلو دامغانی از جمله غذاهای سنتی شهر دامغان است که با طعمی دلچسب و طرز تهیه‌ای ساده می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای طرفداران این غذا باشد.در این بخش از تک فانبلاگ، طرز تهیه سبزی پلو دامغانی را به شما آموزش می‌دهیم.مواد لازم جهت تهیه سبزی پلو دامغانی:سبزی پلویی۳۰۰ گرمگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمبرنج۴ پیمانهپیاز۱ عددگوجه فرنگی۲ عددبادمجان۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۱/۲ فنجانزردچوبه و نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمنانبه مقدار لازم (اختیاری)روغنبه مقدار لازمآببه مقدار لازممراحل تهیه سبزی پلو دامغانیبرای تهیه سبزی پلو دامغانی مراحل زیر را طی کنید:مرحله اول: خیساندن برنجقبل از شروع به پخت سبزی پلو، برنج را به مدت حدود ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید. برای خیس کردن برنج از آب ولرم استفاده کرده و به اندازه‌ای آب اضافه کنید که تمام دانه‌ها به طور کامل در آب غوطه‌ور شوند.می‌توانید کمی نمک نیز به آب اضافه کنید، اینکار باعث می‌شود که برنج طعم بهتری داشته باشد و همچنین به پخت بهتر آن کمک می‌کند.مرحله دوم: سرخ کردن بادمجانبادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. ضخامت برش‌ها باید حدود ۱ تا ۲ سانتی‌متر باشد. برای گرفتن تلخی بادمجان‌ها، می‌توانید به آن‌ها نمک بزنید و ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید. سپس آن‌ها را بشویید و آب‌شان را به خوبی با دستمال تمیز بگیرید. در تابه‌ای گود روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بادمجان‌ها را به آرامی در روغن داغ قرار دهید و هر دو طرف آن‌ها را سرخ کنید.مرحله سوم: آماده کردن گوشتپیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. داخل تابه‌ای روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن باید پیاز را به آن اضافه کنید. چند دقیقه پیاز را تفت دهید تا نرم شود.سپس گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به تابه اضافه کنید. مواد را تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند تفت دهید. گوجه‌فرنگی‌ها را داخل مواد رنده کنید و با مواد ترکیب کنید.مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگیبعد از اینکه مواد داخل تابه کمی تفت خوردند، نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است. برای این کار، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و به آرامی با مواد مخلوط کنید تا رنگ رب به طور کامل باز شود و به خورد مواد برود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سبزی پلو با سبزی خشکمرحله پنجم: آماده کردن سبزی پلوییسبزی پلویی را به خوبی شسته و به صورت ریز خرد کنید.توجه: سبزی پلو شامل تره، جعفری، شوید و سیر تازه است.مرحله ششم: پخت برنجقابلمه‌ای مناسب را انتخاب کنید و تا نیمه آن را با آب پر کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. سپس آب برنج را که از قبل خیس کرده بودید، خالی کنید و برنج را به قابلمه اضافه کنید.مرحله هفتم: اضافه کردن سبزی به برنجبعد از ۶ دقیقه، سبزی پلویی را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. مراقب باشید که برنج ها له نشوند. بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر پلو با ماهی و مرغمرحله هشتم: آماده کردن سبزی پلو دامغانیابتدا قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم قرار داده و کمی روغن داخل آن بریزید. سپس نان لواش را طوری داخل قابلمه قرار دهید که تمام کف آن را بپوشاند. این کار باعث می‌شود تا ته دیگ نان داشته باشد.قابلمه را از روی حرارت بردارید و یک لایه برنج روی نان لواش بریزید. سپس یک لایه از زعفران دم کرده و ترکیب گوشت را روی برنج بریزید، این کار را تا زمانی که مواد به پایان برسد ادامه دهید. در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.مرحله نهم: سرو سبزی پلوبعد از اینکه برنج کاملا پخت و آماده شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را به همراه بادمجان‌های سرخ شده سرو کنید.سبزی پلو دامغانی آماده است، نوش جانتان!بیشتر بخوانید: طرز تهیه گل کلم پلو مجلسیدر این قسمت از مجله آشپزی تک فانبا طرز تهیه سبزی پلو دامغانی آشنا شدید. امیدواریم این غذای خوشمزه و لذیذ را در منزل تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش می‌برم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه‌ام رو با هم ترکیب کنم!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!