تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راه حل طبیعی برای کاهش چربی خون: اسرار گیاهی برای بهبود وضعیت خوندهی

سماق یک ادویه با ترکیبات غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند در پیشگیری و کاهش بیماری‌ها مؤثر باشد. این ترکیبات از جمله تانن و فلاونوئید‌ها به بدن کمک می‌کنند و همچنین دارای اسیدهای چرب مفیدی مانند امگا-۳ و امگا-۶ است. از مزایای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سماق می‌توان به تأثیر آنها در مقابل رادیکال‌های آزاد، حفظ سلول‌ها از آسیب و دفاع از بدن در برابر ضرر اشاره کرد.

استفاده از سماق می‌تواند در پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان، سکته مغزی، عفونت‌ها، بیماری‌های دهانی، بیماری‌های گوارشی و قلبی عروقی مؤثر باشد. این ادویه همچنین خواص ضد ویروسی و ضد باکتری دارد و می‌تواند سطح قند و کلسترول خون را در مرزهای سالم نگه دارد.

بنابراین، اضافه کردن سماق به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند و برای جلوگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت بدن مفید باشد. این ادویه معمولا به عنوان یک طعم دهنده و تزئین کننده در غذاها استفاده می‌شود، اما خواص بهداشتی آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

مطالعات متعدد نشان داده است که سماق با آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد فعال خود به پیشگیری و کاهش طیف وسیعی از بیماری‌ها کمک می‌کند.
به گزارش اقتصاد۲۴، سماق ادویه‌ای با طبع خشک و سرد است و آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی دارد.
سماق دارای طیف گسترده‌ای از آنتی اکسیدان‌هاست که از آن‌ها با نام «ترکیبات فنول» Phenolic compounds)) یاد می‌شود. مهمترین آن‌ها «تانن» و فلاونوئید‌ها (Flavonoids) هستند. سماق همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از مواد فعال دیگر و مفید برای بدن هست که از آن‌ها می‌توان به اسید چرب و اسید آمینه، روغن ها، مواد معدنی، آنتوسیانین (Anthocyanins) و گالیک اسید اشاره کرد. مهمترین اسید‌های چرب موجود در سماق، امگا-۳ و امگا-۶ است.
تمایز آنتی اکسیدان‌ها موجود در سماق این است که قابلیت محلول شدن در آب را دارند؛ به طوری که بدن می‌تواند به آسانی از آن استفاده کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در سماق ۵۰ برابر تأثیر ویتامین E و ویتامین C است. آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد که سلول را اکسید می‌کنند، مبارزه کرده و آن‌ها را در معرض آسیب قرار می‌دهند؛ یعنی آنتی اکسیدان‌ها به عنوان محافظ دفاعی سلول‌ها عمل کرده و از آن‌ها در برابر ضرر محافظت می‌کنند.
مطالعات متعدد نشان داده است که سماق با آنتی اکسیدان‌ها و مواد فعال خود به پیشگیری و کاهش طیف وسیعی از بیماری‌ها کمک می‌کند که از جمله آن می‌توان به درمان دیابت و بهبود مقاومت به انسولین، سرطان، سکته مغزی، بیماری‌های دهان، عفونت‌ها، بیماری‌های دستگاه گوارش و اسهال، بیماری‌های قلبی عروقی و به ویژه تصلب شرایین و همچنین سوختگی اشاره کرد.
سماق ضد ویروس، ضد باکتری و قارچ است؛ همچنانکه نقشی فعال در حفظ سطح قند خون، کاهش تری گلیسیرید‌ها و کلسترول مضر LDL و نیز بالابردن سطح کلسترول مفید HDL در خون نقش مؤثری دارد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!