راز تهیه کشک سالاری: طعم لذیذ خراسان جنوبی
کشک سالاری یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب مردم شهر بیرجند است که با مواد اصلی آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشتی، پیاز و لپه تهیه میشود. این غذا را میتوان با نان یا تیلیت مصرف کرد. برای آمادهسازی خمیر کشک سالاری، ابتدا ماست، زردچوبه و سیاه دانه را با آرد مخلوط کرده و خمیری تهیه میکنیم که بعد از استراحت دو ساعت، به تکههای بزرگتر تقسیم و خشک شده گردد. سپس خمیر را آسیاب کرده و آرد کشک سالاری را به دست میآوریم. برای گوشت قورمه نیز گوشت با پیاز، لپه، زعفران و نمک در قابلمه فراوانی آب پخته میشود. در نهایت، با تهیه سس سیری و ترکیب گوشت قورمه و خمیر آرد، کشک سالاری آماده میشود تا با دارچین و فلفل سیاه سرو شود و نوش جان شما را سرشار کند.
ایرنا نوشت: کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که نباید بههیچوجه تجربه مزه کردن آن را در سفر به این منطقه از دست داد. کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که نباید بههیچوجه تجربه مزه کردن آن را در سفر به این منطقه از دست داد. طرز تهیه این غذا کمی مشکل و زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم نهایی این غذا ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت. آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشتی وپیاز از مواد تشکیلدهنده این غذا هستند که معمولا بهصورت تیلیت یا با نان مصرف میشود.مواد لازم برای چهار نفرمواد لازم برای تهیه خمیر۳ پیمانه آرد یک پیمانه ماست یک قاشق چایخوری زردچوبه ۲ قاشق چایخوری سیاه دانهمواد لازم برای کشک سالاری۲ حبه سیر پوست کنده۲ قاشق سوپخوری روغن۲ قاشق سوپخوری خمیرنمک، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازمنصف قاشق چایخوری زعفران سابیده ۶ عدد گردو آب به مقدار لازممواد لازم برای تهیه گوشت قرمه۳۰۰ گرم گوشت خورشتی یک عدد پیاز پوست کندهنصف پیمانه لپه۲ قاشق سوپخوری روغن نمک به مقدار لازمنصف قاشق چایخوری زعفران سابیدهطرز تهیه کشک سالاریبرای تهیه خمیر، ماست را در یک کاسه بزرگ بریزید و زردچوبه و سیاه دانه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس آرد را کمکم در کاسه بریزید و مواد را مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاورید که به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای اتاق برای دو ساعت استراحت کند. خمیر را پس از گذشت این زمان به تکههای کوچکتر تقسیم کنید و روی یک پارچه تمیز بچینید. خمیر باید برای دو روز، زیر نور آفتاب و در هوای خشک قرار بگیرد. پس از این مدن زمان، خمیر را با دست بهشکل پودر دربیاورید و صبر کنید تا پودر هم کاملا خشک شود. پودر خمیر را پس از خشک شدن کامل، آسیاب کنید تا آرد کشک سالاری به دست آید.برای تهیه گوشت قورمه، گوشت خورشتی را با دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس کف روی گوشت را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. در ادامه یک عدد پیاز درسته، لپه از قبل خیس شده و روغن را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت و لپه روی حرارت ملایم گاز بهآرامی بپزند. در نهایت، پس از پخت گوشت و لپه، زعفران سابیده را با یک قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کنید و بههمراه نمک در قابلمه بریزید.برای آمادهسازی کشک سالاری، سیر رنده شده را در کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. سپس یک چهارم پیمانه آب جوش روی آن بریزید و صبر کنید تا سیر بپزد و آب هم تبخیر شود. در ادامه آرد آماده شده را به سیر داغ بیفزایید و آنها را با هم تفت دهید. نمک، گوشت قورمه پخته شده، لپه، زعفران، گردوی پودر شده و آب را نیز در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا این مخلوط بجوشد و غلیظ شود. در هنگام سرو، روی کشک سالاری دارچین و فلفل سیاه بریزید.نکات مهم برای تهیه کشک سالاریاگر از گوشت برای تهیه کشک سالاری استفاده نمیکنید، در پایان یک عدد تخممرغ همزده را در غذا بریزید و آن را پس از چند دقیقه سرو کنید.به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، اگر تهیه آرد برای شما مشکل است، از آرد معمولی استفاده کنید. در این صورت بهتر است کشک سالاری را با کمی آبغوره سرو کنید.راضیه میرزاحیدری