تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رمزگشایی از ارتباط بین عادت‌های خواب و بیماری‌ها: چگونه خواب مطمئن می‌تواند سلامتی ما را تحت تأثیر قرار دهد؟

در تحقیقات اخیری که توسط دانشمندان دانشکده ایالتی پن انجام شده است، الگوهای مختلف خواب انسان‌ها با ایجاد رابطه‌ای مستقیم با بیماری‌های مزمن مختلف مرتبط شده است. بر اساس این تحقیقات، افرادی که در طول هفته خواب‌های نامنظم و کمتری دارند و فقط در تعطیلات آخر هفته به خواب دلچسب دست پیدا می‌کنند، در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و افسردگی قرار دارند.

همچنین، افرادی که مبتلا به بی‌خوابی هستند، با احساس خستگی بیشتری روبه‌رو می‌شوند و افرادی که بیشتر چرت می‌زنند، با وجود خواب به نظر خوب شبانه، در طول روز دائمی خستگی‌هایی را تجربه می‌کنند. این تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که الگوی خواب نامناسب می‌تواند منجر به زوال عقل، سکته مغزی و حمله قلبی، بیماری‌های کبدی و ضعف قوای جسمی شود.

بنابراین، بهترین راه برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حفظ سلامتی بدن و ذهن، رعایت الگوی خواب منظم و کافی است. از طرفی، افرادی که بیش از حد خواب می‌کنند نیز باید از این عادت پرهیز کنند تا از بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی جلوگیری کنند. به طور کلی، اهمیت توجه به الگوی خواب و ایجاد رژیم خواب مناسب برای داشتن سلامتی و آرامش روحی و جسمی بسیار حائز اهمیت است.

خبرآنلاین نوشت: دانشمندان با بررسی حدود ۳۷۰۰ شرکت‌کننده، ۴ نوع الگو و عادت خواب یافتند که برخی از این عادات خواب با بیماری‌هایی چون مشکلات قلبی، سرطان، دیابت و افسردگی مرتبط هستند.دانشمندان دانشکده ایالتی پن در آمریکا با بررسی این داوطلبان می‌خواستند بدانند الگوی خواب افراد با افزایش سن آنها و احتمال ایجاد بیماری‌های مزمن چه ارتباطی ممکن است داشته باشد.در بررسی‌ها مشخص شد، این افراد در ۴ گروه خوش‌خواب‌ها، افرادی که فقط آخر هفته‌ها را خوب می‌خوابند، بی‌خواب‌ها و افرادی که بیشتر چرت می‌زنند قرار دادند.خوش‌خواب‌ها، ساعت‌های طولانی و مداوم می‌خوابیدند و در طول روز هوشیار و سرحال بودند.افرادی که آخر هفته‌ها خوب می‌خوابیدند، در طول هفته خواب‌های نامنظم و کوتاه‌تری داشتند و خواب خوب و طولانی آنها منحصر به تعطیلات آخر هفته‌ها بود.بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در دو گروه بی‌خواب‌ها و چرت‌زن‌ها قرار داشتند. افراد مبتلا به بی‌خوابی، به‌دلیل خواب کم، در طول روز احساس خستگی بیشتری داشتند و افرادی که بیشتر چرت می‌زدند، با وجود اینکه تقریبا شب‌ها خوب می‌خوابیدند، در طول روز هم دایما خسته بوده و چرت می‌زدند.محققان دانشکده ایالتی پن، موقع بررسی سلامت جسمانی این افراد، تمام عوامل اجتماعی-اقتصادی و محیط کار این افراد را هم در نظر گرفتند.نتایج بررسی‌های آنها نشان داد، افراد بی‌خواب، بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و افسردگی قرار دارند. همچنین بی‌خوابی و کم‌خوابی خطر ابتلا به زوال عقل، سکته مغزی، حمله قلبی و بیماری‌های کبدی را افزایش می‌دهد. افرادی که در طول هفته کم می‌خوابند هم در معرض ابتلا به این بیماری‌ها هستند.درواقع نبود خواب کافی به این معناست که بدن و ذهن، وقت کافی برای بازسازی و ترمیم بدن از استرس‌های روزانه ندارد و استرس مزمن عاملی برای ابتلا به یکسری بیماری‌های مزمن و خطرناک است.افرادی که دائما چرت می‌زنند هم در خطر ابتلا به دیابت و ضعف قوای جسمانی هستند.از طرفی خواب بیش از حد، فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌هایی چون دیابت، بیماری‌های قلبی، چاقی، افسردگی و سردرد می‌کند. خواب زیاد موجب افزایش التهاب‌های متعدد در بدن می‌شود.بنابراین برای سالم بودن باید الگوی خواب‌تان را منظم کرده، کم یا بیش از حد نخوابید.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!