جایگاه برتر اینترنت در دل ایرانیان
این نوشته با تکیه بر اطلاعات منتشر شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، وضعیت اینترنت در ایران را بررسی کرده است. طبق آمارهای ارایه شده، بیشترین مشترکان اینترنت در کشور از اینترنت موبایل نسل ۳G و ۴G استفاده میکنند و سهم کمترینی از اینترنت کشور به شبکه فیبر نوری تعلق دارد. همچنین، مشخص شده است که از میان افرادی که از اینترنت ثابت استفاده میکنند، ۴۲ درصد افراد با سرعت بین دو تا ۱۰ مگابیت به اینترنت متصل هستند.
اطلاعات ارائه شده نشان می دهد که اینترنت موبایل با سهم ۸۹.۸ درصدی از کل مشترکان، محبوبترین اینترنت در کشور محسوب میشود. پس از آن، اینترنت ADSL و VDSL با سهم ۷.۹ درصدی و اینترنت TD-LTE با سهم ۱.۶ درصدی جایگاههای بعدی را دارند. از سوی دیگر، شبکه فیبر نوری با سهم ۱۹ صدم درصدی، کمترین تعداد مشترکان اینترنت را در کشور دارد.
با توجه به اطلاعات ارایه شده، مشترکان ایرانی به طور کلی از اینترنت با سرعت دو تا ۱۰ مگابیت بیشترین استقبال را دارند. اطلاعات ارایه شده، نشان میدهد که حدود ۴۲ درصد از مشترکان اینترنت ثابت، از سرعتهای بین دو تا ۱۰ مگابیت استفاده میکنند، در حالی که ۲۵ درصد دیگر از مشترکان از سرعت ۱۰ تا ۲۰ مگابیت بهره میبرند. این مطالبات، ارزشمندند و میتوانند برای بررسی و بهبود وضعیت اینترنت در ایران مورد استفاده قرار گیرند.
فرارو- اینترنت موبایل بیشترین مشترکان را در کشور دارد. تقریبا ۹۰ درصد از شبکه اینترنت کشور به تسخیر مشترکان ۳G و ۴G درآمده و از این حیث، مشترکان شبکه نوپای FTTx یا همان فیبر نوری با ۱۹ صدمدرصد کمترین سهم را از اینترنت کشور دارند. اطلاعات اخیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان میدهد ۴۲ درصد افرادی که از اینترنت ثابت در ایران استفاده میکنند، با سرعتی بین دو تا ۱۰ مگابیت به اینترنت وصل میشوند. جالب است بدانید الان بیش از ۱.۵ میلیون مشترک ثابت یعنی حدود ۱۴ درصد از کل آنها با سرعت بیش از ۳۰ مگابیت از اینترنت بهره میبرند و هنوز ۱۷۰ هزار نفر از اینترنت کمسرعت – تا ۲۵۶ کیلوبیت- استفاده میکنند.
محبوبترین اینترنت ایرانیها؛ سهم ۹۰ درصدی اینترنت همراه
اینترنت موبایل محبوبترین اینترنت فعلی بین مشترکان ایرانی بهشمار میروند. طبق دادههای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سه ماهه ابتدایی امسال ۹۷ میلیون و ۸۳۹ هزار و ۸۳۱ مشترک از اینترنت نسل سوم و چهارم موبایل استفاده کردند که این رقم معادل ۸۹.۸ درصد از کل مشترکان اینترنت در کشور است. بعد از اینترنت نسل سوم و چهارم، محبوبترین اینترنت برای کاربران ایرانی ADSL و VDSL است. مشترکان اینترنت ADSL و VDSL تا پایان سهماهه اول سال روی هم هشت میلیون و ۶۷۸ هزار و ۱۰۷ مشترک بودند که این رقم سهم ۷.۹ درصدی مشترکان اینترنت DSL را در کل ایران نشان میدهد. اینترنت TD-LTE با سهم ۱.۶ درصدی از این حیث سومین سرویس مورد علاقه کاربران ایرانی بوده و تعداد مشترکان آن یک میلیون و ۷۵۸ هزار و ۳۴۳ بهثبت رسیده است. مشترکان اینترنت وایفای نیز که تا پایان خرداد امسال ۳۸۸ هزار و ۹۷۷ مشترک بودند، سهم ۳۷ صدمدرصدی از اینترنت کشور را بهخود اختصاص دادند. نهایتا مشترکان شبکه فیبر نوری با سهم ۱۹ صدم درصدی کمترین سهم را از اینترنت کشور دارند و تعداد آنها ۲۰۸ هزار و ۲۱۵ مشترک بوده است.
محبوبترین اینترنت ایرانیها
اینترنت
تعداد مشترکان (درصد)
3G و 4G
۹۷ میلیون و ۸۳۹ هزار و ۸۳۱ مشترک (۸۹.۸ درصد)
ADSL و VDSL
هشت میلیون و ۶۷۸ هزار و ۱۰۷ مشترک(۷.۹ درصد)
TD-LTE
یک میلیون و ۷۵۸ هزار و ۳۴۳ مشترک (۱.۶ درصد)
وایفای
۳۸۸ هزار و ۹۷۷ مشترک (۳۷ صدم درصد)
فیبر نوری
۲۰۸ هزار و ۲۱۵ مشترک ( ۱۹ صدم درصد)
محبوبترین اینترنت ایرانیها؛ اینترنت دو تا ۱۰ مگابیتی بیشترین طرفدار را دارد
اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان میدهد چهار میلیون و ۷۱۸ هزار و ۸۴ مشترک اینترنت ثابت در کشور از سرعت دو تا ۱۰ مگابیت استفاده میکنند. این رقم نسبت به مشترکان سایر سرعتها بیشتر است. بهزبان ساده چیزی حدود ۴۲ درصد از ۱۱ میلیون مشترک شبکه ثابت در کشور، با این سرعت از اینترنت استفاده میکنند. در جایگاه بعدی مشترکانی هستند که از سرعت ۱۰ تا ۲۰ مگابیت استفاده میکنند. این تعداد تا پایان سه ماهه اول سال، دو میلیون و ۸۵۵ هزار و ۱۸۴ مشترک بودند و ۲۵ درصد از مشترکان ثابت را تشکیل میدانند. نکته جالب سهم ۱۴ درصدی مشترکانی است که در سه ماهه ابتدایی سال از سرعن بالای ۳۰ مگابیت استفاده کردند. مشترکانی که سرعت اینترنت آنها بین ۲۵۶ کیلوبیت تا دو مگابیت بوده، روی هم یک میلیون و ۶۰۴ هزار و ۸۷۷ نفر بودند و چیزی حدود ۱۴ درصد از کل مشترکان اینترنت ثابت را تشکیل میدانند. نهایتا ۱۷۰ هزار و ۱۴۲ مشترک نیز در سه ماه اول سال از سرعت زیر ۲۵۶ کیلوبیت استفاده کردند.
محبوبترین سرعت اینترنت برای ایرانیها
سرعت
تعداد
کمتر از ۲۵۶ کیلوبیت
۱۷۰ هزار و ۱۴۲ مشترک
بین ۲۵۶ کیلوبیت تا دو مگابیت
یک میلیون و ۶۰۴ هزار و ۸۷۷ مشترک
دو تا ۱۰ مگابیت
چهار میلیون و ۷۱۸ هزار و ۸۴ مشترک
۱۰ تا ۲۰ مگابیت
دو میلیون و ۸۵۵ هزار و ۱۸۴ مشترک
۲۰ تا ۳۰ مگابیت
۷۲ هزار و ۷۱۸ مشترک
بیش از ۳۰ مگابیت
یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۱۲۹ مشترک