پنهان کردن واقعیت: آپدیت نامعلوم مایکروسافت
در حال حاضر، بازار اندروید بزرگترین فروشگاه برنامه و بازی موبایل است که توسط گوگل اداره میشود و کاربران میتوانند از اینجا برنامههای مختلف را برای دستگاههای موبایل خود دانلود کنند. اما تغییر درگاه پرداخت درون برنامهای در اپلیکیشنها و بازیها میتواند بهعنوان یک ریسک برای کاربران تلقی شود. در حال حاضر، مایکت به نظر میرسد که با ارسال اعلانها برای بهروزرسانیهای غیرضروری و جعلی، سعی در تغییر درگاه پرداخت درون برنامهای دارد که تبدیل شدن کاربران به ورمیون برای آنها به دنبال دارد.
با اینکه این ترفندهای مایکت رد شدهاند ولی از اقدامات غیراخلاقی آنها به اطلاع عموم رسیده است. بهتر است کاربران همواره با حواس جمع هنگام دانلود برنامهها و بازیها برای دستگاههای موبایل خود باشند و اطمینان حاصل کنند که این بهروزرسانیها از منابع معتبر و رسمی دریافت شدهاند. برای حفاظت از اطلاعات حساس و جلوگیری از هدر رفتن حجم اینترنت بهتر است از منابع معتبر و امن برای دانلود برنامهها و بازیها استفاده کرد. اینجا میتوان به استفاده از پلیاستور رسمی گوگل و مارکتهای ایرانی اشاره کرد که از آنها میتوان برنامههای مورد نیاز را بدون ورود به مخاطرات جعلی و جاسوسی دانلود کرد. از اینرو، هوشیاری و اطمینان به کاربران کمک میکند تا از هرگونه سوءاستفاده احتمالی جلوگیری کرده و به حفظ امنیت و حریم شخصی خود بپردازند.
فرارو– ماجرای بهروزرسانی جعلی اپلیکیشنها در مایکت نشان داد چرا باید موقع دانلود کردن برنامه و بازی برای موبایل با حواس جمع رفتار کنیم. مدتی پیش مشخص شد مایکت با ارسال نوتیفیکیشن، کاربرانش را به انجام بهروزرسانی غیرواقعی و غیرضروری بعضی برنامهها تشویق میکند آن هم در شرایطی که آنها آخرین نسخه ارائه شده توسط گوگلپلی یا کافه بازار را روی گوشی خود نصب کردهاند. اگرچه مایکت ابتدا اصل اتهام را رد کرد، اما بعد مشخص شد هدف بهروزرسانیهای عجیب مایکت، نه ارائه امکانات تازه و عرضه اپلیکیشنهای بهبودیافته، بلکه تغییر درگاه پرداخت درون برنامهای اپلیکیشنها به نفع خود است. در حالی که هزینه این کار از جیب مشترکان مایکت و با مصرف حجم اینترنت آنها (که اتفاقا همین اواخر قیمتش افزایش پیدا کرده) پرداخت میشود.
تغییر درگاه بانکی در اپلیکیشنها و بازیهایی که به امکان پرداخت درون برنامهای مجهز هستند احتمالا یک میدان مبارزه برای فروشگاههایی مثل مایکت بهحساب میآید، اما چون در اصل با این کار حجم اینترنت کاربران هدر میرود، از اقدام مایکت عصبانی میشویم. بهخصوص اینکه قیمت بستههای اینترنتی همین تازگیها افزایش پیدا کرده است.
پیش از این بارها درباره دانلود برنامه و بازی برای دستگاههای اندرویدی به کاربران هشدار داده شده بود. دانلود مستقیم فایل APK یکی از بزرگترین خطرهایی است که میتوانید خودتان یا دستگاههای اندرویدی را دچارش کنید. آنهایی که دنبال سوءاستفاده هستند معمولا با ساخت اپلیکیشنهایی مشابه آنچه شما دنبالش میگردید و جا زدن برنامه جاسوسی عوض برنامه اصلی بهراحتی میتوانند با همین شیوه کنترل گوشی شما را بهدست بگیرند یا اطلاعات حساسی مثل حسابهای اینترنتی را بهسرقت ببرند. البته چند وقت پیش هم مشخص شد چند برنامه بانکی روی پلی استور رسمی گوگل با یک نسخه جعلی جایگزین شدهاند. ماجرا ابعاد بزرگی پیدا کرد و در نهایت با پیگیری و نامهنگاری گوگل پذیرفت نسخه رسمی و سالم آنها را برای دانلود در پلی استور قرار دهد.
مورد جدید سوءاستفاده از کاربران برنامههای اندوریدی در نوع خود قابل توجه است، چون با وجود دریافت نوتیفیکیشن، آنها پس از انجام بهروزرسانی، متوجه میشوند نسخه اپلیکیشن تغییر نکرده است. در حقیقت مایکت با استفاده از این ترفند زیرکانه، «درگاه پرداخت درون برنامهای» آن را به نفع خود تغییر میدهد. این برنامههای معمولا برنامههای پرطرفداری هستند، کاربران زیادی دارند و حجم خرید درون برنامهای آنها زیاد است. مایکت با این روش غیراخلاقی، علاوه بر ایجاد هدر دادن حجم اینترنت که برای کاربران هزینه مالی به دنبال دارد، وقت و زمان آنها را هم تلف میکند. همچنین باعث بیاعتمادی او به برنامههای ایرانی میشود. چون کاربران پس از زدن دکمه بهروزرسانی و دانلود دوباره نسخه موجود روی گوشی، متوجه میشوند تغییری در کارایی برنامه رخ نداده و امکانات تازهای به آن اضافه نشده است. در حالی که بهروزرسانی برنامه یعنی اینکه امکانات جدیدی به آن اضافه شود یا نواقص آن برطرف شود. همچنین کاربری که معمولا اهل خرید درون برنامهای نیست در عمل با دانلود برنامهها از مایکت و انجام بهروزرسانی غیرواقعی فقط حجم اینترنت خود را از دست میدهد و به روشی دیگری متحمل ضرر و زیان میشود.
کاربران موبایل، تبلت، تلویزیون و دیگر دستگاههایی که با سیستمعامل اندروید کار میکنند میتوانند در کنار پلیاستور رسمی گوگل، برنامه و بازی مورد نیازشان را از مارکتهای ایرانی دانلود کنند. بعضی از این برنامهها و بازیها به درگاه پرداخت درون برنامهای مجهز هستند تا کاربر بتواند موارد مورد نیاز خود را اینترنتی خریداری کند (مثل کلش آو کلنز و بقیه بازیهایی که با خرید سکه میتوان کاراکتر یا نقشه و تواناییها را افزایش داد). مایکت در حقیقت طی ماجرای بهروزرسانی جعلی، این دسته کاربران را هدف قرار داده و میخواهد با وعده تخفیف، از نقلوانتقال پول توسط کاربران در این اپلیکیشنها بهنفع خود استفاده کند. پس در اقدامی عجیب با ارسال نوتیفیکیشن کاربران را به دانلود بهروزرسانی غیرواقعی برنامه و بازی موبایل تشویق کند، اما در اصل هزینه سود مالی مایکت را کابران دستگاههای اندرویدی با مصرفکردن حجم اینترنت ارزشمند و گرانقیمت خود پرداخت کنند.