قیمت نفت به مرز ۹۰ دلار رسید!
کاهش امید به برقراری آتشبس در منطقه نفتخیز خاورمیانه سبب افزایش قیمتهای نفت در بازار جهانی شده است. مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه نتیجه مطلوبی نداشته و نگرانیهای از ادامه تنشها و احتمال اختلال در منطقه تولیدکننده نفت، تاثیر مستقیمی بر روند قیمتگذاری نفت داشته است. بهای معاملات آتی نفت در بازار جهانی افزایش یافته و نفت خام برنت دریای شمال به قیمت ۹۰ دلار و ۵۲ سنت برای هر بشکه رسیده است. این افزایش همراه با افزایش قیمتهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز بوده است. تحلیلگران بازار تاثیر تنشهای ژئوپولیتیکی و عوامل بنیادین دیگر را در افزایش قیمت نفت مورد بررسی قرار دادهاند. اقدام شرکت دولتی نفت پمکس مکزیک نیز به کاهش صادرات نفت خام و تمرکز بر تامین نفت در بازارهای داخلی هدایت شده است. این تحولات نشاندهنده افزایش نگرانیها و عدم پیشبینی قیمتهای نفت در آینده است.
کاهش امید به برقراری آتشبس در منطقه نفتخیز خاورمیانه سبب شد قیمتهای نفت روز سهشنبه افزایش یابد.
به گزارش مهر به نقل از رویترز، کاهش امید به نتیجه مذاکرات بین گروه مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی و برقراری آتشبس در غزه همزمان با نگرانی از تداوم درگیریها و احتمال اختلال در منطقه مهم تولیدکننده نفت یعنی خاورمیانه سبب شد قیمتهای نفت روز سهشنبه (۲۱ فروردینماه) افزایش یابد.
بهای معاملههای آتی نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سهشنبه تا ساعت ۶ و ۱۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۱۴ سنت افزایش به ۹۰ دلار و ۵۲ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز روز سهشنبه با ۱۰ سنت افزایش با قیمت ۸۶ دلار و ۵۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.
دور جدید مذاکرات آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی در قاهره روز دوشنبه (۲۰ فروردینماه) پایان یافت و احتمال کاهش ریسکهای ژئوپولیتیکی سبب شد قیمت نفت خام برنت برای نخستین بار در پنج روز معاملاتی کاهش یابد. نفت خام آمریکا نیز برای نخستین بار در هفت روز معاملاتی با افت قیمت همراه شد.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی، در یادداشتی نوشت: این پایان امیدها به احتمال کاهش تنشهای ژئوپولیتیکی در منطقه است که روز گذشته بازار را برای مدت کوتاهی فراگرفته بود.
به گفته تحلیلگران مؤسسه ایانزد، عوامل بنیادین گستردهتری نیز سبب افزایش قیمتها میشود. دادههای روز دوشنبه نشان داد تقاضای سوخت هند در سال مالی ۲۰۲۴ بهدلیل افزایش مصرف بنزین و سوخت جت به بالاترین سطح خود رسیده است، همچنین انتظار میرود بهبود فعالیتهای تولیدی چین که هفته گذشته اعلام شد، تقاضای سوخت را افزایش دهد.
در قاره آمریکا، شرکت دولتی نفت پمکس مکزیک اعلام کرد صادرات نفت خام خود را ۳۳۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد تا بتواند عرضه بیشتری به پالایشگاههای داخلی داشته باشد. این شرکت همچنین افزود عرضه کنونی به مشتریان آمریکایی، اروپایی و آسیایی را یکسوم کاهش خواهد داد.