آمار جالب: زمان شروع سال تحصیلی در مدارس کشور
تقویم آموزشی مدارس و زمان آغاز و پایان سال تحصیلی یکی از موضوعاتی است که همواره مورد بررسی و بحث قرار گرفته است. با توجه به شرایط مختلف اقلیمی کشور، انطباق تقویم آموزشی با این شرایط ضروری به نظر میرسد. در این راستا، طرحی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و در حال بررسی و تصویب است تا اختیارات بیشتری به وزارت آموزش و پرورش داده شود.
در گذشته، زمان آغاز سال تحصیلی از اول شهریور بوده که باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشآموزان شده است. از سوی دیگر، با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق گرمسیر و سردسیر، انطباق تقویم آموزشی با این شرایط میتواند به بهبود کیفیت تحصیلی دانشآموزان کمک کند.
اگر طرح مذکور توسط مجلس تصویب شود، مصوبه قبلی که زمان آغاز و پایان سال تحصیلی را تعیین کرده بود، لغو شده و اختیارات بیشتری به آموزش و پرورش داده خواهد شد. اما این نکته مهم است که باید در مدیریت زمان امتحانات نهایی نیز دقت شود تا مشکلاتی برای دانشآموزان به وجود نیاید.
تسنیم نوشت: دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: «این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مجلس است.» تغییر تقویم آموزشی مدارس (زمان آغاز و پایان سال تحصیلی) از موضوعاتی است که دستخوش سیاستگذاریهای متفاوت بوده است.در بازههایی از زمان (دهه ۷۰)، آغاز سال تحصیلی دانشآموزان از اول شهریور بود که این موضوع به دلیل برخی از شرایط به ویژه گرمای هوا با تبعات منفی بر کیفیت تحصیل دانشآموزان همراه بود.در نهایت مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۶ با تصویب یک قانون تأکید کرد: زمان بازگشایی مدارس در سراسر کشور همه ساله اول مهر ماه بوده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه مییابد.اواخر سال ۱۴۰۲ یکبار دیگر موضوع تغییر تقویم آموزشی مدارس مطرح شد و در همین ارتباط میثم لطیفی؛ رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: از مجلس خواستیم این اجازه را داشته باشیم که شروع سال تحصیلی برای دانشآموزان لزوماً از ابتدای مهرماه نباشد. قرار است بتوانیم با توجه به اوضاع اقلیمی یعنیمناطق گرمسیر و سردسیر درجهای از اختیار را به ادارات کل آموزشوپرورش و وزارت آموزشوپرورش برای شروع سال تحصیلی بدهیم که این موضوع به مصرف انرژی و سلامت فرزندان در مناطق جغرافیایی مختلف در کشور کمک میکند.در همین ارتباط محمود امانی طهرانی؛ دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره تغییر زمان آغاز سال تحصیلی دانشآموزان اظهار کرد: یک طرح در مجلس شورای اسلامی برای اصلاح تقویم آموزشی تهیه شده است که به شورای عالی آموزش و پرورش جهت بررسی ارجاع شد و این شورا اصلاحاتی اعمال و آن را به مجلس بازگرداند.وی افزود: این طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شد و هم اکنون در نوبت بررسی و تصویب در صحن علنی مجلس است.دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: در صورتی که این طرح به مصوبه مجلس تبدیل شود، مصوبه قبلی که زمان آغاز و پایان سال تحصیلی را تعیین کرده بود، لغو میشود و اختیارات بیشتری به آموزش و پرورش با توجه شرایط مختلف در جغرافیای کشور داده میشود.امانی طهرانی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح در برگزاری امتحانات نهایی خلل ایجاد میکند یا خیر، گفت: امتحانات نهایی امری است که در یک برنامه واحد کشوری قابل ارائه است، اما در بسیاری از مناطق میتوانند مدت سال تحصیلی را با برنامهریزی بهتر با توجه به شرایط آب و هوایی خود تنظیم کنند.راضیه میرزاحیدری