راز تهیه لذیذترین کباب ترکی با لاهماجون فاخر
در ترکیه، کشوری که به خاطر داشتن انواع کبابهای خوشمزه و متنوع مشهور است، لاهماجون یکی از غذاهای محبوب و خاص است. این غذا به معنای “گوشت و خمیر” میباشد و بعنوان پیتزای ترکی نیز شناخته میشود. لاهماجون از یک لایه خمیر گرد و نازک و لایهای از مواد روی آن تشکیل میشود که سپس داخل فر یا تنور پخته میشود. روی خمیر لاهماجون میتوانید مواد گوشتی یا سبزیجات مورد نظر را بگذارید و پس از پخت، آن را به صورت رول شده همراه با پیاز و آبلیمو سرو کنید. برای پخت لاهماجون نیازی به درستکردن خمیر نیست و میتوانید از نان لواش یا خمیر یوفکا آماده استفاده کنید. در تهیه لاهماجون، میتوانید از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی چرخ کرده استفاده کنید تا کباب خورشید ترکیبی از طعم و مزه خاصی داشته باشد. با توجه به اینکه استفاده از روغن زیتون خالص مزه و ارزش غذایی بیشتری دارد، برای تشخیص روغن زیتون اصل، میتوانید آن را بویید، بچشید و رنگ آن را بررسی کنید. تهیه و مصرف لاهماجون به عنوان یک غذای خوشمزه و متنوع، تجربهای لذتبخش و متفاوت برای علاقهمندان به آشپزی است.
فراروـ کشور ترکیه به داشتن کبابهای بسیار متنوع و خوشمزه مشهور است. دونر کباب، آدانا کباب، چوپ شیش، تاووک شیش، بیتی کباب، تپسی کباب و اورفا کباب چند نمونه از انواع کبابهای لذیذ این کشور هستند. لاهماجون یکی از انواع کبابهای خوشمزه ترکی است که در بسیاری از کشورهای خاورمیانه مانند عراق، سوریه و لبنان نیز طبخ میشود. لاهماجون مخفف کلمه «لحم عجین» به معنای «گوشت و خمیر» است که به صورت مصطح و به عنوان «پیتزای ترکی» نیز شناخته میشود. این غذا از یک لایه خمیر گرد و نازک به همراه لایهای از مواد روی آن تشکیل میشود. لاهماجون از یک خمیر و لایه رویی تشکیل میشود که آن را داخل فر یا تنور میپزند و بعد به صورت رول شده همراه با پیاز و آبلیمو سرو میشود. ترکیب روی خمیر لاهماجون متفاوت است، اما مشهورترین آن لاهماجون گوشت است که در ادامه این مطلب میخواهیم طرز تهیه آن را آموزش بدهیم. در این روش نیازی به درست کردن خمیر نیست و شما میتوانید با نان لواش نازک یا خمیر یوفکای آماده این لاهماجون خوشمزه و لذیذ را در منزل تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرمپیاز: ۲ عددفلفل دلمهای: ۱ عددگوجه فرنگی: ۲ عددسیر: ۲ حبهجعفری: ۵ شاخهرب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوریرب فلفل یا سس تند: ۱ قاشق غذاخوریروغن زیتون: نصف فنجانخمیر یوفکای بزرگ یا نان لواش نازک: ۴ عددنمک، فلفل و پاپریکا: به میزان لازمآرد گندم: ۲ قاشق غذاخوریکره: ۴ قاشق غذاخوریآب سرد: یک چهارم لیوان
طرز تهیه
برای درست کردن این کباب خوشمزه و خاص ابتدا پیازها را پوست و بعد رنده کنید. پیاز رنده شده را داخل گوشت چرخ کرده بریزید، سپس جعفری خرد شده، روغن زیتون، رب گوجه فرنگی، سس فلفل، فلفل دلمهای و سیر رنده شده، نمک، فلفل و پاپریکا را به آن اضافه کنید و با دست مواد را خوب ورز بدهید تا مزهها با هم مخلوط شوند.
داخل یک کاسه کره آب شده را با آرد گندم و آب سرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سینی فر را آماده کنید و خمیر یوفکا را روی سینی پهن کنید. از ترکیب آرد و کره روی خمیر بمالید، سپس خمیر یا نان بعدی را روی آن بگذارید و دوباره از ترکیب آرد و کره روی آن بمالید. هر چهار خمیر یا نان را به این صورت روی هم بچسبانید؛ سپس لبهها را به سمت داخل صاف کنید تا خمیر شما یک مستطیل کامل باشد. حالا مواد گوشتی را روی نان یا خمیر بمالید و با قاشق کاملا صاف کنید. سینی را داخل فر ۱۸۰ به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از پخت نان را رول کنید و بعد به اندازه دلخواه برش بزنید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ برای پخت لاهماجون به جای فر میتوانید از ماهی تابههای تفلون هم استفاده کنید و لاهماجون را روی اجاق گاز تهیه کنید.
۲ ـ بهتر است برای گوشت چرخ کرده از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی چرخ شده استفاده کنید تا کباب لاهماجون شما کمی چرب باشد.
۳ ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.