پنکهزدن ترشی ریواس به روشهای جذاب و جلوگیری از کپک
ترشی ریواس یکی از ترشیهای پرطرفدار ایرانی است که طعم و ارزش غذایی بالایی دارد. این ترشی اغلب در فصل تابستان تهیه میشود و معمولا به عنوان یک فرار از گرما و خواص آنتیاکسیدانی آن مورد استفاده قرار میگیرد. ترشی ریواس با مواد طبیعی و خوشمزهای همچون ریواس، سرکه، زنجبیل، نعنا، زردچوبه و… تهیه میشود که به طعم نهایی این ترشی کمک میکند.
تهیه ترشی ریواس بسیار آسان است و میتوان به روشهای مختلفی آن را تهیه کرد. با دنبال کردن مراحل تهیه ترشی ریواس با روش سنتی یا روش بازاری میتوانید این ترشی لذیذ را در خانه آماده کنید. حتما حتما برای تهیه ترشی ریواس از مواد اصلی و تازه و شیشههای تمیز و خشک استفاده کنید تا ماندگاری و طعم بهتری برای ترشی خود داشته باشید.
از آنجایی که ترشی ریواس دارای خواص سلامتی و میتواند سلامتی خود را تقویت کند، میتوانید بدون نگرانی از مصرف آن لذت ببرید. اگر تا به حال ترشی ریواس تهیه نکردهاید، حتما این تجربه را با انواع سبزیجات و چاشنیهای مختلف امتحان کنید و لذت آشپزی را تجربه کنید. این ترشی میتواند یک انتخاب مناسب برای سفرههای شما باشد و همگان را شگفتزده کند.
ترشی ریواس یکی از خوشمزهترین ترشیهای ایرانی است که طعم بسیار لذیذی دارد. درست کردن این ترشی بسیار راحت است و میتوانید آن را به روشهای متفاوتی آماده کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با ۲ روش تهیه ترشی ریواس به طور کامل آشنا شوید.طرز تهیه ترشی ریواس (روش اول)درست کردن ترشی ریواس حدود نیم ساعت طول میکشد و بعد از یک هفته میتوانید این ترشی را مصرف کنید.مواد لازم برای تهیه ترشی ریواسسرکه۱ لیوان فرانسوی دستهدارشکر۲ قاشق غذاخوریریواس۵۰۰ گرمآب۱ لیوان فرانسوی دستهدارزنجبیل تازه۱ تکه کوچکنعنا خشکبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمدانه خردلبه مقدار لازم در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه ترشی ریواس خانگی آشنا شوید.مرحله اول: ریواسها را آماده کنیدبرای تهیه این ترشی ابتدا باید ریواسها را پاک کنید و بشویید. سپس ریواسها را روی یک پارچه تمیز بریزید تا کاملا خشک شوند. در ادامه پوست ریواسها را جدا کنید و آنها را به هر اندازه که دوست دارید خرد کنید.مرحله دوم: مایع سرکهای را آماده کنیدآب را با سرکه، شکر، زنجبیل خرد شده و مقداری نمک و فلفل ترکیب کنید. سپس مواد را در قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. صبر کنید تا مایع سرکهای شروع به جوشیدن کند، سپس شعله گاز را خاموش کنید.مرحله سوم: مواد ترشی را در شیشه بریزیدبرای تهیه این ترشی باید یک ظرف شیشهای تمیز و خشک انتخاب کنید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، دانه خردل و نعنا خشک در ظرف شیشهای مورد نظر بریزید. در ادامه ریواسهای خرد شده را اضافه کنید و مایع سرکهای را نیز به ظرف اضافه کنید. مقدار مایع سرکهای باید به اندازهای باشد که به طور کامل روی ریواسها را بگیرد.مرحله چهارم: ترشی را آماده کنیدبعد از ریختن مواد ترشی در شیشه باید درب ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. سپس ترشی را در جای خشک و خنک قرار دهید تا ترشی شما آماده شود. بعد از یک هفته میتوانید این ترشی لذیذ را مصرف کنید.طرز تهیه ترشی ریواس (روش دوم):درست کردن این ترشی نیاز به ۳۰ دقیقه زمان دارد و بعد از ۲۰ روز میتوانید این ترشی را مصرف کنید.مواد لازم برای تهیه ترشی ریواس و کرفس خانگیریواس۵ ساقهکرفس۲ ساقهسیر۴ حبهسرکه۳ لیوان فرانسوی دستهدارنمک۱ قاشق غذاخوریسبزی ترشی (ریحان، جعفری، گشنیز، ترخون و مرزه)۲۰۰ گرمهویج۱ عددفلفل تند۱ عدددر ادامه این بخش میتوانید با طرز تهیه ترشی ریواس به روش بازاری آشنا شوید.مرحله اول: ریواس، کرفس و هویج را خرد کنیدبرای شروع ریواسها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را به اندازه مورد نظر خرد کنید. کرفس و هویج را هم بشویید و به اندازه دلخواه خرد کنید.مرحله دوم: سبزی ترشی و برگ کرفس را خرد کنیددر این مرحله باید سبزی ترشی را بشویید و خوب خشک کنید و سپس آن را به صورت ریز خرد کنید. برای مزه دار شدن ترشی بهتر است مقداری از برگهای جوانتر کرفس را نیز خرد کنید و در ترشی بریزید.مرحله سوم: کرفس و ریواس را در سرکه بپزیدسرکه را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که سرکه شروع به جوشیدن کرد، میتوانید کرفس و ریواس خرد شده را اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید سرکه خنک شود.مرحله چهارم: ترشی را آماده کنیدنمک، سبزی خرد شده، سیر، فلفل و هویج را در شیشه بریزید و بعد کرفس و ریواس را اضافه کنید. حالا شیشه را تا جایی که روی مواد را به طور کامل بپوشاند در شیشه بریزید.درب شیشه را محکم ببندید و ترشی را در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا آماده شود. بهتر است تا ۲۰ روز ترشی را در فضای آشپزخانه بگذارید و سپس میتوانید آن را مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال قرار دهید.نکات و فوت و فنهای طرز تهیه ترشی ریواسدر اینجا برای تهیه ترشی ریواس به چند نکته اشاره خواهیم کرد.برای تهیه این ترشی باید از مقدار مساوی ریحان، جعفری، گشنیز، ترخون و مرزه استفاده کنید.اگر دوست دارید ترشی شما رنگی شود، میتوانید از مقداری زردچوبه یا یک تکه لبو استفاده کنید.برای تهیه ترشی حتما از شیشه تمیز و کاملا خشک استفاده کنید تا ترشی کپک نزند.مقدار سرکه ترشی باید بالاتر از سطح مواد باشد. با این روش ماندگاری ترشی بیشتر میشود و کپک نمیزند.در برخی رسپیها برای تهیه این ترشی از مقداری شکر استفاده میشود. این کار موجب متعادل شدن طعم ترشی میشود.به خاطر داشته باشید که این ترشی باید دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود، در غیر این صورت احتمال خراب شدن آن وجود دارد.میزان تندی این ادویه کاملا سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید از مقداری فلفل قرمز نیز استفاده کنید.برای افزایش ماندگاری این ترشی بهتر است ترشی را به صورت کنسروی آماده کنید. برای این کار باید بعد از آماده کردن ترشی، شیشه را در یک قابلمه آب قرار دهید و برای چند دقیقه بجوشانید. سپس آن را از قابلمه خارج کنید و به صورت برعکس روی کابینت قرار دهید تا پلمپ شود.در صورت تمایل میتوانید از یک عدد برگ بو نیز در ترشی استفاده کنید.برای تهیه این ترشی میتوانید به جای سبزی ترشی از مقداری نعنا و ریحان یا ترخون خشک نیز استفاده کنید.میتوانید ترشی ریواس را به هر شکلی که دوست دارید و به صورت ترکیبی با انواع سبزیجات و چاشنیها نیز تهیه کنید. ترشی ریواس یک نوع ترشی خوشمزه و ساده ایرانی است که خواص زیادی برای سلامت دارد. میتوانید این ترشی را به هر شکلی که دوست دارید تهیه کنید و آن را در کنار انواع غذاهای خوشمزه ایرانی سرو کنید. اگر تجربه درست کردن این ترشی را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…