تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رمز پنهان چاقی: حقایقی که شاید نمی‌دانستید درباره چاق شدن مردان و زنان

مطالعات اخیر نشان داده است که باکتری‌های موجود در روده انسان، یا همان میکروبیوم روده، نقش بسیار مهمی در سلامت متابولیک و افزایش و کاهش وزن دارند. تحقیقات این زمینه نشان داده است که ترکیب باکتری‌های روده می‌تواند بر تمایل به چاقی و لاغری تأثیرگذار باشد و تفاوت‌های مهمی بین زنان و مردان وجود دارد.

یافته‌های محققان نشان داده است که وجود گونه‌های خاصی از باکتری‌ها می‌تواند به چاقی کمک یا در مقابل آن محافظت کند. به عنوان مثال، برخی از باکتری‌ها مانند Christensenella minuta می‌توانند باعث لاغری و حفظ سلامت متابولیک شوند.

همچنین، تحقیقات نشان داده است که ترکیب میکروبیوم روده در زنان و مردان ممکن است باعث تفاوت‌های جنسیتی در وزن و سلامت متابولیک شود. برای مثال، برخی از گونه‌های باکتری در مردان به شدت با افزایش وزن و چاقی مرتبط بوده و در زنان این رابطه واضح نبوده است.

با بهبود درک ما از میکروبیوم روده، ممکن است راهکارهای جدیدی برای کنترل وزن، پیشگیری از چاقی و بهبود سلامت متابولیک ارائه دهیم. این تحقیقات می‌تواند به شخصی‌سازی تغذیه و درمان‌های مبتنی بر باکتری‌های روده منجر شود و به افراد کمک کند تا بهبودی بهتری در وزن و سلامت خود داشته باشند.


در سال‌های اخیر، نقش باکتری‌های روده در سلامت انسان مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اکنون، تحقیقی جذاب، رابطه پیچیده بین باکتری‌های میکروبیوم روده و چاقی را روشن کرده است و تفاوت‌های جالبی را بین زنان و مردان آشکار می‌کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج این تحقیق به رهبری دکتر پائولا آراناز از مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه ناوارا در اسپانیا، در کنگره اروپایی چاقی (ECO) ونیز ایتالیا ارائه شد. گروه تحقیقاتی داده‌های متاژنومی و متابولومیک جمعیت اسپانیایی را تجزیه‌وتحلیل کردند تا دریابند چگونه باکتری‌های روده بر ایجاد چاقی تأثیر می‌گذارند.
نتایج نشان داد که میکروبیوتای روده، جامعه متنوعی از میکروارگانیسم‌های ساکن در دستگاه گوارش، نقش مهمی در سلامت متابولیک ایفا می‌کنند و اختلال در این تعادل، معروف به دیس بیوزیس، می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله چاقی تأثیر بگذارد.
با این حال، گونه‌های خاصی به چاقی کمک یا در برابر آن محافظت ایجاد می‌کنند و تأثیر آن‌ها بر سلامت متابولیک، تاکنون ناشناخته مانده‌اند.
این تحقیق شامل ۳۶۱ داوطلب بزرگسال (۲۵۱ زن و ۱۱۰ مرد) اسپانیایی بود، این کارآزمایی تصادفی رابطه بین گونه‌های ژنتیکی و پاسخ به رژیم کم کالری را بررسی کرد.
شرکت‌کنندگان بر اساس شاخص چاقی و عواملی مانند شاخص توده بدنی، درصد توده چربی و دور کمر طبقه‌بندی شدند.
تجزیه‌وتحلیل نشان داد که افراد با شاخص بالا به‌طور قابل‌توجهی سطوح پایین‌تری از Christensenella minuta داشتند که باکتری مرتبط با لاغری و سلامتی است. این یافته نشان می‌دهد که این مورد ممکن است نقش محافظتی در برابر چاقی داشته باشد.
محققان اظهار کردند که به نظر می‌رسد ترکیب میکروبیوم روده، به‌ویژه سطوح بالاتر این باکتری، در برابر چاقی محافظت ایجاد کند. جالب اینجاست که این تحقیق همچنین تفاوت‌های جنسیتی را در باکتری‌های روده مرتبط با چاقی نشان داد.
در مردان، فراوانی بیشتر گونه‌هایی (پاراباکتریز و کامپیلوباکتر کاندیداسیس) به شدت با شاخص توده بدنی و دور کمر بالاتر مرتبط بود. در مقابل، سه گونه (Prevotella – Prevotella micans Prevotella brevis و Prevotella sacharolitica) نشانگر‌های چاقی در زنان، در مردان وجود نداشت.
یافته‌های محققان نشان می‌دهد که چگونه عدم تعادل در گروه‌های باکتریایی مشخص نقش مهمی در شروع و توسعه چاقی بازی می‌کند، با تفاوت‌های قابل‌توجه بین جنسیت‌ها، که ممکن است بر متابولیسم تأثیر بگذارد.
همانطور که درک خود را از باکتری‌های روده بیشتر می‌کنیم، ممکن است راهبرد‌های جدیدی را برای ارتقای سلامت، پیشگیری از چاقی و شخصی‌سازی تغذیه بر اساس ترکیب میکروبیوم روده منحصر به فرد برای افراد باز کنیم.
نتایج تحقیق کنونی توسط کنگره اروپایی چاقی منتشر شده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!