راز گران شدن جوجه یک روزه!
بازار مرغ در این روزها به دلیل کاهش قیمتها و آرامش بیشتری که در آن حاکم است، توجه بسیاری از کارشناسان و کشاورزان را به خود جلب کرده است. اما خبرهایی درباره افزایش قیمت جوجه یکروزه باعث نگرانی این عرصه شده است. وزارت جهاد کشاورزی نیز از اهمیت این موضوع بهره برده و مطالبی در خصوص آن را منتشر کرده است. انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه نیز از تاثیر این نهاده در قیمت مرغ به دلیل واحدهای مرغ مادر گوشتی هشدار دادهاند و خواهان اقدامات لازم برای تعدیل قیمت جوجه یکروزه شدهاند.
همچنین، با افزایش تقاضا و نوسانات قیمت جوجه یکروزه که اغلب نتیجه فشار تقاضا و سوء استفاده برخی از واسطهها است، مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه تاکید کرده است که در طول ۷ تا ۸ ماه گذشته افزایش قیمت چندانی نداشتهاند. اما نوسانات قیمت بر اساس تفاوت نژاد و سن گله مادر و همچنین تقاضا برای برندهای خاص افزایش یافته است.
در کل، تأکید بر این موضوع شده است که افزایش ناگهانی قیمت جوجه یکروزه تاثیرات خوبی بر بازار مرغ نخواهد داشت و باید دقت شود که قیمت به شکل عادلانه و بدون واسطهگری به دست تولیدکنندگان مرغ گوشتی برسد. همچنین، تامین نهادهها برای صنعت مرغداری به دسترسی کامل خود رسیده و این امر افزایش تقاضا برای جوجهریزی را تضمین میکند.
بازار مرغ این روزها آرام و قیمتها کاهش یافته است، اما خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت جوجه یکروزه مطرح است. به طوری که چند روز پیش وزارت جهاد کشاورزی طی نامهای خطاب به انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به تاثیر مستقیم این نهاده در قیمت مرغ گوشتی مصرفی مردم، نسبت به افزایش قیمت جوجه یکروزه به واحدهای مرغ مادر گوشتی هشدار داد و خواستار انجام اقدامات لازم برای تعدیل قیمت جوجه یکروزه شد.
افزایش قیمت نداشتیم
به گزارش همشهریآنلاین، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه در صحبت با همشهری افزایش و نوسان قیمت جوجه یکروزه را عمدتا نتیجه فشار تقاضا و گاهاً سوءاستفاده برخی واسطهها دانست و بیان کرد: ما در ۷ – ۸ ماه اخیر افزایش قیمت جدیدی نداشتهایم.
محمدرضا صدیقپور ادامه داد: در حال حاضر جوجه یکروزه در بازار از ۱۲ هزار تومان تا ۲۸ هزار تومان به فروش میرسد و این نوسان قیمت به دلیل تفاوت نژاد و سن گله مادر است و قیمت پیشنهادی انجمن برای نیمه دوم سال گذشته میانگین ۲۰ هزار تومان با نوسان ۲۰ درصد افزایش و یا کاهش بر مبنای تفاوت سویه و سن بود که هم اینک بر اساس تقاضا یا عدم تقاضا برای برندهای خاص این نوسان افزایش یافته است و با توجه به الزام واحدهای مادر در خصوص جوجهریزی از سویههای متناظر و برمبنای تولید جوجه واحدهای مرغ مادر از تمام نژادها میانگین قیمت ۲۰ هزار تومان است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه در مورد عدم رعایت نرخ مصوب سال ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان گفت: این قیمت مربوط به اردیبهشت سال گذشته است در حالی که برخی هزینههای تولید از قبیل کنجاله سویا در ۳ مرحله تغییر قیمت داشت یا با انتقال ریزمغذیها و واکسن و دارو از تالار اول ارزی به تالار دوم قیمت این مواد ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. بر همین اساس، با توجه به افزایش هزینهها قیمت میانگین ۲۰ هزار تومان با دامنه نوسان ۲۰ درصد در نیمه دوم سال گذشته پیشنهاد و مورد موافقت قرار گرفت و البته این افزایش تقریبا برای سایر بخشها در نظر گرفته شد.
فروش جوجه ۳۰ تا ۳۲ هزار تومانی تخلف است
صدیقپور در مورد علت هشدار وزارت جهاد کشاورزی به واحدهای مرغ مادر گوشتی در مورد قیمت جوجه یکروزه بیان کرد: امروز در حالی شاهد افزایش تولید و عرضه مرغ هستیم که قیمت پایین مرغ زنده، زیان و دلسردی تولیدکنندگان مرغ گوشتی را به دنبال داشته است. به همین دلیل واحدهای تولیدی مرغ گوشتی از شرایط موجود ناراضی هستند و این نارضایتی را در قالب افزایش قیمت جوجه یکروزه مطرح کردهاند در حالی که قیمت جوجه یکروزه ۷ تا ۸ ماه گذشته عمدتا با میانگین قیمت ۲۰ هزار تومان به فروش رفته است.
صدیقپور با تاکید بر اینکه مرغ مازاد در بازار باید جمعآوری شود، عنوان کرد: دولت در روزهای اخیر اقداماتی برای جمعآوری و ذخیرهسازی گوشت مرغ و تجدید ذخایر استراتژیک توسط شرکت پشتیبانی انجام داده است که امیدواریم این امر با سرعت بیشتر عملیاتی شود و با این اقدامات در کنار صادرات، مرغ مازاد از بازار جمع شود و مرغ قیمت واقعی خود را پیدا کند، چرا که با این شرایط تولید گوشت مرغ از زیان خارج شده و قطعا کس معترض نخواهد بود، اما با این وجود در مورد قیمت جوجه یکروزه ما هم به واحدهای مرغ مادر توصیه کردهایم که دقت داشته باشند قیمت جوجه دچار واسطهگری نشود و به قیمت عادلانه به دست تولیدکنندگان مرغ گوشتی برسد. بر همین اساس، کسانی که جوجه را به قیمت ۳۰ هزار تا ۳۲ هزار تومان میدهند دچار تخلف شده و باید دستگاههای نظارتی با آنها برخورد جدی داشته باشد.
نهادهها بهوفور در دسترس است
از مشکلات مهم در صنعت پرورش طیور، تامین نهادههای مورد نیاز است امسال، اما به گفته مسئولان جهاد کشاورزی مشکلی در این زمینه وجود ندارد. علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی چند روز پیش در این باره گفت: با تامین به موقع ارز توسط بانک مرکزی و همچنین استفاده از منابع رسوب شده در کشورهای همسایه، نهادههای دامی، کشاورزی و کالاهای اساسی تا مردادماه امسال تامین شده است.
صدیقپور با بیان اینکه در ۸ ماه گذشته مدیریت نهادهها به سطح مطلوبی رسیده است، گفت: در حالی که ما در ماههای اردیبهشت و خرداد پارسال شرایط بسیار سختی به لحاظ تامین نهاده داشتیم، ولی به همت همین مسئولین در حال حاضر نهادهها به وفور در دسترس مرغداران قرار دارد و یکی از دلایلی که به رغم قیمت پایین مرغ، تقاضا برای جوجهریزی بالاست همین فراوانی نهادههاست.