میوههای شیرینی که پر از قند هستند
با شروع فصل گرما، میوههای تازه و شیرین از قید و بند بازار ها خارج میشوند و افراد به دنبال لذت بردن از آنها هستند. اما برای افرادی که دیابت دارند، مصرف میوههای پر قند میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل، افراد دیابتی باید در مصرف میوهها احتیاط کنند و به میزان مصرف قند های موجود در هر میوه توجه داشته باشند.
میوههای تازه حاوی ویتامینها، فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهایی است که به سلامتی بدن کمک میکنند. یک مطالعه حتی نشان داده است که مصرف میوههای تازه میتواند از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند. همچنین، میوههای خشک، به شرطی که شکر اضافه نداشته باشند، نیز میتوانند قسمت مناسبی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشند.
با این حال، مصرف میوههای پر قند باید با احتیاط انجام شود و به مقدار قند مصرفی توجه شود. از این رو، افراد باید با توجه به نیازهای خود، مقدار مصرف میوهها را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرند. اما به هیچ وجه مصرف میوهها را از رژیم غذایی خود حذف نکنند، زیرا میوهها به عنوان یک منبع مهم از ویتامینها و مواد مغذی برای بدن ضروری هستند.
ایرنا نوشت: با آغاز فصل گرما،کم کم باید منتظر نوبرانه میوه ها در بازار بود؛ میوههای رنگارنگ و شیرینی که در کنار مواد مغذی آلی و انواع ویتنامینها سرشار از قند هستند و باید دیابتی ها در مصرف آن احتیاط کنند. با آغاز فصل گرما، کم کم باید منتظر نوبرانه میوه ها در بازار بود؛ میوههای رنگارنگ و شیرینی که در کنار مواد مغذی آلی و انواع ویتنامینها سرشار از قند هستند و باید دیابتی ها در مصرف آن احتیاط کنند.موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه میکند که میوهها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوهها و میوههای خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوهها میتواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند.بر اساس مقالهای که در مدیکال نیوز تودی انتشار یافته، ویتامینها،فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای ضروری در بسیاری از میوهها میتوانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.نتایج یک مطالعه نشان میدهد که خوردن میوه میتواند به پیشگیری از دیابت کمک کند.ب ا این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.میزان قند موجود در همه میوهها یکسان نیست و برخی از آنها به طور قابلتوجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.میوه های پر قند عبارتند از:هندوانهموز بیش از حد رسیدهآناناسخوردن این میوه ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آنها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آنها آگاه باشید و بر اساس آن برنامهریزی کنید.در حالی که این میوه ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه ها به عنوان منبع کربوهیدرات می تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان میکند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش میدهد. برخلاف خوردن میوههای تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که میتواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان داد که مصرف میوههای تازه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوههای تازه میخورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.افراد همچنین میتوانند میوه های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.ترکیب میوه های خشک با آجیل نیز می تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می کنند و می توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.در مطالعهای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوههای خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوههای خشک از نظر حجم نسبت به میوههای تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تایید میکند که خوردن میوه های خشک در حد متعادل میتواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.این میوه های خشک قند بالایی دارند:زردآلوآناناسکشمشنتایج مطالعات نشان میدهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدراتها از رژیم غذایی خود باشند و میوه ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.راضیه میرزاحیدری