تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

خرید از فاصله نزدیک – راهنمای خرید به فاصله ۵ سانتی‌متری

فناوری NFC (ارتباطات میدان نزدیک) یک مجموعه از پروتکل‌های ارتباطی است که ارتباط بین دو دستگاه الکترونیکی را در فاصله ۵ سانتی متری یا کمتر امکان‌پذیر می‌کند. این فناوری ارتباط با سرعت کم ایجاد می‌کند، مانند فناوری‌های کارت‌های مجاورتی. NFC مبتنی بر جفت‌القایی بین ۲ سیم‌پیچ الکترومغناطیسی در دستگاه‌ها است. این فناوری با تأیید انطباق دستگاه‌ها استانداردهای جدیدی را ارتقا داده است.

استفاده از NFC برای انجام پرداخت‌های الکترونیکی و خریدهای روزمره بسیار ساده است، و امکان پرداخت بدون نیاز به داشتن کارت‌های بانکی را فراهم می‌کند. همچنین، از کاربردهای دیگر این فناوری می‌توان به پرداخت پارکومتر، دریافت بلیت یا کارت پرواز، استفاده از برخی پرینترهای بی‌سیم، و اتصال گوشی هوشمند به تلویزیون برای پخش تصاویر اشاره کرد.

از آنجایی که اطلاعات با NFC به شکل رمزگذاری شده رد و بدل می‌شود، امنیت بالایی دارد و برای پرداخت‌های موبایلی و الکترونیکی روشی مطمئن است. از طرفی، تقریباً همه تلفن‌های هوشمند حال حاضر این فناوری را دارند و می‌توانند از خواسته‌های مختلفش استفاده کنند.

همشهری آنلاین نوشت: به این ترتیب ما از به همراه داشتن کارت‌های بانکی در هنگام خرید و انجام هرگونه معامله که نیاز به ارتباط دوطرفه کارت بانکی و دستگاه پوز دارد، بی‌نیاز می‌شویم. طرح کهربا نیز برای تنوع بخشی به ابزارهای پرداخت و به‌روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، فعلا با کارت‌های ۶بانک در دستور کار قرار گرفته است.NFC چیست؟ارتباطات میدان نزدیک (NFC) مجموعه‌ای از پروتکل‌های ارتباطی است که ارتباط بین دو دستگاه الکترونیکی را در فاصله ۵سانتی‌متری یا کمتر امکان‌پذیر می‌کند. این فناوری در واقع یک اتصال با سرعت کم را ایجاد می‌کند. مانند سایر فناوری‌های کارت مجاورتی، NFC مبتنی بر جفت‌القایی بین ۲ سیم‌پیچ الکترومغناطیسی موجود در یک دستگاه دارای NFC مانند تلفن هوشمند است. ارتباط میدان نزدیک به تعریف و ارتقای فناوری کمک کرده است و استانداردهایی را برای تأیید انطباق دستگاه تنظیم می‌کند.راحتی امور با یک تراشهاکثر تلفن‌های هوشمند و تعدادی از لپ‌تاپ‌های جدید، تراشه NFC دارند. پیش از این بیشتر گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید، مجهز به این سیستم بودند، اما اخیرا گوشی‌های موبایل آیفون نیز به این تراشه مجهز شده‌اند. وقتی یکی از دستگاه‌ها متصل به اینترنت باشد، دیگری می‌تواند داده‌ها را با سرویس‌های آنلاین تبادل کند.۵سانتی‌متربرای استفاده از NFC کافی است شما گوشی هوشمند خود را حداکثر با ۵سانتی‌متر فاصله از برچسب NFC یا دستگاه‌های NFC خوان نگه‌دارید تا ارتباط برقرار شود. زمانی که ارتباط بین گوشی و دستگاه NFC خوان برقرار شد، اطلاعات رمزگذاری‌شده در عرض چند ثانیه بین دو طرف ارتباط ردوبدل می‌شود تا فعالیت‌هایی مثل پرداخت، اسکن و غیره انجام شود. سرعت‌ بالای این فناوری باعث شده تا در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلفی استفاده شود.اطلاع از قابلیت گوشیاگر نمی‌دانید که گوشی شما مجهز به این قابلیت است یا نه، کافی است با مراجعه به تنظیمات آن و جست‌وجوی کلمه NFC از این موضوع مطلع شوید. در گوشی‌های اندرویدی مجهز به این فناوری آیکون آن در پنل نوتیفیکیشن‌ها نیز دیده می‌شود. حتی اگر گوشی خود را به یکNFC خوان نزدیک کنید نیز می‌تواند از وجود این قابلیت مطمئن شود. هرچند روی برخی دستگاه‌های مجهز به این چیپ، لوگوی آن درج شده است. اما اگر گوشی هوشمند شما مجهز به این فناوری نبود، جای نگرانی نیست. کافی است یک سیم‌کارت دارای تراشه NFC تهیه کنید تا به آن مجهز شوید.همه کاربردهای NFCاگرچه بیشترین و مهم‌ترین کاربرد این فناوری، در خریدهای روزمره است و شما می‌توانید بدون همراه داشتن انبوه کارت‌های بانکی، همه خریدهای خود را انجام دهید، اما کاربردهای دیگری هم مانند پرداخت پارکومتر، دریافت بلیت یا کارت پرواز، چاپ عکس با برخی پرینترهای بی‌سیم، استفاده از بلیت‌های مختلف و حتی ارتباط گوشی هوشمند با تلویزیون‌های هوشمند برای پخش تصاویر گوشی دارد.امنیت بالااز آنجایی که اطلاعات با فناوری NFC به شکل رمزگذاری شده رد و بدل می‌شود، امنیت بالایی هم دارد و به‌همین دلیل آن را به یک روش مطمئن برای پرداخت موبایلی و الکترونیکی تبدیل کرده است.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!