سرآشپزی شیرازی: راز تهیه مرغ شکمپر به سبک خانوادگی
مرغ شکم پر یک غذای محبوب و خوشمزه است که در مراسم مهم و مهمانیها به عنوان یک غذای مجلسی سرو میشود. این غذا ظاهر زیبا و جذابی دارد و طعم بسیار خوبی دارد. مرغ شکم پر شیرازی یکی از انواع مرغ شکم پر است که با اجزای متفاوتی نسبت به سایر روشها تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا مرغ را با محلول زعفران و اجزای دیگر طعمدار کرده و سپس پر کرده و سرخ میکنیم. سپس میانیهای مرغ شامل گوشت چرخ کرده، آلو و غوره را درون شکم مرغ قرار داده و شکم آن را با دندان یا نخ دوخته و در روغن سرخ میکنیم. سپس با اضافه کردن رب گوجهفرنگی، هویج و آب جوش، آنرا میپزیم.
میتوانید این غذا را به صورت خوراک یا همراه با برنج و کته سرو کنید. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید واضح بودهباشد و لذت برده باشید.
مرغ شکم پر یکی از غذاهای مجلسی و پرطرفداری است که برای مراسم و مهمانیها میتوانید آن را تهیه کنید. این غذا علاوه بر ظاهر زیبا و جذابش طعم و مزه بسیار خوبی دارد. مرغ شکم پر به روشهای بسیار مختلفی، در فر یا قابلمه طبخ میشود. مرغ شکم پر شیرازی، یکی از انواع مرغ شکم پر است که با مواد متفاوتتری نسبت به سایر روشها تهیه میشود. گر به دنبال چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحانکردن طعم این غذا غافل نشوید.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی تک فانبلاگ یکی از سادهترین و خوشمزهترین روش تهیه مرغ شکم پر شیرازی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این غذا باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید.مواد لازم جهت تهیه مرغ شکم پر شیرازیمرغ ۱ عددپیاز۲ عددفلفل دلمهای ۱ عددهویج ۲ عددمحلول زعفران به مقدار دلخواهلیموترش۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازمگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمآلو ۶-۸ عددرب گوجهفرنگی۱ قاشق غذاخوریگوجهفرنگی۲ عددغوره۱۰۰ گرمطرز تهیه مرغ شکم پر شیرازیمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۳-۴ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای لذیذ را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.مرحله اول: آماده سازی مرغمرغ را بهخوبی بشویید.دقت داشته باشید در زمان شست و شو پوست مرغ آسیب نبیند و از مرغ جدا نشود. برای دوختن شکم مرغ پوست آن به شما کمک میکند.همچنین وجود پوست روی گوشت مرغ در زمان پخت از خشک شدن گوشت جلوگیری میکند.پس از شستن مرغ آن را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیاش گرفته شود.مرحله دوم: طعمدار کردن مرغبرای گرفتن بوی زهم و طعمدار کردن مرغ روشهای بسیار زیادی وجود دارد.یکی از پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت خلالی خرد کنید.لفل دلمه ای را به همین ترتیب بشویید و به صورت خلالی خرد کنید.مرغ را در کاسه مناسبی قرار دهید و از محلول زعفران به تمام قسمتهای بیرون و درون شکم مرغ زنید.با کمک دست به خوبی مرغ را ماساژ دهید تا تمام قسمتهای مرغ به زعفران آغشته شود.پس از آغشته کردن مرغ به محلول زعفران پیاز و فلفل دلمه خلالی را درون شکم مرغ و اطراف آن قرار دهید.روی مرغ را بپوشانید و ۱-۲ ساعتی در یخچال به مرغ استراحت دهید.اگر زمان کافی در اختیار دارید بهتر است از شب قبل به همین ترتیب مرغ را طعمدار کنید و در یخچال قرار دهید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی؛ در فِر و قابلمهمرحله سوم: آماده سازی مواد میانی مرغیکی دیگر از پیازها را بشویید و پوست بگیرید.پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید.کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.مرحله چهارم: افزودن ادویهها و گوشت چرخکردهزردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.گوشت چرخ کرده را در همین مرحله به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی گوشت نیز گرفته شود.مرحله پنجم: افزودن آلو و غورهآلوها را بشویید و به گوشت اضافه کنید. غوره تازه یا خشک را نیز به محتوای درون تابه بیفزایید.به تفت دادن ادامه دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.پس از گذشت ۴-۶ دقیقه محتوای مواد مرغ شکم پر شما آماده است. حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید.مرحله ششم: پر کردن شکم مرغپس از استراحت دادن مرغ پیاز و فلفل دلمه را از مرغ جدا کنید.از مواد گوشتی که تهیه کردید درون شکم مرغ قرار دهید و شکم مرغ را با خلال دندان یا نخ و سوزن به خوبی بدوزید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر با انارمرحله هفتم: سرخ کردن مرغابلمهای متناسب با اندازه مرغ انتخاب کنید.ته قابلمه کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.مجدد مقداری محلول زعفران به همه قسمتهای مرغ زنید.مرغ را درون روغن قرار دهید و هر طرف آن را چند دقیقهای سرخ کنید تا طلایی و برشته شود.پس از سرخ شدن مرغ آن را از قابلمه خارج کنید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله هشتم: افزودن رب گوجه فرنگی، هویج و آب جوشدرون همان قابلمهای که مرغ را سرخ کردید کمی روغن بریزید.رب گوجهفرنگی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند.هویج و گوجهفرنگیها را بشویید و به صورت حلقهحلقه برش زنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.حال ۱-۲ پیمانه آب جوش به قابلمه بیفزایید. حرارت را زیاد کنید تا آب به نقطه جوش رسد.مرغ شکم پر سرخ شده را به آرامی درون قابلمه گذارید.حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.۶۰-۹۰ دقیقه زمان دهید تا مرغ با حرارت کم به خوبی بپزد در ۱۰ دقیقه پایانی زمان پخت آبلیمو ترش و مقداری نمک به مرغ زنید.آیا میتوان مرغ شکم پر شیرازی را در فر پخت؟بله برای تهیه مرغ شکم پر شیرازی در فر کافی است همانند روش بالا پیش روید.پس از پر کردن شکم مرغ آن را در سینی فر قرار دهید. دمای پخت را ۱۸۵-۱۹۰ درجه در فر برقی تنظیم کنید و به مدت ۶۰-۹۰ دقیقه مرغ را بپزید.در تهیه مرغ شکم پر شیرازی در فر برای جلوگیری از خشک شدن گوشت مرغ هر ۳۰ دقیقه درب فر را باز کنید و مقداری محلول زعفران و کره با کمک براش روی مرغ بزنید.مواد میانی مرغ شکم پر کاملا سلیقه ای است برخی از مقداری رب انار، دانه انار، کشمش، گردو، خلال بادام و زرشک نیز در تهیه مواد میانی مرغ شکم پر استفاده میکنند.مرغ شکم پر شیرازی بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است. شما میتوانید این مرغ را به صورت خوراک با انواع نان یا در کنار برنج و کته میل کنید.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش بالا این مرغ جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.