تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

فال حافظ هفته ای که آغاز می‌شود: یکشنبه 2 اردیبهشت 1403

فال حافظ یکی از رسوم قدیمی و پرطرفدار در فرهنگ ایرانی است که هنوز هم پس از گذشت قرون، جایگاه ویژه‌ای در دل مردم دارد. همیشه و همواره حافظ و شعرهای او به عنوان منبعی از حکمت‌ها و راهنمایی‌ها در زندگی و روزمره مردم شاهد بوده است.

در فال مورد نظر، حافظ با کلمات ظریف و شاعرانه، به موضوعاتی چون عشق، معرفت و ارتباط با دیگران اشاره می‌کند. او تاکید دارد که قبل از پایان دادن به غم و اندوه خود، باید از دیدگاه دیگری به مسئله نگاه کرد.

در نهایت، حافظ با یک حالتی از تواضع و تکیه بر خداوند، خواننده را به دعا و تضرع به پروردگار برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت زندگی تشویق می‌کند. این نمونه از شعر حافظ، عمق و غناهای شاعرانه و عرفانی این بزرگمرد ایرانی را نشان می‌دهد و نشان از تأثیر و اثرگذاری او در فرهنگ ادبی و مردمی ایران دارد.

همیشه در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده‌است. در ادامه فال حافظ مخصوص روز 2 اردیبهشت ماه 1403 از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد.فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.ز دلبرم که رساند نوازش قلمیکجاست پیک صبا گر همی‌کند کرمیقیاس کردم و تدبیر عقل در ره عشقچو شبنمی است که بر بحر می‌کشد رقمیبیا که خرقه من گر چه رهن میکده‌هاستز مال وقف نبینی به نام من درمیحدیث، چون و چرا درد سر دهد‌ای دلپیاله گیر و بیاسا ز عمر خویش دمیطبیب راه نشین درد عشق نشناسدبرو به دست کن‌ای مرده دل مسیح دمیدلم گرفت ز سالوس و طبل زیر گلیمبه آن که بر در میخانه برکشم علمیبیا که وقت شناسان دو کون بفروشندبه یک پیاله می‌صاف و صحبت صنمیدوام عیش و تنعم نه شیوه عشق استاگر معاشر مایی بنوش نیش غمی‌نمی‌کنم گله‌ای لیک ابر رحمت دوستبه کشته زار جگرتشنگان نداد نمی‌چرا به یک نی قندش نمی‌خرند آن کسکه کرد صد شکرافشانی از نی قلمیسزای قدر تو شا‌ها به دست حافظ نیستجز از دعای شبی و نیاز صبحدمیشرح لغت: سالوس: فریب و تعلق و چرب زبانی / طبل زیر گلیم: کنایه از پنهان کاریتفسیر عرفانی:چه کسی از دلبرم نامه ی مهر و محبت می رساند؟ پیک صباکو؟ شاید او کرمی در حقم نماید. در مفهوم این شعر می توان گفت، آنان که عارف وقت خوشند، دنیا و عقبی خود  را برای نوشیدن جرعه یی از شراب معرفت دوست از کف می دهند؛ چرا که می ئانند نعمت و خوشی با شیوه ی عشق سازگار نیست.تعبیر غزل:قبل از اینکه برای حل مشکلات خود به دوستانت توجهی کنی، باید بدانی کسی هست که گره گشای مشکلت است. پس اول به او توجه کن و از او بخواه و هیچ کس را بر او ترجیح مده که حتما مشکلت حل می شود و اگر او نخواهد، هیچ کاری نمی تواند انجام دهد.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!