تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

در دیدار حافظ: تفال شعری در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

تک فانبه معنی فال گرفتن از آثار ادبی و انتخاب شعری از آثار ادبی برای استفاده و تعبیر در خصوص وضعیت شخصی یا جامعه است. در گذشته، ادبیات و شعر باور‌های محلی و اعتقادات قدیمی مردم را منعکس می‌کردند و این فراروها به عنوان منبعی از حکمت و معنویت در نظر گرفته می‌شدند. اما در طول زمان، این تمرین ادبی به شکل گذشته اندازه‌گیری و تحقیر ادبیان قدیمی شده و تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه باقی مانده است.

شعر منتخب حضرت حافظ که در متن آورده شده، پیام‌های عمیق و تعالی طلبانه‌ای دارد. از خواندن و تفسیر این شعرها می‌توان درک و آگاهی معنوی بیشتری به دست آورد. هر بیت از شعر، مفاهیم و ارزش‌هایی را در خود جای داده که با وجود زمان‌های مختلف، همچنان قدرت تاثیرگذاری دارد.

تفال از آثار ادبی یک تک فاناست که می‌تواند به شما راهنمایی و الهام بخشی در مواقع مختلف زندگی و انتخاب‌های شخصی و اجتماعی کند. با توجه به تعالیم و فلسفه شعر حافظ، می‌توان با خواندن و تامل در اشعار او، به دستیابی به حقایق عمیق تری درباره زندگی و عشق و انسان شناخت. از آنجایی که حافظ به عنوان یکی از بزرگترین شعرا و معلمان ادبیات فارسی شناخته می‌شود، تفال از آثار او می‌تواند به عنوان منبعی از دانش و حکمت برای ما باشد.

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.
یا رب آن آهوی مشکین به ختن بازرسانوان سهی سرو خرامان به چمن بازرسان
دل آزرده ما را به نسیمی بنوازیعنی آن جان ز تن رفته به تن بازرسان
ماه و خورشید به منزل چو به امر تو رسندیار مه روی مرا نیز به من بازرسان
دیده‌ها در طلب لعل یمانی خون شدیا رب آن کوکب رخشان به یمن بازرسان
برو‌ای طایر میمون همایون آثارپیش عنقا سخن زاغ و زغن بازرسان
سخن این است که ما بی تو نخواهیم حیاتبشنو‌ای پیک خبرگیر و سخن بازرسان
آن که بودی وطنش دیده حافظ یا رببه مرادش ز غریبی به وطن بازرسان
شرح لغت: همایون آثار: خجسته اثر و فرخنده باش/ عنقا:به فتح اول و سکون دوم سیمرغ.
تفسیر عرفانی:‌
۱- حضرت حافظ در بیت‌های ششم و هفتم می‌فرماید:
مطلب این است که ما بی تو زندگی نمی‌خواهیم.‌ای قاصد این خبر را بگیر و ببر و جواب یار را برای ما بیاور.
* محبوبی که دیده و چشم حافظ وطن و جایگاه او بود،‌ای خدا محبوبش را به سلامت به شیراز برگردان.
۲- اقبال و بخت شما در برج سعد قرار دارد و از محبوبیت خاصی برخوردار می‌باشید. به دنبال چیزی یا کسی یا مقامی و ثروتی هستید. به شما قول می‌دهم حداکثر تا دو ماه دیگر به دست آورید، اما قبل از آن با یکی از خردمندان مشورت کنید. چون ستاره‌ای بسیار درخشنده دارید. بطوری که شاهین موفقیت در حال لانه کردن بر بام خانه شماست. پس به شکرانه آن به یکی از مشاهد متبرکه بروید و ضمن خواندن سوره مبارکه حج، از آیه ۱۴ تا ۳۴، دعا و نذر خود را ادا کنید.
تعبیر غزل:
مسافری در راه داری که مدتهاست آرزوی دیدارش در وجود توست. برای دستیابی به او به خدا متوسل شو که به زودی خبری از او به تو خواهد رسید و مسافرت از راه خواهد رسید و با رسیدن او زندگی به کام تو خواهد شد، پس تا روز وصال به خدا توکل کن و امید خود را هرگز از دست نده.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!