تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سیب زمینی جوانه زده: آماده برای خوردن!

سیب‌زمینی‌های جوانه زده به دلیل تولید سمومی مضر بر روی پوسته‌شان و همچنین تبدیل شدن نشاسته به قند، برای مصرف پیشنهاد نمی‌شوند. با این حال، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید اگر پوسته‌شان شروع به چروکیده شدن نکرده و قبل از مصرف جوانه‌ها و ناخن‌های سبز را خارج کنید.

سولانین، ماده‌ای سمی که در سیب‌زمینی‌های جوانه زده تولید می‌شود، می‌تواند عوارضی مثل سردرد، استفراغ و مشکلات گوارشی ایجاد کند. بنابراین، مهم است که پوسته سبز را از آن‌ها پاک کنید و بهتر است سیب‌زمینی‌های سالم و خشک را انتخاب کنید.

برای جلوگیری از جوانه زدن سیب‌زمینی، آن‌ها را در محیط خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید و از نگهداری انبار انبارگری و پیاز دوری کنید. همچنین، اگر سیب‌زمینی‌ها را پرورش می‌دهید، دانستن نوع و رعایت نکات مراقبتی می‌تواند به ماندگاری آن‌ها کمک کند. انتخاب و خرید سیب‌زمینی‌های خشک و سالم نیز می‌تواند در افزایش مدت زمان نگهداری کمک کند.


بیشتر ما شنیده ایم که نباید سیب زمینی‌های سبز شده و جوانه زده را بخوریم، اما چرا؟
به گزارش ایسکانیوز، دیدن اینکه سیب زمینی‌ها جوانه زده اند کمی ناخوشایند بنظر می‌رسد که ممکن است شما را در استفاده از آن بر سر دوراهی قرار دهد، اما گاهی نیز ممکن است این سیب زمینی‌ها را مصرف کرده باشید.
ایمنی مواد غذایی
مصرف سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن و تا قبل از اینکه چروکیده شوند مشکلی نخواهد داشت. بسیاری از مواد مغذی در یک سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن نیز باقی می‌مانند، تنها کافی است که آن‌ها را قبل از استفاده از روی سیب زمینی جدا کرده و سپس مصرف کنید. هنگامی که یک سیب زمینی جوانه می‌زند نشاسته موجود درآن به قند تبدیل خواهد شد، در ابتدای این فرآیند نقاط نرمی را اطراف پوسته سیب زمینی مشاهده خواهید کرد که بهتر است قبل از استفاده جدا شوند.
سیب زمینی جوانه زده
چه زمان از مصرف سیب زمینی جوانه زده خودداری کنیم؟
با پیشرفت روند جوانه زدن، سیب زمینی چروکیده و کوچک می‌شود، زیرا نشاسته موجود در آن به قند تبدیل شده و فرصت رشد بیشتر جوانه‌ها فراهم شده است. اگر سیب زمینی را در این شرایط مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید، زیرا طعم خوبی نخواهد داشت. از این قسمت‌های سبز می‌توان برای کاشت و رشد یک سیب زمینی جدید پرورش داد.
سموم موجود در سیب زمینی:
نور و گرما ماده‌ای به نام سولانین تولید می‌کنند که سبب رشد جوانه برروی پوسته سیب زمینی می‌شوند و هر دو این سموم برای انسان سمی بوده و منجر به سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی خواهد شد.
سولانین به همراه کلروفیل در پوسته سیب زمینی جمع شده در نتیجه سبز رنگ خواهد شد، پس قبل استفاده، این پوسته سبز را از بین ببرید، اما همچنان مزه تلخ آن باقی خواهد ماند.
چگونه از جوانه زدن سیب زمینی پیشگیری کنیم؟
برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی بهتر است آن را در جای خشک، خنک، دور از نور مستقیم خورشید و به دور از پیاز نگهداری کرد، زیرا پیاز رشد جوانه زدن را در سیب زمینی تسریع خواهد کرد.
پرورش دهندگان سیب زمینی معمولا برای جلوگیری از جوانه زدن آن‌ها، روش‌های مختلفی را برای کاشت اعمال می‌کنند. پس اگر شخصا سیب زمینی را پرورش می‌دهید و یا بصورت عمده آن را خریداری کرده اید برای ماندگاری بیشتر آن‌ها لازم است چند نکته و ترفند را بیاموزید:
نوع سیب زمینی خریداری و کاشت شده را بدانید، زیرا دانستن نوع آن به شما در نگهداری طولانی مدت کمک خواهد کرد.
به عنوان یک قاعده کلی، سیب زمینی خشک و یا دیر برداشت شده سالم‌تر باقی می‌ماند. اگر سیب زمینی را در منزل برداشت کرده اید بهتر است قبل از استفاده آن را خارج از محیط خانه قرار دهید تا از تازه بودن در آیند و خشک شوند.
همیشه سیب زمینی‌های سالم را خریداری کنید، زیرا سیب زمینی‌های آسیب دیده کیفیت خوبی برای نگهداری طولانی مدت نخواهند داشت و به زودی جوانه می‌زنند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!