قوی کننده استخوانها با این میوه طبیعی از حالت آبجو انسان نشان دهید
خیار یک میوه غنی از ویتامین کا است و از آنجا که حاوی ۹۶ درصد آب است، برای آبرسانی بدن بسیار مفید است. ویتامین کا حاوی در خیار، استخوانها را به خوبی تقویت میکند و میتواند خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد. علاوه بر این، شرکت در مصرف خیار میتواند کمک کند سلامت پوست را ارتقا دهد و در پیشگیری از برخی از بیماریها مانند سرطان کمک کند. این میوه دارای فلاونوئیدها است که سلامت قلبی-عروقی را بهبود میبخشد و میتواند در تنظیم قند خون مفید باشد. با وجود تمام فوایدی که خیار دارد، برخی افراد باید از خوردن آن پرهیز کنند، مانند افرادی که مشکلات گوارشی، اختلالات لخته شدن خون یا حساسیتها و آلرژیهای غذایی دارند. به هر حال، خواص غذایی خیار این میوه را یک انتخاب سالم و مفید برای افزایش آب و ویتامینهای جسم میکند.
سلامت نیوز نوشت: محتوای زیاد ویتامین کا در خیار این میوه را منبعی عالی برای سلامت استخوانها میکند.با وجود آنکه بیشتر مردم خیار را در خانواده سبزیجات و صیفیجات جای میدهند، این ماده غذایی نوعی میوه بهشمار میرود؛ میوهای بسیار مغذی و آبدار.به همین دلیل، این میوه منبع خوبی برای تامین آب بدن است و از آنجا که کالری، چربی، کلسترول، و سدیم کمی دارد، برای بدن بسیار مفید است.فواید خیار چیست؟مزایای این میوه از آبرسانی تا کاهش برخی بیماریها و همچنین سلامت پوست را شامل میشود.آبرسانیخیار، با داشتن ۹۶ درصد آب، در آبرسانی به بدن رقیب کاهو محسوب میشود. بنابراین، منبع بسیار خوبی برای آبرسانی است.سلامت استخوانمحتوای زیاد ویتامین کا در خیار این میوه را منبعی عالی برای سلامت استخوانها میکند. مطالعات نشان میدهد که سطح پایین ویتامین کا در بدن افراد با میزان زیاد شکستگی استخوان ارتباط دارد.سرطانخیار حاوی پلیفنولهایی به نام لیگنان است. پلیفنول ترکیبی گیاهی است که بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکند. این ترکیبات گیاهی برای سلامت بدن مزیتهای بسیاری دارند، از جمله در کاهش خطر برخی از سرطانها.محققان دریافتهاند که مصرف لیگنان در افراد یائسه مبتلا به سرطان پستان مرگومیر ناشی از این بیماری را در این افراد کاهش چشمگیری میدهد.همچنین، برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف لیگنان با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای دیگری مانند سرطان مری، سرطان معده، و سرطان روده بزرگ نیز مرتبط است.سلامت قلبی-عروقیخیار حاوی فلاونوئیدها یا مواد مغذی گیاهی است که برای سلامت قلب مفیدند. محققان دریافتهاند که فلاونوئیدها، بهدلیل داشتن خواص زیر، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند:آنتیآتروژنیک (جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق)ضد ترومبوز (جلوگیری از لخته شدن خون)آنتیاکسیدان (جلوگیری از آسیب سلولی رادیکال آزاد)دیابتطبق یافتههای پژوهشی، خیار حاوی آنتیهایپرگلیسمی است، به این معنی که میزان گلوکز در خون را کاهش میدهد. افراد مبتلا به دیابت در تنظیم انسولین و عملکرد قند خون مشکل دارند. خیار یکی از مکملهای رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است که به تنظیم قند خون کمک میکند.التهابخیار و پوست آن، بهدلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد، معمولا بهصورت موضعی روی پوست استفاده میشود.از برشهای خیار برای کاهش پف چشم و تسکین آفتابسوختگی نیز استفاده میشود، زیرا این میوه تحریک ناشی از آفتابسوختگی را آرام و پوست را خنک میکند و موجب کاهش تورم میشود.ارزش غذایی خیاربا وجود آنکه خیار عمدتا از آب تشکیل شده است، مواد مغذی زیادی نیز دارد و البته کالری آن نیز بسیار کم است.هر خیار حاوی ۴۵ کیلوکالری، ۲ گرم پروتئین، ۱۱ گرم کربوهیدرات، ۱.۵ گرم فیبر، ۴۸ میلیگرم کلسیم، ۳۹ میلیگرم منیزیم، ۷۲ میلیگرم فسفر، ۴۴۲ میلیگرم پتاسیم، ۸ میلیگرم ویتامین ث، ۴۹ میکروگرم ویتامین کا، و ۵ گرم قند است.چه کسانی باید از خوردن خیار پرهیز کنند؟خوردن خیار فواید بسیاری دارد، اما برخیها ممکن است به دلایل مختلف نتوانند خیار بخورند:مشکلات گوارشیمصرف خیار در برخی از افراد موجب حالت گازدار شدن معده یا سوءهاضمه میشود. اگر سندرم روده تحریکپذیر یا بیماری گوارشی دیگر دارید، در مصرف خیار احتیاط کنید.اختلال لخته شدن خوناگر اختلال انعقاد خون دارید یا از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنید، در خوردن خیار زیادهروی نکنید، زیرا غذاهای سرشار از ویتامین کا ممکن است با رقیقکنندههای خون تداخل اثر داشته باشند.آلرژیاگر تب یونجه یا رینیت آلرژیک دارید، ممکن است مستعد ابتلا به سندرم آلرژی دهانی بر اثر خوردن خیار باشید. سندرم آلرژی دهانی نوعی حساسیت غذایی است که با واکنش به خوردن برخی مواد غذایی مانند میوهها و دانهها و سبزیجات ایجاد میشود و اغلب با التهاب مخاط بینی همراه است.به هر روی، خواص این میوه سرشار از آب کم نیست. با خوردن روزانه خیار میتوانید به بدن آبرسانی کنید و همچنین برخی ویتامینهای مورد نیاز را به بدن برسانید. اما در صورت احتمال بروز مشکلات گوارشی یا آلرژی و حساسیت غذایی بهتر است در مصرف خیار احتیاط کنید.راضیه میرزاحیدری