رازهای طعم دار بادمجان: 14 دستور ساده برای آشپزی شگفتانگیز
بادمجان یکی از صیفی جات محبوب در رژیم غذایی ایرانیان است و میتوان به شکلها و روشهای مختلف آن را در غذاها استفاده کرد. از کوکو بادمجان، گراتن بادمجان، خوراک بادمجان با گوجه فرنگی تا حلیم بادمجان و مافین بادمجان، انواع غذاهای خوشمزه و محبوبی با بادمجان میتوان طبخ کرد. همچنین وجود غذاهای مانند رول بادمجان با پنیر و کشک بادمجان نیز طعمی خاص و لذیذ به غذاها اضافه میکنند.
در کل، بادمجان یک گزینه عالی برای تهیه غذاهای مختلف و خوشمزه است. این صیفی جات با افزودن طعم و ارزش غذایی به غذاها، مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرند. با توجه به خواص سلامتی بادمجان و امکان تهیه غذاهای متنوع با آن، استفاده از این صیفی جات در رژیم غذایی بسیار توصیه میشود. بنابراین، بهتر است از این صیفی جات با روشهای مختلف پخت و مصرف کنیم تا از خواص و خوشمزهای بادمجان بهره ببریم.
بادمجان یکی از محبوبترین صیفیجات در رژیم غذایی ایرانیان است. در غذاهای مختلفی میتوان از بادمجان استفاده کرد و به اشکال مختلفی نیز میتوان آن را در غذا استفاده کرد. بادمجان را با انواع سبزیجات و صیفی جات میتوان درست کرد و در خورشت از بادمجان استفاده میشود. بادمجان یک گزینه خوب برای تهیه غذاهای ساده و آسان است.در این مطلب به سراغ معرفی غذاهای مناسب با بادمجان خواهیم رفت و آنها را معرفی میکنیم. با بلاگ تک فانهمراه باشید.۱- کوکوی بادمجانکوکوی بادمجان یکی دیگر از انواع کوکو است که میتوانید سریع آن را درست کنید.اگر طرفدار بادمجان هستید، این کوکو با طعم بسیار خوبی که دارد، گزینه مناسبی برای وعده شام یا ناهار شما است.مواد مورد نیاز جهت تهیه کوکوی بادمجان:بادمجان متوسط ۳ تا ۴ عددسیر ۴ حبهنمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار دلخواهآرد سوخاری یک قاشق غذاخوریتخممرغ ۳ عددروغن به مقدار دلخواهبرای آموزش طرز تهیه کوکوی بادمجان این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۲- گراتن بادمجان با سیبزمینیبادمجان، گوشت، سیب زمینی و پنیر؛ یک ترکیب عالی برای وعده شام با بادمجان!گراتن یکی از غذاهای پرطرفدار و به نسبت مدرن است که از ترکیب بادمجان، گوشت، سیب زمینی و پنیر درست میشود. اگر طرفدار بادمجان هستید، این غذا را از دست ندهید.مواد لازم برای آماده سازی بادمجانها:بادمجان دلمهای۴ عدد متوسطپیاز۱ عدد متوسطسیبزمینی۴ عدد متوسطگوشت چرخ شده۴۰۰ گرمپنیر پیتزابه میزان لازمرب گوجهفرنگیبه میزان لازمفلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازمآویشنبه میزان لازممواد لازم و طرز تهیه سس سفید گراتن بادمجان و سیبزمینی:آرددو قاشق سوپخوریکره۲۰ گرمشیر۲ لیواننمک و فلفلبه میزان لازمبرای آموزش طرز تهیه گراتن بادمجان با سیبزمینی این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۳- خوراک بادمجان با گوجه فرنگیبادمجان و گوجه میتوانند یک ترکیب خوشطعم بسازند.خوراک بادمجان با گوجه فرنگی هم یک غذای سریع است و هم یک غذای بسیار خوشمزه. همچنین این غذا بسیار مقوی است و برای افرادی که طرفدار خوراکها هستند، گزینه مناسبی است.مواد لازم برای تهیه بادمجان با گوجه بادمجان۴ عدد متوسطگوجه فرنگی۲ عددپیاز۲ عدد متوسطسیر۴ حبهجعفری۵۰ گرمآبلیمو تازه۱ قاشق غذا خوریروغن زیتونبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمبرای آموزش طرز تهیه خوراک بادمجان با گوجه فرنگی این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.بیشتر بخوانید: روشهای بسیار آسان برای گرفتن تلخی بادمجان۴- حلیم بادمجانحلیم بادمجان غذای دوست داشتنی و محبوبی در بین ایرانیان است.این غذا که بیشتر در شیراز و اصفهان پخته میشود، از ترکیب بادمجان، برنج، گوشت و عدس درست میشود و بجز طعم بینظیری که دارد، بسیار مقوی است. این غذا عموما با نان میل میشود. اما کسانی که دوست دارند یک غذای رژیمی بخورند، میتوانند حلیم بادمجان را بدون نان هم میل کنند.مواد لازم در تهیه حلیم بادمجان:گوشت گوسفندی۳۰۰ گرمبادمجان۱ کیلوبرنج۱ پیمانهعدس۱ پیمانهپیاز۳ عددسیر۴ تا ۵ حبهکشک۱۰۰ گرمگردو آسیاب شده۱۰۰ گرمروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمنعنا خشک۲ قاشق سوپ خوریبرای آموزش طرز تهیه حلیم بادمجان این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۵- گلت (galette) بادمجان و قارچگلت یک غذای فرانسوی است که با بادمجان و قارچ پخته میشود.گلت با نوعی خمیر درست میشود که نزدیک به تارت یا پای است. با این تفاوت که نیازی به قالب ندارد. برای پخت این غذای فرانسوی، نیازی به گوشت ندارید و ترکیب پنیر، بادمجان و خمیر کافی است.مواد لازم جهت تهیه خمیر گلت:آرد۱ و ۱/۳ پیمانهکره۸۰ گرمنمک ۱/۴ قاشق چای خوریآب سرد ۳ تا ۴ قاشق غذاخوریبرای تهیه فیلینگ میانی گلت احتیاج دارید به مواد زیر داریم:پنیر خامهای یا پنیر فتا ۱۰۰ گرمماست چکیده۲ قاشق غذاخوریروغن زیتوندو قاشق غذاخوریسیر یک حبهریحان تازهچند برگآویشن۱/۲ قاشق چایخوریفلفل سیاه ۱/۴ قاشق چای خوریبرای آموزش طرز تهیه گلت (galette) بادمجان و قارچ این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۶- رتتویی (غذایی فرانسوی با بادمجان)رتتویی یک غذای خوشمزه فرانسوی هست که با ترکیب مواد یمانند کدو و بادمجان به همراه هویج و … درست میشود. برای تهیه رتتویی نیاز به قرار دادن در فر است. برای تهیه رتتویی ابتدا پیاز را نگینی و سرخ کنید. هویج و کرفس خرد شده را به پیاز اضافه کنید و روغن زیتون بریزید.مواد مورد نیاز رتتویی بادمجان۵ عددهویج۳ عددگوجه فرنگی۵ عددکدو سبز۵ عددسیر۳ حبهروغن زیتون½ لیوان فرانسوی دستهدارفلفل، نمک و زردچوبهبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوریپیاز۲ عدد متوسطفلفل دلمهای قرمز۱ عدد بزرگفلفل دلمهای زرد یا سبز۱ عدد بزرگرزماری یا ریحان½ لیوان فرانسوی دستهدارپودر زیره¾ قاشق چایخوریکرفس۱ ساقهفلفل تند۲ عدد متوسطسس کچاپ۲ قاشق غذاخوریچنانچه دستور طرز تهیه رتتویی برای شما جذاب است، برای تهیه آن میتوانید به محتوای کامل آن مراجعه کنید.۷- کشک بادمجانکشک بادمجان یک غذای محبوب و خوشمزه در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا با استفاده از بادمجان پخته شده و کشک تهیه میشود. بادمجانها پس از سرخ شدن به همراه کشک سرو شده و مزهی دلچسب و خوبی دارند. کشک بادمجان به عنوان یک پیش غذا در میان وعدهها سرو میشود. این غذا با نان سنگک یا نان لواش مزهی فوقالعادهای دارد و با تزئین نعناع تازه ظاهر زیبایی میگیرد. کشک بادمجان میتواند یکی از گزینههای خوشمزه در میهمانیها یا جشنها باشد. مواد اولیه لازم برای پخت کشک بادمجان (برای ۴ نفر)بادمجان۱ کیلوکشک ۱ لیوان (ترجیحا رژیمی یا کمچرب)نعناع خشک۲ قاشق چایخوریروغن، نمک، زردچوبه، گردو، پیاز و سیربه مقدار لازمبرای آموزش طرز تهیه کشک بادمجان به ۲ روش مجلسی و رژیمی، این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۸- میرزا قاسمیمیرزا قاسمی یک غذای ایرانی معروف است که از بادمجان، پیاز، سیر و گوجه فرنگی تهیه میشود. در این غذا، بادمجانها پس از سرخ شدن به همراه پیاز، سیر و گوجه فرنگی تفت داده شده، با کشک ترکیب میشوند. میرزا قاسمی یک غذای خوشمزه با طعم دلچسب و مزهای منحصر به فرد است. این غذا را میتوان به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی سرو کرد. میرزا قاسمی با برنج، نان سنگک یا نان لواش همراهی عالی دارد و میتواند در جشنها و میهمانیها نیز مورد استقبال قرار گیرد.مواد اولیه میرزا قاسمیبادمجانپنج عددگوجه فرنگیسه عددسیرسه حبهتخم مرغدو عددزردچوبه١ قاشق چایخوریفلفل سیاه١/٢ ق چایخورینمکبه میزان لازمبرای آموزش طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی، این آموزش مرحله به مرحله را بخوانید.۹- رول بادمجان با پنیربرای تهیه این پیش غذای خوشمزه سریع و ساده که حتی میتوانید برای شام به عنوان غذا آن را درست کنید؛ مواد زیادی لازم نیست.برای تهیه رول بادمجان با پنیر به مواد زیر نیاز دارید.مواد لازم جهت تهیه رول بادمجان پنیری:بادمجاندو تا سه عددپنیر خامهای صد و پنجاه گرمگردو پنج عدد یا بیشترسیر دو حبهجعفری خرد شده دو قاشق غذاخوریفلفل سیاهیک چهارم قاشق چایخورینمک به میزان لازمروغنبرای سرخ کردن به میزان لازمبرای تهیهی این پیش غذای خوشمزه ،ابتدا بادمجان ها رو به خوبی بشویید. سپس باید بادمجان ها را به صورت اسلایسی یا ورقههای نازک برش دهید. به صورتی که حدود دو یا نهایتا سه میلیمتر قطر هر برش بادمجان باشد حدود نیم سانت نیازی به پوست گرفتن بادمجان ها نیست.فقط پوست دو طرف بادمجان رو بگیرید یعنی پوست سمت جلو و عقب رو بگیرید و پوست کناری چپ و راست رو باقی بگذارید و بعد بادمجان هارو به صورت ورقه های نازک برش دهید.سپس داخل تابه یا دستگاه گریل رو کمی چرب کنید و بادمجان ها رو به داخل تابه گریل منتقل کنید. وقتی یک طرف بادمجان ها به خوبی سرخ شد، برگردانید و سمت دیگر آن را در تابه سرخ و گریل کنید.برای ادامه طرز تهیه رول بادمجان به محتوای آن مراجعه کنید.۱۰- یتیمچه با بادمجانیتیمچه یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی می باشد که با بادمجان درست می شود. اگر وقت کافی برای غذا درست کردن ندارید و در عین حال می خواهید که یک غذای خوشمزه دست کنید، یتیمچه یکی از گزینه های مناسب است و همچنین تقریبا وسایل و مواد لازم برای تهیه آن همیشه در دسترس می باشد.مواد لازم برای تهیه یتیمچه:بادمجان۴ عدد بزرگگوجه فرنگی۴ عددپیاز۲ عددسیر۴ حبهروغن مایعبه مقدار لازمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازممراحل طرز تهیه یتیمچهدر مرحله اول بادمجان ها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن ها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و در اندازه ۲ سانتی متری و به صورت مکعبی برش دهید.در ادامه پیازها و سیرها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید.در مرحله بعدی یک تابه مناسب را انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.سپس پیاز های خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بافت آن ها نرم شود. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند آن ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.برای ادامه طرز تهیه یتیمچه، به محتوای آن مراجعه کنید.۱۱- مافین بادمجانمافین بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه با بادمجان است که برای تهیه آن باید در فر آن را درست کرد. برای تهیه مافین بادمجان باید بادمجان را کبابی کرد. برای تهیه مافین بادمجان با پنیر خامه ای به مواد زیر نیاز دارید.مواد لازم جهت تهیه مافین بادمجان:بادمجان صد گرم کبابیآرد صد گرمتخم مرغیک عددماست ۷۵ گرمروغن مایع ۵۰ گرمپنیر خامه ای ۲۰ گرم یا یک قاشق غذاخوریپودر سوخاری ۱۰ گرمبکینگ پودر یک قاشق غذاخوریجوش شیرین یک چهارم قاشق چایخورینمک نصف قاشق چایخوریپنیر سفید ۶۰ گرمپودر کاری ۱/۴ قاشق چایخوریفلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوریپودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوریپودر تخم گشنیز ۱/۴ قاشق چایخوریجعفری خرد شده دو قاشق غذاخوریپیازچه خرد شده یک قاشق غذاخوریبرای اینکه بادمجان رو داخل فر بپزید کافیست از وسط بادمجان ها رو نصف کنید. سپس روی هر نیمه شیار هایی با چاقو مطابق تصویر ایجاد کنید و بعد روی بادمجان ها کمی نمک بریزید و روغن اسپری کنید و روی سینی فر بگذارید.سپس بادمجان ها رو به فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده منتقل کنید و حدود یک ساعت اجازه دهید تا بپزند و در اصطلاح مغز پخت شوند.حین پخت چند بار بادمجان ها رو زیر و رو کنید تا کاملا بپزند.روشی دیگر برای پختن بادمجان ها که توصیه میکنیم اگر به طعم دودی علاقه دارید از ان استفاده کنید.این روش است که میتونید روی گاز بادمجانها رو حرارت بدید تا کاملا کبابی شوند. با این روش طعم دودی بسیار دلپذیری به مافینها خواهید داد.پوست بادمجان ها رو نیاز نیست بگیرید. بادمجان رو شسته و بدون اینکه آنها را پوست بگیرید روی حرارت مستقیم قرار دهید.وقتی یک طرف بادمجان ها به خوبی سرخ شدو پوستِ آن چروک و جمع شد، بادمجان ها رو بچرخانید و همه ی قسمت های آن را به خوبی حرارت دهید تا کاملا کبابی شود سپس بادمجان های کبابی رو به همان صورت داخل کیسه یا نایلون قرار دهید.و درب کیسه را هم کاملا ببندید. اینکار به این خاطر است که بعد از سرد شدن بادمجان ها پوست آنها به راحتی جدا شود.در ظرف دیگری تخم مرغ های کامل رو بریزید. سپس با همزن برقی شروع کنید به همزدن.برای ادامه طرز تهیه مافین بادمجان به محتوای آن مراجعه کنید.۱۲- بادمجان شکم پربادمجان شکم پر یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای بین المللی به شمار میرود. این غذا اولین بار توسط ژاپنیها ابداع شده و در حال حاضر بیش از ۵۰ نوع روش مختلف برای پخت آن وجود دارد که ریشه این تفاوتها به نحوه پر کردن بادمجان برمیگردد. مراحل تهیه بادمجان شکم پرمراحل تهیه بادمجان شکم پر به شرح زیر است:ابتدا بادمجانها رو تمیز با آب سرد بشویید و با یک چاقوی تیز به دو قسمت مساوی قاچ کنید. با کمک همان چاقو یا یک قاشق شربتخوری (یا هر چیزی که راحت هستید) داخل بادمجانها رو خالی کنید.اکنون با یک برس و روغن روی سطح بادمجانها را روغن بزنید. توجه کنید دلیل اضافه کردن روغن این است که در اثر حرارت فر، قبل از پخته شدن کامل، بادمجانها خشک و جمع نشوند. زیرا ما بافت نرم داخل بادمجان را لازم داریم. پس به دقت روغن ر روی سطح بادمجان بزنید.باید بادمجانها را داخل فر بگذاریم. دوستان عزیز فرهای مختلف درجه حرارتها و طبقات متفاوتی دارند و یک استاندارد همگانی برای آنها وجود ندارد. بنابراین دما را به صورت تقریبی انتخاب کنید به گونهای که بادمجانها به پخت مطلوب و مورد نظر ما برسند.برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه بادمجان شکم پر کلیک کنید.۱۳- دلمه بادمجان و فلفل دلمهایدلمه انواع مختلفی دارد که همگی یک وجه مشترک دارند و آن پر کردن یکی از سبزیجات یا میوهجات با مواد غذایی مختلف است. معمولاً دلمه را میتوان با برگ مو، گوجه فرنگی، بادمجان، کدو، فلفل دلمه رنگی، سیبزمینی و… درست کرد.دلمه بادمجان و فلفل بعد از دلمه برگ مو، از محبوبترین و پرطرفدارترین دلمههاست. مواد اولیه تهیه همه دلمهها نظیر گوشت چرخ کرده، سبزی مخصوص دلمه، برنج، لپه و… تقریبا یکسان است که شما با توجه به ذائقهتان میتوانید آن مواد را تغییر دهید.مراحل تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمهایمراحل تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمهای به شرح زیر است:لپهها و برنج که از شب قبل در آب خیس کردید را با مقداری آب، نمک و روغن سی دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم کاملا پخته شوند و آب آن جذب شود.سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بوی خامی آن گرفته شود.گوشت چرخ کرده یا سویا را به تابه اضافه کنید و مجدد به هم زنید تا گوشت هم طلایی رنگ شود.در این مرحله ادویهها را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی عطر ادویهها بلند شود.سبزیهای خشک یا سبزی تازه دلمه را با مخلوط برنج و لپه، گوشت و به مقدار نیاز نمک اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و همه پسند روی لینک طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمهای کلیک کنید. ۱۴- چلو خورشت قیمه بادمجانچلو خورشت قیمه بادمجان یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است، که پایه ثابت اکثر مهمانیها به حساب میآید. این غذا شباهت بسیاری به خورشت قیمه دارد و مواد تشکیل دهنده آن عبارتاند از: بادمجان، گوشت و لپه که به همراه پلو سرو میشود.البته چلو خورشت قیمه بادمجان را با مرغ نیز درست میکنند. این غذای خوشمزه به خاطر استفاده بادمجان در آن سرشار از آهن است و برای رفع کم خونی بسیار مفید است.مراحل تهیه چلو خورشت قیمه بادمجانمراحل تهیه چلو خورشت قیمه بادمجان به شرح زیر است:برای آماده سازی اولیه لازم است لپه را از چند ساعت قبل در آب ولرم خیس کنیم. این میزان بسته به نوع حبوبات شما متغیر است ولی به لحاظ زودپر بودن لپه نسبت به حبوبات دیگر به زمان زیادی برای خیس خوردن نیاز ندارد.بادمجانها را نیز پوست میکنیم و به صورت ورقهای برش زده و در مخلوط آب نمک خیس میکنیم. این کار باعث گرفته شدن تلخی بادمجان میشود. حتما یک کاسه روی بادمجانها بگذارید تا به طور کامل داخل آب فرو بروند و برای مدت ۱ ساعت به همین صورت باقی بمانند. سپس ۲ عدد پیاز درشت را نگینی خرد میکنیم و تا زمانی که طلایی شوند آن را تفت میدهیم. بعد گوشت قیمهای را به آن اضافه میکنیم و گوشت را نیز کمی تفت میدهیم.زیر حرارت باید ملایم رو به بالا باشد تا گوشت قبل از آب انداختن سرخ شود و بهتر است که از یک الی دو تکه گوشت خورشتی استخوان دار نیز استفاده کنید که در کنار گوشت قیمهای و جوشیدن در خورشت باعث خوشمزهتر شدن آن بشود.برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه چلو خورشت قیمه بادمجان کلیک کنید.مهم است توجه داشته باشید که خیلی از افراد به طرق مختلف نسبت به به خواص بادمجان واکنش نشان دهد. در صورت داشتن هرگونه وضعیت پزشکی خاص، بهتر است قبل از اضافه کردن بادمجان به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!