راهی برای ثبت نام وام ضروری به بازنشستگان: شرایط و پرداخت ها مناسب برای شما
به گفته معاون توسعه و مدیریت منابع صندوق بازنشستگی فولاد، وام ضروری به مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای بازنشستگان صندوق اختصاص یافته است. این وام به صورت الکترونیکی و با شرایطی که قرارداده با بانک ملی منعقد شده، به حدود ۲۹ هزار بازنشسته که حساب حقوقی آنها در بانک ملی است، اعطا میشود. از سوی دیگر بازنشستگان مطالبه دارند که مستمریهای آنها باید با توجه به افزایش هزینههای زندگی و همچنین افزایش حداقل دستمزد، افزایش یابد. آنها از اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی مطالبه دارند. همچنین تعیین میزان افزایش مستمریها و وام در سال جدید هنوز صورت نگرفته و منتظر تصمیمات مسئولان مربوطه هستند. به طور کلی، بازنشستگان انتظار دارند تا مشکلات معیشتی خود را با دریافت مستمریهای مناسب برطرف کنند و موانع زندگی روزمره را به خوبی بتوانند پشت سر بگذارند.
گسترش نیوز نوشت: معاون توسعه و مدیریت منابع صندوق بازنشستگی فولاد از اعطای وام ضروری به مبلغ ۲۰ میلیون تومان به بازنشستگان صندوق خبر داد.
یدالله راشدی گفت: بازنشستگان واجد شرایط میتوانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبتنام کنند.
وی ادامه داد: با پیگیریهای صورت گرفته تفاهمنامهای با بانک ملی منعقد شد تا حدود ۲۹ هزار بازنشستهای که حساب حقوقی آنها در بانک ملی است وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد و اقساط ۲۴ ماهه دریافت کنند.
وی افزود: بازنشستگان واجد شرایط میتوانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبتنام کنند.
همچنین چندی پیش جعفر امیرآبادیزاده، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و وظیفهبگیران این صندوق طبق مصوبه هیات دولت همراه با ۲۰ درصد افزایش، دیروز پرداخت شد.
ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینههای زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینههای زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.
با این حال، ارادهی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمیشود؛ بازنشستگان در هفتههای اخیر با پیوستن به کارزارهایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شدهاند اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته میشود؟
بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینههای زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوقشان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بینتیجه ماندن نشستی خبر میدهد که در روزهای گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.
هنوز تکلیف افزایش مستمریها مشخص نیست
اسدی در این رابطه گفت: در روزهای گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمعبندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجهای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیمگیری شود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواستهی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازهی میزان افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد.
به گفته اسدی، انتظار میرود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.
آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش مییابد؟
اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبهگر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری میکنیم اما همه چیز به همت و ارادهی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.
او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آنها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابهالتفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمریبگیران واریز شود.
این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفتهها و ماههای اخیر هزینههای زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمیتوانند از پس این هزینهها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینههای ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آنها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمریها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.
مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست
یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروریست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید سادهترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش مییابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت میدهد؟
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.
اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسهای در این خصوص نداشتیم اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازهای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.
راضیه میرزاحیدری