تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سرگرمی با دلمه‌های شگفت‌انگیز (دلمه برگ مو، برگ کلم و…)

دلمه یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در ایران است که در انواع مختلف و با مواد مختلفی تهیه می‌شود. از جمله معروف‌ترین دلمه‌ها می‌توان به دلمه برگ مو، بادمجان و فلفل دلمه ای، دلمه پر دزفولی، دلمه تبریزی و دلمه برگ مو با رب انار اشاره کرد. هر یک از این دلمه‌ها دارای ویژگی‌ها و ویژه‌ای خاص هستند که طرز تهیه آنها نیز متفاوت است. برای تهیه دلمه‌های خوشمزه و مرغوب، انتخاب مواد اولیه با کیفیت، استفاده از آرد نخودچی، استفاده از پیاز رنده شده، انتخاب ادویه‌های مناسب و زمان استراحت مخلوط از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین، رعایت نکاتی مانند زمان استراحت مخلوط، روش سرخ‌کردن و استفاده از تابه چدنی نیز می‌تواند به بهبود طعم و مزه دلمه‌ها کمک کند. امیدوارم با تهیه و تمام کردن این دلمه‌ها، لذت و شادابی را به سفره خود بیاورید.

دلمه انواع مختلف دارد. به هر موادی که دور پیچ شده باشد دلمه می‌گویند. دلمه را با مواد مختلفی درست کرد. اما از معروف ترین آنها دلمه برگ مو، برگ کلم و دلمه گوجه فرنگی به همراه بادمجان و فلفل دلمه ای است. البته دلمه برگ کاهو، کدو، قارچ شکم پر، نان لواش و اسفناج… نیز از دلمه های خوشمزه دیگری است که به آسانی می‌توانید در منزل درست کنید.در مجله تک فانطرز تهیه دلمه‌های خوشمزه را آموزش خواهیم داد.۱- دلمه برگ کلمیکی از دلمه‌های جذاب و خوشمزه که طرفداران بسیاری دارد، دلمه کلم برگ است. این دلمه طرفداران بسیاری دارد و با کلم سفید درست می‌شود. برای طرز تهیه دلمه به مواد زیر نیاز داریم:مواد لازم دلمه کلم پیچ:کلم پیچ بزرگ۱ عددبرنج۲ پیمانهلپهیک استکانگوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمسبزی دلمه (تره /گشنیز /جعفری / ترخون / مرزه / شوید /نعناع / پیارچه)۱ کیلوکشمش١ لیوانزرشک١/٢ لیوانماست١ لیوانرب انار٣ قاشق غذاخوریشیره انگور٣ قاشق غذاخوریپیاز۲ عدد بزرگنمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازمروغنبه میزان لازممواد لازم برای سس دلمه کلم برگ:رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریسرکه۱ استکانشکر۲ قاشقآبغوره۱ استکانرب انار۴ قاشق غذاخوریشیره انگور۳ قاشق غذاخورینمکبه میزان لازمطرز تهیه دلمه برگ کلم:برگ‌های کلم را به آرامی از هم جدا می‌کنیم. در آب جوش قرار می‌دهیم تا کمی بپزد.پیازها را نگینی و سرخ کنید. ادویه به آن اضافه کنید.گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی به همراه رب انار را به آن اضافه کنید. برنج را پخته و نیم پز کنید. لپه را نیز خیس کرده و آن را نیز بپزید.همه مواد را به همراه سبزیجات خرد شده با هم مخلوط کنید و کمی شیره انگور، ماست، کشمش، رب انار و شیره انگور به آن اضافه کنید.برگ‌های کلم را از آب در بیاورید و مواد را داخل آن ریخته و در کف قابلمه‌ای که روغن در آن ریخته‌ایم، یکی یکی قرار می‌دهیم.برای تهیه سس دلمه مواد ذکر شده را با هم مخلوط کرده و بر روی دلمه می‌ریزیم.برای مشاهده طرز تهیه دلمه کلم برگ با نکات ریز آن بر روی لینک کلیک کنید.۲- دلمه برگ مودلمه برگ مو را از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد معمولاً درست می‌کنند. این غذای خوشمزه در شهر تبریز یک غذای سنتی بوده و طرفدار بسیاری دارد. دلمه برگ مو بهتر است، ملس باشد. البته طعم آن کاملا سلیقه‌ای است.برای درست کردن دلمه برگ مو به مواد زیر نیاز داریم:مواد لازم دلمه برگ موبرنج نیم دانه۲ پیمانهلپهیک پیمانهگوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمبرگ درخت انگور (برگ مو)به مقدار کافیپیازدو عدد متوسطنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار کافیسبزی دلمه (جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه)نیم کیلومواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو:رب انار، نمک، شکربه مقدار دلخواهزرشک برای تزیینبه مقدار دلخواهطرز تهیه دلمه برگ مو:برنج و لپه را با آب و نمک به صورت جداگانه می‌گذارید تا بپزد. برگ های دلمه مو را در آب جوش ریخته و بعد از ۲ الی ۳ دقیقه در آورده و با آب ولرم آنها را بشویید.پیاز را سرخ کرده و با گوشت چرخ کرده و ادویه‌جات آن را تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت چرخ کرده عوض شود.سبزی دلمه خرد شده را را به همراه برنج و لپه با هم مخلوط کنید تا مواد به خورد هم برود. مواد را داخل برگ مو ریخته و کاملاً بپیچید تا مواد از آن خارج نشود. درون یه قابلمه روغن ریخته و برگ‌های مو را به ترتیب بر روی هم قرار دهید. سپس سس درست شده را ۱۵ الی ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن زیر دلمه اضافه کنید تا به خورد برگ موها رفته و ملس شود. می‌توانید به جای رب انار از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید.برای مشاهده طرز تهیه دلمه برگ مو به همراه نکات مهم کلیدی اینجا کلیک کنید.۳- دلمه بادمجان و فلفل دلمه ایاین دلمه بیشتر در فصل تابستان به علت وجود بادمجان و فلفل دلمه ای تازه درست می‌شود. دلمه‌ای خوشمزه و خاص که با روشی ساده و سریع می‌توانید درست کنید.برای طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای به مواد زیر نیاز داریم:مواد لازم دلمه بادمجان و فلفل دلمه ایبادمجان کپل (برای راحتی در پر کردن آن)۳ عددفلفل دلمه‌ای سبز یا رنگی ۳ عددپیاز۱ عددگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمزردچوبه، فلفل قرمز، ادویه به مقدار لازمسبزی مخصوص دلمه ۳ قاشق غذاخوریبرنج ۱ پیمانهلپه دو سوم پیمانهروغن به مقدار لازمرب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوریآب جوش ۱ لیوانطرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای:برای تهیه دلمه، ابتدا مواد داخل دلمه را درست می‌کنیم. برای این کار پیاز را در ماهی تابه سرخ کرده و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس سبزی را به آن اضافه کنید. برنج و لپه را نیز از قبل خیس کرده و بپزید. همه این مواد را با هم مخلوط کنید تا مواد داخل دلمه آماده شود.سپس داخل فلفل دلمه و بادمجان را خالی کنید و مواد را داخل آن بریزید و کاملاً فشار دهید تا از داخل آن سرازیر نشود. داخل قابلمه رب را کمی تفت داده و آب جوش به آن اضافه کنید. دلمه ها را داخل قابلمه قرار دهید. دلمه شما آماده است.برای طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه‌ای به همراه نکات آن بر روی لینک کلیک کنید.۴- دلمه پَر دزفولیدر ظاهر دلمه‌ پر دزفولی، شباهت بسیار زیادی به دلمه برگ‌ مو دارد. اما مواد میانی این دلمه یک تفاوت بزرگ با سایر دلمه‌ها دارد، در دلمه پر از هیچ نوع گوشتی استفاده نمی‌شود. دلمه پر، یکی از غذاهای پرطرفدار و بسیار خوشمزه دزفولی با چاشنی رب انار است.مراحل تهیه دلمه پر دزفولیمراحل تهیه دلمه پر دزفولی به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ آماده‌سازی برنج و لپه روید، برنج و لپه را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. حال آن‌ها را به صورت جداگانه با بخیسانید. توجه داشته باشید که خیساندن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ آن‌ها تا حد زیادی نفخشان را می‌گیرد و زمان پخت را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید در تهیه این دلمه از برنج نیم‌دانه (خرده‌برنج) استفاده کنید.در دومین مرحله به سراغ پخت لپه روید. لپه‌ها را با مقداری آب درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا لپه‌ها نیم‌پز شوند.در سومین مرحله به سراغ آماده‌سازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید و آن را به صورت نگینی خرد کنید. حال درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به آن بیفزایید.پیازها را کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها بیفزاید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه دلمه پر دزفولی کلیک کنید.۵- دلمه تبریزیدلمه تبریزی یکی از انواع دلمه‌های پرطرفدار و خوشمزه است که در تهیه آن از برگ مو همراه با محتویات داخلی آن که شامل برنج نیم دانه، لپه، گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه، پیاز و ادویه است، طبخ می‌شود.از گذشته‌های دور این غذای سنتی در فصل بهار جایگاه بسیار پررنگی در بین غذاها داشته است. برگ‌های درخت انگور پس از یک خواب زمستانی با آغاز فصل بهار جوانه می‌زنند و رشد می‌کنند. کیفیت برگ‌ها قطعا در طعم و مزه دلمه شما تاثیر بسیار زیادی دارد، انتخاب برگ‌های جوان و تازه در نهایت دلمه‌ای نرم و ترد خوشمزه به شما می‌دهد.مراحل تهیه دلمه تبریزیمراحل تهیه دلمه تبریزی به شرح زیر است: در ابتدای کار بهتر است از شب قبل، لپه‌های از قبل پاک شده و شسته شده را در مقداری آب قرار دهید تا خیس بخورند و نفخ آن‌ها به خوبی گرفته شود و از نفخ آن‌ها نیز کاسته شود. (هر از چند ساعتی آب روی لپه‌ها را دور بریزید و ظرف را از آب تازه پر کنید.)در این مرحله یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و مقداری نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس برنج‌ها را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد. برنج را امتحان کنید و هر وقت دانه‌های آن مقداری نرم شدند، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. زمان پخت برنج ۸ الی ۱۲ دقیقه است.حال پیاز را پوست بگیرید. بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید. سپس ماهی تابه را آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود.بعد پیازها را اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا نرم شود. سپس فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه ها آزاد و طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.برای ادامه رسپی این دلمه پرطرفدار و خوش‌طعم روی لینک طرز تهیه دلمه تبریزی کلیک کنید.۶- دلمه برگ مو با رب انارفصل بهار فصل رسیدن برگ‌های تازه و ترد درخت مو است که ما ایرانی‌ها با آن دلمه درست می‌کنیم. دلمه یک فینگر فود سنتی و خوشمزه است که هم می‌تواند به عنوان پیش غذا استفاده شود و هم به عنوان غذای اصلی در وعده ناهار یا شام.مراحل تهیه دلمه برگ مو با رب انارمراحل تهیه دلمه برگ مو با رب انار به شرح زیر است:قبل از اینکه شروع به پخت غذا کنیم لازم است برنج و لپه را به مدت یک ساعت در آب خیس کنیم و سپس به صورت جداگانه آن‌ها را بپزیم. (برنج و لپه باید نیم پز شوند)در این مرحله پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه سرخ می‌کنیم. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه‌ها به پیاز اضافه کرده و اجازه می‌دهیم خوب تفت بخورد. بعد از آن سبزی را به مواد اضافه می‌کنیم و مجدد تفت می‌دهیم تا جایی که آب سبزی‌ها کشیده شود و تغییر رنگ دهد.حال برنج و لپه که از قبل نیم پز کرده‌ایم را به سس گوشت اضافه کرده و دست آخر هم زرشک را می‌افزاییم و بعد از یک دقیقه مواد را از روی حرارت بر می‌داریم.سپس برگ موها را داخل آب جوش ریخته و به مدت یک دقیقه می‌گذاریم تا بپزد. سپس از آب داغ خارج کرده و روی آن را آب سرد می‌ریزیم.در ادامه مقداری از مواد را وسط برگ مو قرار داده و اطراف برگ را روی هم جمع می‌کنیم. این کار را تا جایی ادامه میدهیم که برگ‌ها تمام شوند و سپس سراغ مرحله بعد می‌رویم.برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انار کلیک کنید.نکات طلایی در تهیه انواع دلمهدلمه یکی از غذاهای محبوب و لذیذ در بسیاری از کشورها است، از جمله خاورمیانه، هند، پاکستان و ایران. برای تهیه دلمه های خوشمزه و مرغوب، می‌توانید از نکات طلایی زیر استفاده کنید:انتخاب مواد اولیه باکیفیت: برای تهیه دلمه، بهتر است از گوشت تازه و کیفیت بالا استفاده کنید. انتخاب گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده با کمترین مقدار چربی بهترین گزینه است.استفاده از آرد نخودچی: برای دستیابی به ترکیب مناسب و عالی طعم، بهتر است از آرد نخودچی (آرد نخود) استفاده کنید. این آرد، به عنوان پودر گرانولی سفید رنگ، از گوشت و مواد دیگر رطوبت را جذب کرده و دلمه را بافتی سفت و کاملاً پخته می‌دهد.پیاز رنده شده: برای افزودن طعم و طراوت به دلمه، پیاز را رنده کرده و به مخلوط گوشت اضافه کنید. این کار به ترتیب و عطر منحصر به فرد دلمه کمک می‌کند.انتخاب ادویه‌ها: انتخاب مجموعه مناسب ادویه‌ها برای طعم‌دهی به دلمه بسیار مهم است. می‌توانید از زیره، زردچوبه، آویشن، کمون، پودر سیر و زنجبیل استفاده کنید. همچنین اضافه کردن یکم زعفران نیز می‌تواند طعم دلمه را تحت تاثیر قرار دهد.زمان استراحت مخلوط: پس از تهیه مخلوط برنج، گوشت، سبزیجات و ادویه‌ها، بهتر است آن را برای مدتی در یخچال استراحت دهید. این کار باعث می‌شود تا طعم و مزه ادویه‌ها بهتر و عمیق‌تر جذب شود.روش سرخ‌کردن: هنگام پختن دلمه، از روش سرخ‌کردن در روغن می‌توانید استفاده کنید تا سطح بیرونی دلمه طرد و خوش‌رنگ شود و درون آن نیز کاملاً پخته شود.استفاده از تابه چدنی: برای پخت دلمه، بهتر است از تابه چدنی استفاده کنید. این تابه‌ها حرارت را به‌طور یکنواخت توزیع می‌کنند و باعث می‌شوند دلمه‌های شما به‌طور یکنواخت و بهتر پخته شوند.با رعایت این نکات طلایی، می‌توانید دلمه‌های خوشمزه و کاملاً پخته‌ای تهیه کنید که از طعم و عطر دلپذیری برخوردار هستند. بهتر است دستورالعمل دلمه‌های محبوب خود را پیش از آماده سازی مرور کنید و نکات خاص آن را رعایت کنید.امیدوارم این دلمه های خوشمزه را در منزل درست کنید و از طرز تهیه آنها لذت ببرید. همچنین اگر به آشپزی علاقه دارید، به دیگر غذاهای خوشمزه و طرز تهیه آن سری بزنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!