چالشهای عجیبی که گوگل در مصاحبههای استخدامی ارایه میدهد
مصاحبههای شغلی در شرکتهای فناوری همواره برای متقاضیان چالشها و تحولات جدیدی بهوجود میآورد. اما یکی از جالبترین روشهای برای آزمون دادن افراد، استفاده از آزمون کافیشاپ توسط شرکت گوگل است.
در این آزمون، متقاضیان شغل باید با سوالهای پیچیده و معمایی درباره قهوه و قهوهخانه مواجه شوند. برای مثال، یکی از سوالاتی که ممکن است پرسیده شود این است که یک قهوهخانه در سانفرانسیسکو وجود دارد که هیچوقت قهوه تمام نمیشود و مشتریان هم دورادور آن قهوهخانه را گرفتهاند. سوال این است که این قهوهخانه روزانه چند فنجان قهوه آماده میکند؟
این نوع سوالات به متقاضیان کمک میکند تا مهارتهای حل مساله و تصمیمگیری خود را به خوبی نشان دهند. این روش جدید و متفاوت برای مصاحبه شغلی نشاندهنده نوآوری و خلاقیت شرکتهای فناوری میباشد.
خبرآنلاین نوشت: تصور کنید خودتان را برای مصاحبه شغلی در شرکت بزرگ فناوری گوگل آماده میکنید و ساعتها وقت برای مطالعه اختصاص میدهید اما موقع مصاحبه متوجه میشوید، فقط کافی بود خود را برای سوالهای پیچیده درباره قهوه و قهوهخانه (کافیشاپ) آماده میکردید. در واقع کسی باور نمیکند این دو فضای کاملا متفاوت در یکدیگر ادغام شوند!
بخش استخدام گوگل برای محک زدن متقاضیان شغل در این شرکت غول فناوری، از آنها آزمون کافیشاپ میگیرد.
تصور کنید خودتان را برای مصاحبه شغلی در شرکت بزرگ فناوری گوگل آماده میکنید و ساعتها وقت برای مطالعه اختصاص میدهید اما موقع مصاحبه متوجه میشوید، فقط کافی بود خود را برای سوالهای پیچیده درباره قهوه و قهوهخانه (کافیشاپ) آماده میکردید. در واقع کسی باور نمیکند این دو فضای کاملا متفاوت در یکدیگر ادغام شوند!
نوشیدنیهای داغ کافئیندار و مراکز اطلاعات آنلاین هیچ شباهتی با هم ندارند، اما کارمند سابق گوگل میگوید، «مصاحبهکنندههای این شرکت هنگام مصاحبه با متقاضیان شغل، عاشق مطرح کردن پرسشهایی درباره قهوه و قهوهخانه هستند.»
مثلا، یکی از کارمندان خانم این شرکت میگوید موقع مصاحبه از او معمایی درباره قهوهخانه پرسیده بودند. معما این بود، «قهوهخانهای در سانفرانسیسکو وجود دارد و عرضه و تقاضای آن نامحدود است. به این معنا که قهوه این قهوهخانه هیچوقت تمام نمیشود و مشتریان هم دورادور قهوهخانه را گرفتهاند. قهوهخانه تقریبا ۴۶ مترمربع فضا دارد. این قهوهخانه روزانه چند فنجان قهوه آماده میکند؟
افراد برای این سوال، پاسخها گوناگونی دادهاند. یک نفر گفت، صفر-زیرا درباره کارکنان قهوهخانه صحبتی نشده بود.
دیگری گفت، اگر برای آماده کردن هر فنجان قهوه ۳۰ ثانیه وقت بدهیم، پس هر ساعت ۱۲۰ فنجان و در ۸ ساعت روز کاری ۹۶۰ فنجان میشود.
نفر دیگر هم گفت، «تعداد فنجانها اهمیتی ندارد، عرضه و تقاضا همیشه برابر خواهند بود.»
چهارمی گفت، «سوال بیشتر درباره تهیه قهوه است و کاری به روش سرو آن ندارد. بنابراین نیازی به فنجان نیست.»
نفر پنجمی هم به شوخی پاسخ داد: «نمیدانم. بد نیست، پاسخ آن را از موتور جستجوی گوگل بپرسیم.»
مصاحبهکنندههای گوگل میگویند، این نوع سوالها مهارتهای حل مساله و تصمیمگیری متقاضیان شغل را بدون اینکه خودشان متوجه شوند، محک میزند.
راضیه میرزاحیدری