استعداد کاهشی فراوان در دلار
در روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه، روند نزولی بازار ارز ادامه یافت و قیمت دلار آزاد دوباره کاهش یافت. پس از رسیدن به سقف کانال ۶۴ هزار تومانی در روز سه شنبه، دلار آزاد به نرخی پایینتر فرو رفت. کاهش ریسکهای سیاسی در کنار حمایتهای بانک مرکزی، به عنوان دو عامل اصلی کاهش نرخ ارز معرفی شد. شروع اتمام درگیریهای منطقهای در کنار فاصله گرفتن ریسکهای سیاسی از بازار، باعث شده تا روند نزولی از اواخر فروردین ماه ادامه یابد. قیمت دلار و دیگر ارزها نیز در روز گذشته کاهش یافت، اما فاصله بین نرخهای رسمی و غیررسمی در بازار افزایش یافت. همچنین، با افت قیمت طلای جهانی و دلار آزاد، بازار سکه طلای نیز قیمتهای پایینتری را تجربه کرد. این افتها نشاندهنده احتمال تعدیل نرخ دلار رسمی با توجه به نرخ در بازار آزاد است.
روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سهشنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسکهای سیاسی در کنار حمایتهای بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز میدانند. پس از اتمام درگیریهای منطقهای و فاصله گرفتن ریسکهای سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معاملهگران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز سادهتر صورت میگیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمیشود.
دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشتماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سهشنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشمگیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.
این افت قیمت بهگونهای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخصهای ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.
شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟
فعالان بازار ارز در روزهای اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفتههای اخیر در نیمههای کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخهای رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینهساز فعالیتهای سودجویانه میشود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخهای رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.
سکه به دنبال طلای جهانی
افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینهساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یکمیلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.