آیا مصرف غذاهای دریایی به سلامتی شما آسیب میزند؟
یک نظرسنجی انجام شده توسط تیم تحقیقاتی نشان داد که ساکنان ایالت نیوهمپشایر غذاهای دریایی را با نرخ بالاتری مصرف میکنند که ممکن است باعث قرار گرفتن آنها در معرض PFAS و عوارض آن شود. مطالعات نشان دادهاند که افرادی که مصرف غذاهای دریایی زیادی دارند، سطح PFAS بالاتری در خون خود دارند. این مطالعات بر این نکته تأکید دارند که غذاهای دریایی ممکن است منبع آلودگی PFAS باشند.
مصرف غذاهای دریایی برای بدن انسان منابع عالی پروتئین و امگا، اما همچنین ممکن است به عنوان منبع آلودگی PFAS عمل کند. بنابراین، این مطالعات نشان میدهند که باید دستورالعملهای بهداشت عمومی سختگیرانهتری برای مصرف غذاهای دریایی تعیین کرد تا مردم را از قرار گرفتن در معرض PFAS بیشتر محافظت کرد. این واقعیت زمینه مهمی برای تصمیمگیری درباره رژیم غذایی، به خصوص برای افراد آسیبپذیر مانند زنان باردار و کودکان فراهم میکند.
PFAS یکی از مواد شیمیایی است که در همه جا در محیط زیست یافت میشود و ممکن است برای انسانها عوارض جدی داشته باشد. به همین دلیل، لازم است که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا مواد شیمیایی خطرناک مانند PFAS کنترل شود.
نظرسنجی انجام شده توسط این تیم نشان داد که ساکنان نیوهمپشایر غذاهای دریایی را با نرخی بالاتر از میانگین ملی مصرف میکنند، به این معنی که ممکن است خود را در معرض PFAS و عوارض سلامتی مرتبط با مواد شیمیایی قرار دهند.
به گزارش جی پلاس، در حالی که محققان سطح PFAS شرکتکنندگان را آزمایش نکردند، یک مطالعه جداگانه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که آمریکاییهای آسیایی آمریکایی که اغلب رژیم غذایی سرشار از غذاهای دریایی دارند، سطح PFAS در خونشان ۸۹ درصد بیشتر از سایر نژادها بود.
این مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی غنی از غذاهای دریایی میتواند مقصر باشد، زیرا ماهی منبع اصلی آلودگی PFAS است.
مگان رومانو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ما خوردن غذاهای دریایی را که منبع عالی پروتئین بدون چربی و اسیدهای چرب امگا هستند، توصیه میکنیم، اما همچنین منبع بالقوهای برای قرار گرفتن در معرض PFAS هستند مزایای مصرف غذاهای دریایی برای افرادی که “در مورد رژیم غذایی تصمیم میگیرند، به ویژه برای جمعیتهای آسیب پذیر مانند زنان باردار و کودکان مهم است.
PFASها مواد میکروسکوپی هستند که هزاران سال طول میکشد تا در محیط و بدن انسان تجزیه شوند و نام “مواد شیمیایی برای همیشه” را برای آنها به ارمغان آوردند. آنها در منسوجات، فوم آتش نشانی، ظروف نچسب، لباس و بسته بندی مواد غذایی یافت میشوند و به منابع آب، خاک و هوا نفوذ میکنند.
از آنجایی که PFAS تقریباً در همه جای محیط زیست یافت میشود، محققان گفتند که دانستن چگونگی رسیدن این مواد شیمیایی به ماهی در زنجیره غذایی دریایی دشوار است.
در مطالعهای که در مجله Exposure and Health منتشر شد، محققان حدس زدند که صدفها میتوانند بیشتر در معرض خطر آلودگی PFAS باشند، زیرا در کف دریا، نزدیکتر به منابع PFAS در نزدیکی ساحل، تغذیه میکنند و زندگی میکنند. موجودات دریایی بزرگتر ممکن است PFAS را با خوردن گونههای کوچکتر آلوده به آنها بخورند.
هیچ سطح امنی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی وجود ندارد و چندین مطالعه آنها را با صدها نوع سرطان، مشکلات ناباروری، ناهنجاریهای جنینی و مجموعهای از بیماریهای دیگر از جمله اوتیسم مرتبط میکند.
محققان گفتند این یافتهها بر نیاز به دستورالعملهای بهداشت عمومی سختگیرانهتر برای تعیین مقادیر ایمن مصرف غذاهای دریایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض PFAS تاکید میکند.