تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز گرانی شدید پیاز، پیدا شد!

با افزایش قیمت پیاز در فروردین ماه، مشتریان از دسترسی به این محصول اساسی برای خانواده‌های ایرانی دچار مشکل شده‌اند. این افزایش قیمت به دلیل بارندگی‌های شدید در مناطق جنوبی کشور است که از جمله تامین‌کنندگان اصلی پیاز بوده و تأثیر آن نیز در مزرعه حاصله احساس شده است. وزارت جهاد کشاورزی نیز برای مدیریت بهتر و بهره‌وری بیشتر در تولید سبزی‌جات، اقداماتی از جمله کاهش سطح زیر کشت سبزی‌جات را برنامه‌ریزی کرده است.

طبق برنامه‌های وزارت، تولید پیاز به صورت متوازن در فصول مختلف سال ارتقاء می‌یابد. طبق برنامه، تا پایان سال زراعی جدید، مقدار زیادی از محصول پیاز تهیه و به بازار عرضه خواهد شد. اما با این حال، افزایش قیمت پیاز در بازار نیز مشکل تامین این محصول اساسی برای خانواده‌ها را تشدید کرده است و در بعضی از مناطق شهر تهران، قیمت یک کیلو پیاز به بیش از ۳۸ هزار تومان هم رسیده است.

میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و… تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود.

برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!