تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

تماشای آثار حافظ در این روز زیبا 8 اردیبهشت 1403

فال حافظ همواره جزء باورهای ایرانیان بوده و هنوز هم برخی از افراد به این باور پیوسته‌اند. با این وجود، در این متن فال خاص حافظ در تاریخ 8 اردیبهشت 1403 مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش‌های مختلف این فال، انسان‌ها به توصیه‌ها و نصایح حافظ گوش فرا می‌دهند. پیشنهادهای حافظ در این فال به موضوعاتی مانند خدمت‌زاری، عشق، توبه و بخشش اشاره دارد.

در بخش تعبیر عرفانی این فال، با اشاره به پیر مغان، حافظ به اهمیت خدمت‌زاری و اعتقاد به توانایی دوست، در حل مشکلات و نیازهای مخاطبان تاکید دارد. هم‌چنین، در تعبیر غزل اشاره شده است که همراهی با دیگران و مشارکت در جوامع مختلف افراد را به رشد و پیشرفت تشویق می‌کند.

در کل، این فال حافظ نشان‌دهنده اهمیت خدمت، عشق، توبه، بخشش و هم‌چنین هم‌زیستی و همکاری با دیگران در جامعه است و توصیه به پیروی از این ارزش‌ها را دارد.

همیشه در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است. در ادامه فال حافظ مخصوص روز 8 اردیبهشت ماه 1403 از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد.

فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

به جان پیر خرابات و حق صحبت او

که نیست در سر من جز هوای خدمت او

بهشت اگر چه نه جای گناهکاران است

بیار باده که مستظهرم به همت او

چراغ صاعقه آن سحاب روشن باد

که زد به خرمن ما آتش محبت او

بر آستانه میخانه گر سری بینی

مزن به پای که معلوم نیست نیت او

بیا که دوش به مستی سروش عالم غیب

نوید داد که عام است فیض رحمت او

مکن به چشم حقارت نگاه در من مست

که نیست معصیت و زهد بی مشیت او

‌نمی‌کند دل من میل زهد و توبه، ولی

به نام خواجه بکوشیم و فر دولت او

مدام خرقه حافظ به باده در گرو است

مگر ز خاک خرابات بود فطرت او

شرح لغت: پیر خرابات، پیر مغان یا پیر میکده معرفت و رهبر روحانی/ هوای خدمت: آرزوی چاکری /مستظهر: پشتگرم/فر دولت: به فتح اول و تشدید دوم شکوه، بخت و اقبال

تفسیر عرفانی:

سوگند به پیر مغان و همنشینی با او، که در سرم جز آرزوی خدمت به او، آرزوی دیگری نیست. مقصود او از این شعر این است که امید به درگاه دوست، شیوه‌ی عاشقان است. در واقع محبوب شیفتگان درگاهش را به حال خود وانمی گذارد و عنایت خود را نصیب حالشان می‌سازد؛ چرا که مشیت و اراده اش از اول آنان را در آن را گماشته است.

تعبیر غزل:

حرکت در جامعه و مشارکت در امور مختلف با دیگران به خود بیم راه نده، انسان در جامعه رشد می‌کند. اکنون که به موقعیتی رسیده‌ای خود را با شرایط منطبق ساز.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!