تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

از کودکی تا پیری: مراجعه به سن پیرایه از کودکی

پیری و معیارهای آن در جوامع مختلف بستگی به عوامل مختلفی دارد. افراد جوان‌تر اغلب دیرتر احساس پیری می‌کنند و باور دارند که پیری از سنوات بالاتر شروع می‌شود. برعکس افراد مسن‌تر ممکن است این مرز را زودتر بگذارند. یک تحقیق نشان داده است که باور منفی به افزایش سن می‌تواند به افزایش سطح استرس و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر شود. از سویی دیگر، نگرش مثبت به افزایش سن می‌تواند به افزایش طول عمر و جلوگیری از بروز بیماری‌های زوال عقل کمک کند. از طرف دیگر، بی‌نظمی در زندگی می‌تواند به اختلال در تمرکز و تصمیم‌گیری منجر شود و سلامت روان را تحت تأثیر قرار دهد. رفع بی‌نظمی و اصلاح رفتارهای هم‌ریخته می‌تواند به بهبود سلامت روان کمک کند و تأثیرات مثبت بر حافظه و رفتارهای غذایی نیز داشته باشد.

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود. افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باور‌های منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند.

تأثیر رفع بی‌نظمی در سلامت روان

بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت، سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها، وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد. شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد، اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است. از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!