رازهای پنهان آویشن: چگونه دمنوش این گیاه خوشبو را درست کنیم؟
آویشن یک گیاه بسیار مفید و معجزهآسا است که به عنوان یک طعمدهنده اصلی در برخی از غذاها استفاده میشود. این گیاه محبوب به دلیل خواص فراوانی که برای سلامتی بدن دارد، از جمله تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون، درمان مشکلات تنفسی، سمزدایی بدن، افزایش انرژی و سلامتی پوست.
آویشن یک منبع غنی از ویتامین C و همچنین ویتامینهای A و K است و میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. علاوه بر این، این گیاه دارای ترکیبات آنتیاکسیدانهای پلیفنولی است که از بین بردن رادیکالهای آزاد و جلوگیری از بیماریها و پیری بدن کمک میکند.
همچنین، آویشن میتواند در درمان جوش و آکنه، تقویت دستگاه گوارشی، کمخونی، مشکلات چشم، مو و سرماخوردگی موثر باشد. طبق دستورالعمل مطرح شده، میتوانید چای آویشن را تهیه کرده و از خواص آن بهرهمند شوید. همچنین، میتوانید آویشن را در غذاهای مختلف از جمله ماهی، مرغ، و سوپها استفاده کنید.
به طور کلی، آویشن یک گیاه شگفتانگیز با خواص بیشمار است که میتواند به بهبود و تقویت سلامتی بدن شما کمک کند.
آویشن به واسطه طعم لذیذی که دارد به عنوان طعمدهنده اصلی در برخی از غذاها، به صورت دمنوش، عرق و ادویه پودری استفاده میشود. به علاوه این گیاه پرطرفدار خواص فراوانی برای سلامتی بدن دارد و مصرف آن برای برای تک تک اعضای بدن مفید است.
از این رو ما نیز در این مقاله از تک فانبلاگ تصمیم داریم تا مهمترین خواص آویشن را همراه با طرز تهیه دمنوش آن برایتان شرح دهیم. با ما همراه باشید.
۱۲ خاصیت آویشن؛ گیاهی معجزهگر در درمان بیماریها
در ادامه به ۱۲ مورد از خواص مهم آویشن اشاره خواهیم کرد.
۱. خواص آویشن برای کاهش فشار خون
در یک تحقیق نشان داده شد که آویشن ضربان قلب موشهای دارای فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و علاوه بر آن به کاهش سطح کلسترول خون آنها نیز کمک میکند. یک روش هوشمندانه برای کنترل و کاهش فشار خون، جایگزین کردن نمک غذا با آویشن پودری است.
۲. تقویت سیستم ایمنی بدن با آویشن
تامین بیشتر ویتامینهای مورد نیاز بدن تا حدودی چالش برانگیز است. اما با این حال، آویشن یک منبع غنی از ویتامین C و همچنین منبع خوبی از ویتامینهای A و K است. دمنوش و عرق آویشن در هنگام سرماخوردگی به شما کمک میکند تا سلامتی خود را هر چه زودتر بدست بیاورید.
۳. فواید آویشن برای مشکلات تنفسی
عصارهی آویشن به عنوان یک روش طبیعی برای درمان سرفه استفاده میشود. نتایج بررسیها نشان میدهد که ترکیب آویشن و پیچک به کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد کمک میکند. هنگامی که دچار سرفه یا گلو درد شدید، کافیست مقداری دمنوش آویشن میل کنید.
۴. سم زدایی بدن با کمک آویشن
قارچها همه جا در کمین شما هستند. آویشن خاصیت ضدعفونی و ضدقارچی دارد. میتوانید از روغن و اسانس آویشن برای سمزدایی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش اشتها پس از بیماری
۵. خواص آویشن برای تقویت روحیه و بالا بردن انرژی
مادهی فعال کارواکرول در آویشن بر فعالیتهای نورون تاثیر میگذارد و احساس خوبی را در فرد ایجاد میکند. بنابراین اگر به صورت مداوم از آویشن استفاده کنید، شاهد تاثیر مثبت آن بر روی خلق و خوی خود خواهید شد.
۶. آویشن سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدان
ترکیبات آنتیاکسیدان، رادیکالهای آزاد در بدن را از بین برده و باعث عملکرد بهتر بدن میشود. آویشن مملو از آنتیاکسیدانهای پلیفنول است که به عنوان بیوفلاونوئیدها از جمله لوتئین، زاگزانتین و نارینژنین شناخته میشوند. این ترکیبات به مقابله با مولکولهای ناپایدار در بدن پرداخته و از بیماری و پیری جلوگیری میکنند.
۷. درمان جوش و آکنه پوست با آویشن
آویشن با باکتریهایی که منجر به جوش و آکنه در پوست میشوند، مقابله کرده و آنها را از بین میبرد. در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی، از آویشن به عنوان یکی از مواد اولیه استفاده میشود. این ترکیب علاوه بر درمان جوش به سلامت و شفافیت پوست نیز کمک میکند.
۸. فواید آویشن برای تقویت دستگاه گوارشی
آویشن به هضم بهتر غذا کمک کرده و نفخ و سوءهاضمه را از بین میبرد. از آنجایی که این گیاه خاصیت ضدمیکروبی دارد، با میکروبهای روده مقابله کرده و در درمان ورم روده موثر عمل میکند.
مطالعات نشان میدهد که این گیاه برای کاهش علائم بیماران مبتلا به سندروم رودهی تحریکپذیر مناسب است. برای عملکرد بهتر دستگاه گوارشی، پیشنهاد میشود از چای یا ادویهی آویشن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع غذا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
۹. درمان کمخونی با آویشن
همانطور که در ابتدا اشاره شد، آویشن حاوی آهن است و از این رو میتواند کمخونی را تا حدودی درمان و از آن پیشگیری کند. یکی از علائم کمخونی احساس خستگی است، آویشن با درمان کمخونی، خستگی ناشی از آن را نیز از بین میبرد.
۱۰. خواص آویشن برای چشم
آویشن حاوی ویتامین A، لوتئین و زاگزانتین است که همگی برای سلامت چشم و بینایی بسیار موثر هستند.
۱۱. فواید آویشن برای مو
مواد مغذی موجود در آویشن به رشد مجدد و درمان ریزش مو کمک میکند. روغن آویشن به خونرسانی کف سر کمک کرده و باعث ضخیم شدن فولیکول مو میشود.
۱۲. خواص آویشن برای سرماخوردگی
آویشن از خواص آنتی بیوتیکی بیشماری برخوردار است که میتواند در کاهش التهابات مجاری تنفسی، بهبود سرفههای آزار دهنده و خشک سرماخوردگی و افزایش سطح ایمنی بدن تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر در دوران سرماخوردگی به صورت مداوم دمنوش آویشن میل کنید، بیشک شاهد تاثیر فوقالعاده آن خواهید بود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش بابونه در خانه + خواص آن
مواد لازم جهت تهیه دمنوش آویشن
برای تهیه دمنوش آویشن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آویشن تازه و تمیز۵ الی ۷ شاخهلیموی تازهنصف ۱ عددعسل طبیعی۱ قاشق چایخوریآب قلیایی یا فیلتر شدهبه مقدار لازم
طرز تهیهی دمنوش آویشن
برای بهرهمندی از خواص آویشن، میتوان دمنوش آن را به دو روش استفاده کرد: خرید دمنوش آماده یا تهیهی آن با استفاده از آویشن تازه. برای دم کردن یک لیوان بزرگ چای آویشن، مراحل زیر را طی کنید.
ابتدا آویشن و آب را داخل یک قوری مناسب بریزید.آب لیمو را گرفته و داخل قوری بریزید. میتوانید پوست آن را نیز اضافه کنید.قوری را بگذارید به مدت ۵ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد.حال قوری را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.هنگامی که چای به دمای قابل نوشیدن رسید از فیلتر رد کنید و عسل را اضافه کرده و هم بزنید.
به همین راحتی طی چند مرحله ساده دمنوش آویشن شما آماده است. نوش جان!
در چه غذاهایی میتوان آویشن استفاده کرد؟
شما میتوانید برای ماهی تازه از آویشن تازه و برای استفاده در مرغ از آویشن خشک استفاده کنید. برای تهیه انواع سوپها نیز کمی آویشن اضافه کنید و از خاصیت آن بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز نعنا + طرز تهیه دمنوش آن
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبه مهمترین خواص آویشن اشاره کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما دمنوش این گیاه جادویی را تهیه و از خواص آن بهرهمند شوید.
منابع: