سحر آمیزی زعفرانی: دسری شیرین و شگفت انگیز از جنس پاناکوتا
دسر زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به سادگی و در کمترین زمان ممکن تهیه میشود. این دسر شبیه به بستنی زعفرانی است و با طعم و مزهی خاص خود، یادآور خاطرات و خوراکهای قدیمی میشود. برای تهیه این دسر، شیر، شکر، خامه صبحانه، پودر ژلاتین، زعفران دم کرده، گلاب و آب لازم است.
مراحل تهیه این دسر شامل حل کردن پودر ژلاتین در آب، ترکیب شیر، شکر و زعفران، افزودن آب و ژلاتین و خامه به شیر، انتقال مواد به قالب و آماده شدن دسر میشود. نکات مهمی برای تهیه این دسر وجود دارد که شامل استفاده از خامه قنادی، استفاده از ورق ژلاتین به جای پودر ژلاتین و استفاده از مواد مختلف برای تزیین دسر میشود.
در نهایت، با دنبال کردن این مراحل ساده و نکات مفید، میتوانید دسر زعفرانی خوشمزه و خوشرنگ خود را طبق آموزش این مقاله درست کنید و از لذت آن لذت ببرید. این دسر را میتوانید برای هر مناسبتی یا مهمانی تهیه کرده و سرو کنید تا از طرفداران خود پسندیده شود.
دسر زعفرانی از آن دسته دسرهای خوشمزه ایرانی است که طرز تهیه آسانی دارد و طی مدت زمان کوتاهی با مواد اولیه در دسترسی آماده میشود. مزه این دسر به بستنی زعفرانی شبیه است و خوردن آن، طعمی نوستالژیک و خاطره انگیز را برایتان یادآوری خواهد کرد.
اگر شما هم طعم زعفران و گلاب را دوست دارید و میخواهید یک دسر خوشمزه و آسان تهیه کنید با ما در تک فانبلاگ همراه باشید تا با طرز تهیه این دسر زعفرانی پرطرفدار آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه دسر زعفرانی
برای تهیه دسر زعفرانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شیر۴ پیمانهشکر۳/۴ پیمانه خامه صبحانه۲۰۰ گرمپودر ژلاتین۳ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوریگلاب۱/۳ پیمانهآب نصف پیمانه
مراحل تهیه دسر زعفرانی
مراحل تهیه دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی) به شرح زیر است:
مرحله اول: حل کردن پودر ژلاتین در آب
ابتدا پودر ژلاتین را در کاسهای بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید. با هم کمی مخلوط کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند. سپس مخلوط آب و ژلاتین را کنار بگذارید تا کاملا با هم ترکیب شوند و ذرات ژلاتین در آب حل شود.
مرحله دوم: ترکیب شیر با شکر و زعفران
در این مرحله شیر را در ظرف یا قابلمه مناسبی بریزید. شکر را به شیر اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا زمانی که شکر در شیر حل شود. در ادامه محلول زعفران را به شیر و شکر اضافه کنید.
توجه: میزان زعفران را میتوانید بیشتر هم در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر نشا بوشهری
مرحله سوم: افزودن آب و ژلاتین و خامه به شیر
حال مخلوط آب و ژلاتین را به ترکیب شیر با شکر و زعفران اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و مخلوط کنید تا ذرات ژلاتین کاملا در شیر حل شود. خامه صبحانه را به سایر مواد اضافه کنید. دقت کنید که خامه نباید بجوشد.
مرحله چهارم: انتقال مواد زعفرانی به قالب
در این مرحله قابلمه را از روی حرارت بردارید و در نهایت گلاب را به سایر مواد اضافه کنید. قالب مناسبی را برای دسر در نظر بگیرید. اگر از قالبهای تک نفره سیلیکونی استفاده میکنید بهتر است قالب را روی یک سینی مناسب قرار دهید و بعد مواد دسر زعفرانی را داخل قالب های مورد نظر بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر مهلبیه بهار نارنج عربی
مرحله پنجم: آماده شدن دسر
با قاشق یا ملاقه قالب را پر کنید. به این صورت به راحتی میتوانید سینی را حرکت دهید و نگران جابجایی قالب نباشید. برای حداقل ۵ ساعت قالب را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا دسر کاملا ببندد و قالب بگیرد.
بعد از این مدت و زمانی که دسر کاملا بست و شکل گرفت، قالب را از یخچال خارج کنید. داخل سینیای که قالب را قرار دادید تا جایی که جا دارد آب ولرم بریزید و یک تا دو دقیقه اجازه دهید تا این کار باعث شود دسر از دیوارههای قالب به راحتی جدا شود.
حال لبههای دسر را توسط یک کارد تمیز از دیواره های قالب جدا کنید.
مرحله آخر: سرو کردن دسر
در نهایت دسر را به آرامی روی ظرف سرو یا بشقاب مناسبی برگردانید و با پسته یا برگهای گل محمدی به هر شکلی که دوست دارید تزیین کنید.
دسر زعفرانی خوشرنگ و خوشمزه شما آماده است! به همین سادگی یک دسر راحت و خوشمزه رو میتوانید تهیه کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی زعفرانی
نکات و فوت و فنهای تهیه دسر زعفرانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی) اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر دسر را شیرینتر دوست دارید، میزان شکر این دسر را بهتر است بیشتر در نظر بگیرید. مثلا یک پیمانه تا یک و یک چهارم پیمانه! بیشتر از این مقدار دسر را خیلی شیرین خواهد کرد! میتوانید از خامه قنادی به جای خامه صبحانه استفاده کنید. در این صورت دسر بافت لطیفتری خواهد داشت. اما دقت کنید چون خامه قنادی شیرین شده است، میزان شکر زیادی در دسر استفاده نکنید! از هر نوع قالبی برای تهیه این دسر میتوانید استفاده کنید.دسر را میتوانید در قالبهای تک نفره یا قالب بزرگتر درست کنید. حتی میتوانید دسر را برای مهمانیها در لیوان تهیه و سرو کنید که جابجایی آن آسانتر است و در آن صورت دیگر نگرانی بابت خارج کردن دسر از قالب ندارید. اگر از قالبهای بزرگتر استفاده میکنید بعد از تهیه دسر و بستن آن، پشت قالب را چند دقیقه زیر شیر آب بگیرید تا دسر راحتتر از قالب جدا شود. سپس با چاقو لبههای دسر را از قالب جدا کنید و دسر را روی ظرف دلخواه به آرامی برگردانید. نیازی به چرب کردن قالب نیست چون وجود خامه چربی مورد نظر دسر را فراهم میکنید. ولی اگر فکر میکنید ممکن است دسر به قالب بچسبد میتوانید قالب را خیلی کم چرب کنید.به جای پودر ژلاتین میتوانید از ورق ژلاتین استفاده کنید. از خامهی فرم گرفته میتوانید برای تزیین دسر استفاده کنید و دسر را با خامه تزیین کنید تا دسر جذاب و زیباتری داشته باشید، ولی نگران نباشید این دسر بدون هیچ تزئینی هم بسیار زیباست! محلول زعفران را بهتر است زمان اضافه کردن به شیر، از صافی رد کنید. اگر مایل بودید میتوانید ۵۰ گرم پودر پسته هم قبل از اینکه دسر را در قالب بریزید، داخل دسر بریزید و بعد در قالب و در یخچال قرار دهید. بهتر است دسر را یک شب در یخچال نگهداری کنید تا کاملا ببندد.
امیدوارم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانبرایتان مفید بوده باشد و این دسر ساده و خوشمزه را طبق روش فوق در منزل تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!