راز پخت کشک کدو به سبک کرمانی: طرز تهیهی آسان و لذیذ
کشک کدو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که در شهر کرمان معروف است. تهیه این غذا بسیار ساده است و زمانی کوتاهی نیاز دارد. مواد اولیه برای تهیه کشک کدو شامل کدو سبز، کشک، پیاز، سیر، نعنا، گردو و ادویههایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل میشود.
برای آمادهسازی ابتدا کدوها را سرخ کرده و سپس پیاز و سیر را تفت داده و ادویهها را اضافه میکنیم. سپس گردو را خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم. کدوهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و با آب جوش بپزانیم. سپس کشک را اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب میکنیم. در نهایت طعمدهی نموده و غذا را سرو میکنیم.
این غذا را میتوان با نان و سبزی یا پیاز تازه سرو کرد و از طعم بینظیر آن لذت برد. این دستور آشپزی را میتوانید با دقت بیشتری دنبال کنید و از آن لذت ببرید.
کشک کدو، یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه قدیمی است که اصالت آن به شهر کرمان برمیگردد و شباهت زیادی به کشک بادمجان دارد. این غذا با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی آماده میشود و یکی از بهترین انتخابات شما برای زمانهایی است که وقت کافی برای تهیه غذا ندارید.
ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ سریعترین و خوشمزهترین طرز تهیه کشک کدو را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه کشک کدو
مواد لازم جهت تهیه کشک کدو به شرح زیر است:
کدو سبز۴-۵ عددکشک۱۰۰-۱۵۰ گرمپیاز۱ عددسیر۲ حبهنعنا خشک۱ قاشق چایخوریگردوبه مقدار دلخواهنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمآب جوش به مقدار لازم
مراحل تهیه کشک کدو
مدت زمان آماده سازی تهیه این غذا ۲۰-۳۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی آسان قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی کدو
در اولین مرحله به سراغ کدو سبزها روید. کدوها را بشویید و پوست بگیرید.
حال آنها را به صورت حلقه حلقه برش زنید.
درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و دو طرف حلقههای کدو را سرخ کنید.
کدوهای سرخ شده را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود و به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز و سیر
در دومین مرحله پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک رنده یا خرد کن له کنید.
در صورت تمایل میتوانید آن را نگینی خرد کنید.
حال درون قابلمهای که قصد طبخ غذا را دارید مقداری روغن بریزید.
قابلمه را روی حرارت گذارید و پیازها را به قابلمه بیفزایید. کمی آنها را تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند.
حال سیر را بشوید و پوست بگیرید، به کمک سیر له کن آن را پوره کنید و به پیازها بیفزایید.
کمی سیر را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله سوم: افزودن ادویهها
در مرحله سوم مقداری زردچوبه و فلفل به محتویات دورن قابلمهتان اضافه کنید.
کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. نعنا خشک را با کمک انگشتانتان پودر و له کنید.
پودر نعنا را به قابلمه بیفزایید وچند ثانیه تفت دهید تا عطر نعنا آزاد شود.
توجه داشته باشید که نعنای خشک در اثر دمای بالا به سرعت میسوزد و سیاه و تلخ میشود، پس حتما در این مرحله سرعت عمل داشته باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان؛ مجلسی و رژیمی
مرحله چهارم: افزودن گردو
در مرحله چهارم مقداری گردو را با کمک چاقو یا آسیاب خرد کنید.
به محتوای درون قابلمه بیفزایید و تفت دهید تا گردو از حالت خامی خارج شود.
مرحله پنجم: پخت کدو
در این مرحله کدوهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
۱-۲ پیمانه آب جوش به آن بیفزایید و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند.
کدوها نرم شوند و آب قابلمه تا حد زیادی تبخیر شود.
پس از پخته شدن با کمک گوشتکوب کدوها را بکوبید تا له و یکدست شوند.
مرحله ششم: افزودن کشک
در ششمین مرحله کشک را به محتوای درون قابلمه بیفزایید.
میزان کشک کاملا سلیقهای است و شما مطابق با ذائقهتان میتوانید مقدار کمتر یا بیشتری کشک به غذا بیفزایید.
همه مواد را با هم ترکیب کنید. درب قابلمه را ببندید و ۵-۱۰ دقیقه ای زمان دهید تا با حرارت کم مواد درون قابمه بپزند.
مرحله هفتم: تنظیم چاشنی و سرو غذا
در آخرین مرحله با توجه به طعم کشک مقداری نمک به غذا اضافه کنید.
آن را در ظرف سرو بریزید و در صورت دلخواه با کمی نعناداغ و پیازداغ تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه یتیمچه کدو سبز
این خوراک بسیار خوشمزه را طبق دستوری که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبرایتان شرح دادیم، تهیه و همراه با مقداری نان و سبزی یا پیاز تازه نوش جان کنید و از طعم بینظیر و جذابش لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.