تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سرآشپزی: تهیه و تدارک خیارهای خانگی خوشمزه | رازهای خوشمزه‌ترین خیارهای خوراکی | از این به بعد خیارهای خوراکی را برای خیارشور نپزید

سرآشپزی: تهیه و تدارک خیارهای خانگی خوشمزه | رازهای خوشمزه‌ترین خیارهای خوراکی | از این به بعد خیارهای خوراکی را برای خیارشور نپزید

خیار شور یکی از مواد غذایی محبوب است که به دلیل مصرف پر آن بسیاری از افراد علاقه‌مند به تهیه خانگی آن هستند. تهیه خیار شور به صورت خانگی نه تنها اقتصادی‌تر از خرید آن است، بلکه می‌توان به سلیقه شخصی خود هم تنظیم شود. برای تهیه خیار شور، نیاز به خیار بوته‌ای، نمک دریایی، شوید، سیر و فلفل است. طرز تهیه آن نیز بسیار ساده و آسان است؛ ابتدا خیارها را شسته و سوراخ کنید، سپس آماده آب نمک کنید و همراه با سیر و فلفل به ظرف حاوی خیارها بریزید. سپس ظرف را باز و تحت نور مستقیم آفتاب قرار دهید. بعد از ۲۴ ساعت، خیار شورتان آماده است. حدود ۱۵ الی ۲۰ روز زمان نیاز است تا خیار شور مناسبی برای مصرف شود. مواظب باشید که هنگام مصرف، مقدار مورد نیاز خود را استفاده کنید و ظرف را بلافاصله بسته کنید.

همشهری آنلاین نوشت: خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند.

خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند. به ویژه اینکه به لحاظ اقتصادی تهیه خانگی آن بسیار به صرفه تر است. به شرط اینکه طرز تهیه درست آن را رعایت کنیم تا مواد ما هدر نرود. اتفاقا تهیه خیار شور چندان پیچیده نیست و بسیار ساده و آسان است.

مواد لازم برای تهیه خیار شور به مقدار یک دبه ۱۵ لیتری:

۸ کیلو خیار بوته ای در اندازه های ریز یا متوسط

۷۰۰ گرم نمک دریایی

۷ لیتر آب

۱۰۰ گرم شوید

۱۰ حبه سیر

۵ عدد فلفل

برای تهیه خیار شور باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از خیار درختی استفاده نکنید؛ اگر می خواهید خیار شور درجه یک و مرغوب داشته باشید صرفا خیار بوته ای تهیه کنید. اندازه خیارها هر چه کوچک تر باشد بهتر است.

ابتدا خیارها را کاملا و با دقت شستشو دهید. سپس با یک خلال ندان یا میخ در اندازه متوسط خیارها را با فاصله های یک سانتیمتر از جهات مختلف سوراخ کنید تا آب نمک به درستی در مغز خیار رسوخ کند. فایده سوراخ کردن خیارها این است که مانع از پوک شدن آنها می شود.

سپس خیارها را داخل دبه یا ظرف پلاستیکی و شیشه ای مورد نظر بریزید. در تهیه ظرف دقت کنید که در آن به درستی بسته و محکم شود.

حالا نوبت تهیه آب نمک است. برای یک دبه معمول خیار شور با ظرفیت ۱۵ لیتر، ۷ لیتر آب نمک لازم دارید. دقت داشته باشید که با نمک یددار خانگی نمی توانید خیارشور خوب داشته باشید حتی الامکان نمک تصفیه نشده یا دریایی برای این منظور تهیه کنید.

۷۰۰ گرم نمک را در ۷ لیتر آب حل کنید و آب نمک را به قدری هم بزنید که مطمئن شوید نمک کاملا در آب حل شده و دیگر رسوب نخواهد کرد.

حال آب نمک را داخل دبه ای که قبلا خیارها را داخل آن ریخته اید، بریزید تا کاملا خیارها را پوشش دهد.

پس از آن نوبت سیر است؛ سیرها را به دو صورت می توانید استفاده کنید؛ هم به شکل سالم می توانید به ظرف مورد نظر اضافه کنید یا اینکه آنها را بکوبید تا له شوند.

به همین ترتیب فلفل ها را هم به آن اضافه کنید.

در تهیه شوید مهم است که شوید گُل کرده و تا حدی خشک باشد. در مرحله آخر شوید را به ظرف خیار شورتان اضافه کنید.

به مدت ۲۴ ساعت در ظرف را باز بگذارید؛ اگر ظرف شما در معرض مستقیم آفتاب باشد بسیار بهتر است و در تخلیه کف و حباب خیار شور موثر است.

پس از ۲۴ ساعت، خواهید دید که ظرف خیار شور کف کرده و احتمالا سرریز می شود؛ در این صورت مقداری آب نمک به آن بیفزایید تا کف ها از ظرف تخلیه شود. سپس، با استفاده از یک کیسه فریزر در ظرف را محکم ببندید.

ظرف خیار شور را در محل خنک قرار دهید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ روز صبر کنید تا خیار شور شما حسابی رسیده باشد. اکنون دستپخت شما قابل استفاده است.

دقت کنید که به هنگام مصرف، به اندازه مصرفتان خیار شور را از ظرف خارج کرده و دوباره در ظرف را محکم کنید.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!