تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چگونه محافظت کنیم؟ آیا شیر آلوده می تواند باعث ابتلا به تب مالت شود؟

تب مالت یک بیماری عفونی و واگیر است که توسط باکتری بروسلا به انسان منتقل می‌شود. رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان هشدار می‌دهد که مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا مانند شیر خام و لبنیات غیر پاستوریزه می‌تواند منجر به ابتلا به تب مالت در انسان شود. او تأکید دارد که شیر غیر پاستوریزه و محصولات تهیه شده از آن مثل پنیر تازه و بستنی سنتی از عوامل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. مقامات دامپزشکی نیز به شدت تاکید می‌کنند که مصرف کنندگان باید محصولات لبنی را از منابع معتبر و پاستوریزه تهیه کنند تا از ابتلا به تب مالت جلوگیری کنند. این بیماری علاوه بر اثرات بهداشتی بر روی انسان، به عنوان یک بیماری استراتژیک نیز مورد توجه قرار گرفته و مبارزه با آن از اولویت‌های سازمان دامپزشکی است. تاکتیک‌های مبارزه شامل خونگیری و واکسیناسیون دام‌ها می‌شود تا انتقال بروسلا به انسانها کاهش یابد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان گفت: «احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.»

به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی تاکیدکرد: مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا از جمله مصرف شیر خام وسایر فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، پنیر تازه، خامه و سرشیرو بستنی سنتی که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده می‌تواند منجربه ابتلا به تب مالت در انسان بشود.

عظیم پور افزود: تب مالت از جمله مواردی است که در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی و فله‌ای میباشد، در شرایطی که مردم لبنیات پاستوریزه و استاندارد استفاده نکنند و به مصرف محصولات سنتی روی آورند باید انتظار داشته باشیم که شیوع تب مالت نیز فراگیر‌تر شود و توصیه اکید می‌شود که در مصرف شیر و لبنیات رعایت جوانب احتیاط را بکنند و در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.

وی گفت: میکروب بیماری تب مالت در شیر بر اثر حرارت مناسب از بین خواهد رفت و اندازه مناسب حرارت دادن شیر، بعد از رسیدن به نفطه جوش و غل زدن به مدت ۵ دقیقه میباشد.

عظیم پور با اشاره به پیامد‌ها وخسارات اقتصادی و بهداشتی ناشی از این بیماری به دامداران و آحاد جامعه، یادآور شد: این بیماری به عنوان یک بیماری استراتژیک حائز اهمیت بوده و مبارزه و کنترل آن از اولویت‌های سازمان دامپزشکی است.

وی تصریح کرد: سیاست دامپزشکی در جهت مبارزه و کنترل این بیماری در جمعیت دامی و بر اساس خونگیری و واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین می‌باشد که همه ساله طبق تقویم زمانبندی تعیین شده عملیات خونگیری و واکسیناسیون انجام می‌شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!