طریقه آمادهسازی خورش قورمه بامیه به سبک ارغوانی: رازهای لذت بخش و شیک
خورش قورمه بامیه یک غذای خوشمزه و محبوب است که به صورت سبزیجاتی، گوشتی، یا مرغ تهیه میشود. این خورش با طعم خاص و لذیذ خود، گزینهی خوبی برای ناهار یا شام محسوب میشود. برای تهیه خورش قورمه بامیه، موادی از قبیل بامیه، پیاز، سیب زمینی، فلفلهای مختلف، ادویهجات و رب گوجهفرنگی استفاده میشود. مراحل طبخ این خورش شامل سرخکردن بامیه، سرخکردن سیب زمینی، تهیه سس اصلی با ادویهها و رب گوجه، اضافه کردن سیب زمینی و بامیه به سس، و در نهایت تازه کردن آن با زعفران و آب لیمو ترش است. ترکیب صحیح ادویهها، مراقبت از بامیه، و زماندهی مناسب به طبخ مواد، از جمله نکات مهم در تهیه این خورش است. شما میتوانید این غذا را با نان تازه یا برنج روبوست کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
خورش قورمه بامیه یکی از لذیذترین خورشهایی است که هم به صورت گیاهی و هم با گوشت قرمز و مرغ تهیه میشود. طعم این خورش بسیار لذیذ است و انتخاب خوبی برای ناهار محسوب میشود. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه خورش قورمه بامیه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه خورش قورمه بامیه
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازمبامیه خورشتی نیم کیلوسیب زمینی۲ عدد متوسطپیاز۲ عدد متوسطفلفل قرمز خرد شده، زنجبیل تازه به مقدار لازمسیر۱ حبهزردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوریفلفل قرمز۱/۳ قاشق چایخوریادویه گرام ماسالا۱/۲ قاشق چایخوریرب گوجه فرنگی۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمگشنیز تازه خرد شدهبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش قورمه بامیه
آماده کردن مواد اولیه این خورش حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و برای پخت این خورش باید حدود ۱ ساعت زمان صرف کنید. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن خورش قورمه بامیه به روش افغانستانی آشنا شوید.
مرحله اول: بامیهها را سرخ کنید
برای شروع باید بامیهها را پاک کنید و سر و ته آنها را کمی بزنید. سپس بامیهها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافهشان خارج شود. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا بامیهها را در روغن بریزید و برای حدود ۴ دقیقه سرخ کنید. در این مرحله مقدار روغن باید به اندازهای باشد که بامیهها در روغن غوطه ور شوند.
مرحله دوم: بامیهها را از روغن خارج کنید
زمانی که بامیهها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و در آبکش بریزید تا روغن اضافهشان خارج شود.
مرحله سوم: سیب زمینیها را در روغن سرخ کنید
در این مرحله باید سیب زمینیها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس سیب زمینی را به صورت مکعبی درشت خرد کنید و در همان روغنی که بامیهها را سرخ کرده بودید بریزید. سیب زمینیها را در روغن داغ بریزید و برای حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید و در ظرف مناسب بریزید.
مرحله چهارم: پیاز را در روغن سرخ کنید
پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه پیازها را به صورت ریز رنده کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن بریزید و به خوبی سرخ کنید تا سبک شوند.
مرحله پنجم: فلفل، زنجبیل و سیر را به پیاز اضافه کنید
در این مرحله باید فلفل قرمز و زنجبیل تازه را خرد یا رنده کنید. در ادامه سیر را نیز رنده کنید. مواد را به ماهیتابه اضافه و خوب با پیاز ترکیب کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید.
مرحله ششم: رب گوجه را اضافه کنید
زمانی که ترکیب سیر، پیاز و زنجبیل را کمی سرخ کردید، میتوانید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. مواد را خوب ترکیب کنید و رب گوجه را همراه با سایر مواد در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله هفتم: ادویهها را اضافه کنید
زردچوبه را به ماهیتابه اضافه کنید و بعد فلفل قرمز و گرام ماسالا را نیز در ماهیتابه بریزید. مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به مواد اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید تا بوی ادویهها بلند شود. درب ماهیتابه را برای ۵ دقیقه روی آن بگذارید تا مواد به خوبی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بامیه به سبک جنوبیها
مرحله هشتم: سیب زمینی را به ماهیتابه اضافه کنید
در این مرحله باید سیب زمینی سرخ شده را در ماهیتابه بریزید و مواد را هم بزنید. بعد درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید غذا روغن بیندازد.
مرحله نهم: غذا را آماده کنید
بعد از ۵ دقیقه میتوانید بامیه سرخ شده را به غذا اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. در ادامه میتوانید ۱/۳ لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید و غذا را دوباره هم بزنید. درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید تا غذای شما آماده شود.
مرحله دهم: غذا را سرو کنید
در انتهای پخت غذا میتوانید گشنیز تازه خرد شده را اضافه کنید. بعد از ۲ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و غذا را در ظرف مورد نظرتان بریزید و همراه با نان تازه یا برنج کته میل کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش قورمه بامیه با گوشت
بامیهنیم کیلوگرمگوشت گوسفندی ۴۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزردچوبهبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار لازمزعفران به مقدار لازمآب لیمو ترش تازهبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش قورمه بامیه با گوشت
درست کردن مواد اولیه این غذا حدود ۲۰ دقیقه و پخت آن حدود ۳ ساعت طول میکشد. مواد اولیه به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن خورش قورمه بامیه با گوشت گوسفندی آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز و گوشت را در روغن تفت دهید
برای شروع باید پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه گوشت را اضافه و صبر کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله دوم: ادویهها را اضافه کنید
بعد از این که گوشت و پیاز سرخ شدند، میتوانید زردچوبه را اضافه کنید. مواد را برای ۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. در ادامه مقداری فلفل سیاه و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم: رب گوجه را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید رب گوجه فرنگی را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید و صبر کنید تا رب گوجه در روغن سرخ شود و خوشرنگ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه در سه سوت!
مرحله چهارم: خورش را آماده کنید
مقداری آب داغ به ماهیتابه اضافه کنید و ماهیتابه را روی آن قرار دهید تا گوشت برای ۲ ساعت بپزد و خورش کاملا جا بیفتد.
مرحله پنجم: بامیهها را به خورش اضافه کنید
در این مرحله باید بامیهها را پاک کنید و خوب بشویید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بامیهها را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از ۱۰ دقیقه که بامیهها سرخ شدند، میتوانید آنها را به خورش اضافه کنید. به طور کلی هر چقدر بامیهها را بیشتر سرخ کنید، غذای شما لذیذتر میشود.
مرحله ششم: خورش را آماده کنید
بعد از اضافه کردن بامیهها در صورت نیاز میتوانید مقداری آب به غذا اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای ۱ ساعت دیگر بپزد و غلیظ شود. زمانی که خورش غلیظ شد، میتوانید زعفران دم کرده و آب لیمو ترش تازه را به غذا اضافه کنید. اجازه دهید خورش چند دقیقه دیگر بجوشد و بعد شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذا در کنار برنج زعفرانی لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورش قورمه بامیه
برای تهیه این خورش با گوشت میتوانید همه مواد به جز بامیه را تفت دهید و مواد را در زودپز بریزید تا غذای شما سریعتر آماده شود.برای تهیه این غذا باید از بامیههای تازه و سالم استفاده کنید. مراقب باشید که بامیهها در حین پخت غذا زخمی یا باز نشوند، در این صورت خورش شما لزج میشود.برای این که خورش شما خوشمزهتر شود، بهتر است بامیهها را قبل از اضافه کردن به غذا در روغن سرخ کنید.اضافه کردن مقداری زعفران به این غذا عطر و طعم بینظیری میبخشد.این غذا باید به صورت کم آب سرو شود و با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.برای تهیه خورش مرغ و بامیه میتوانید به جای گوشت از تکههای مرغ استفاده کنید.
خورش قورمه بامیه یکی از خوشمزهترین خورشهایی است که میتوانید با گوشت یا به صورت گیاهی تهیه کنید. طعم این غذا بسیار لذیذ است و اگر بدون گوشت تهیه شود، در کمتر از ۱ ساعت آماده خواهد شد. اگر تجربه درست کردن خورش قورمه بامیه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…