نکات خرید و تهیه شیش انداز زنجان به شیوه محلی: سرشار از طعم و هنر
شش انداز زنجان یک غذای سنتی و شیرین است که از مواد ساده تهیه میشود. این غذا شامل خرما، گردو، پیاز، کشمش، تخم مرغ و ادویههای مختلف مثل نمک، زردچوبه و دارچین میباشد. برای تهیه شش انداز زنجان، ابتدا خرماها و گردوها را آماده کرده و پس از تفت دادن پیاز، مواد را با هم مخلوط کرده و سپس کشمش را اضافه میکنیم. سپس تخم مرغها را شکسته و به تابه اضافه کرده و به آرامی پخته میشوند. در نهایت، میتوانید این غذا را با نان سرو کرده و از آن لذت ببرید. برای تزئین، میتوانید از پسته یا بادام استفاده کنید و برای افزودن طعم میتوانید از زعفران دم کرده یا شیره انگور استفاده نمایید. امیدوارم که این توضیحات مفید واضح بوده باشد و شما هم این غذای سنتی را به راحتی تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
اگر به دنبال یک غذای شیرین و مقوی هستید، شش انداز زنجان را از دست ندهید. این غذای سنتی زنجان از مواد سادهای تشکیل شده و به راحتی قابل تهیه است. تا انتهای این بخش همراه تک فانبلاگ باشید تا با طرز تهیه شش انداز زنجان آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه شش انداز زنجانی
برای تهیه شش انداز زنجانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
خرما۱۰ عددتخم مرغ۲ عددپیاز۱ عددگردو۴ عددکشمش۳ قاشق غذاخوریروغن محلی یا کرهبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازم
مراحل تهیه شش انداز زنجان
برای تهیه این غذای لذیذ زنجانی، مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
مرحله اول: آماده کردن خرما و گردو
برای آماده کردن خرما و گردو، ابتدا خرماها را به خوبی بشویید تا گرد و غبار و آلودگی آنها از بین برود. سپس هسته خرماها را جدا کنید.
اکنون پوست گردوها را بشکنید و مغز گردوها را با استفاده از گوشتکوب یا غذاساز خرد کنید. توجه داشته باشید که مغز گردوها نباید کاملاً پودر شود، بلکه باید به صورت تکههای ریز خرد شود.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
ابتدا پوست پیاز را جدا کرده و آن را به صورت نگینی خرد کنید. سپس در یک تابه مناسب، مقداری روغن محلی یا کره بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید. وقتی پیازها کمی نرم شدند، زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با پیازها مخلوط شود.
مرحله سوم: اضافه کردن خرما و گردو خرد شده
هنگامی که پیازها طلایی شدند، خرماها و گردوهای خرد شده را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه خرما به سبک زنجانیها
مرحله چهارم: اضافه کردن کشمش
چوبهای کشمشها را جدا کنید و آنها را در آب سرد بشویید تا گرد و غبار آنها از بین برود. سپس، کشمشهای شسته شده را به تابه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
مرحله پنجم: آماده کردن تخم مرغ
تخم مرغها را در کاسهای بشکنید و دارچین، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از چنگال، تخم مرغها را خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ششم: اضافه کردن تخم مرغ به تابه
تخم مرغهای هم زده را به تابه حاوی بقیه مواد اضافه کنید. سپس درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغها به آرامی و به خوبی پخته شوند.
شش انداز زنجان آماده است، میتوانید این غذای خوشمزه را به همراه نان سرو کنید. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت تره کوهی بختیاری
چند فوت و فن کوزهگری برای تهیه شش انداز زنجان
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شش انداز زنجان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تخم مرغها را میتوان در تابه شکست و هم نزد. در این صورت، برای هر نفر یک تخم مرغ لازم است.برای تزئین شش انداز زنجان، میتوانید از خلال پسته یا بادام به دلخواه استفاده کنید.برای افزودن طعم و عطر دلپذیر به این غذای خوشمزه، میتوانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.شیره انگور، یکی از موادی است که برخی از افراد برای تهیه شش انداز زنجان از آن استفاده میکنند. شما هم میتوانید مقدار کمی شیره انگور را به مواد اولیه این غذا اضافه کنید تا طعم آن را دلپذیرتر کنید.
در این قسمت از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه شش انداز زنجان را به شما آموزش دادیم، امیدواریم که از نوش جان کردن این غذای خوشمزه زنجانی لذت ببرید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!