تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راهنمای جذاب سفر به روستای یوش: کشف مسیرهای دیدنی و لذت بخش

روستای یوش یکی از جاذبه های گردشگری زیبا در ایران است که در استان مازندران واقع شده است. این روستا به علت خانه شاعر نیمایوشیج و سایر جاذبه‌های گردشگری شناخته شده است. خانه نیما یکی از مراکز مورد علاقه گردشگران است که به عنوان موزه استفاده می‌شود و آثار نیما و خواهرش بهجت نیز در آن نگهداری می‌شود.

روستای یوش دارای طبیعت زیبایی در میان کوههای البرز و بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به این منطقه است. از دیگر جاذبه‌های گردشگری روستا می‌توان به آرامگاه کیا داوود، خانه میرزا مهدی خان، رودخانه و آرامگاه‌های مذهبی اطراف روستا اشاره کرد.

هیچ رستوران یا هتل رسمی در روستای یوش وجود ندارد، بنابراین بهتر است خوراکی‌های لازم را با خود به همراه داشته باشید. اما مغازه‌های کوچک در روستا وجود دارند که محصولات محلی مانند لبنیات و سرشیر را عرضه می‌کنند. از زیبایی‌های اطراف روستا می‌توان به رود کهنه و سنگ سیاه رنگ اشاره کرد. بهترین زمان برای سفر به یوش بهار و پاییز است و جاده‌های زیبای آب‌پری و دسترسی از جاده چالوس و هراز به روستا جهت سفر کارآمد است.

نمناک نوشت: یوش یکی از روستا های جذاب و بسیار زیبای ایران است که به دلیل طبیعت بکر و مکان های گردشگری همچون خانه شاعر نام آشنای ایرانی بسیار معروف بوده است.

روستای یوش بلده کجاست؟ آشنایی با موقعیت آن در مازندران

مطمئناً برایتان جالب است که بدانید زادگاه پدر شعر نو فارسی یا همان نیمایوشیج در کجای ایران زمین قرار دارد. زادگاه این شاعر نامی روستای یوش یکی از روستاهای خوش آب و هوایی است که از توابع بخش بلده شهرستان نور استان مازندران به شمار می رود و محل زندگی نیما یوشیج می باشد.

خانه علی اسفندیاری یا همان نیما یوشیج یک خانه ی قجری دلباز با نمایی سفید رنگ و گچبری های ماهرانه که همچون الماسی در روستا میدرخشد. امروزه این بنای زیبا به عنوان موزه استفاده می شود آرامگاه نیما و خواهرش بهجت اسفندیاری و سیروی طاهباز در این خانه واقع شده است.

همانطور که پیش از این اشاره شد یوش روستایی از توابع بلده شهرستان نور، در استان مازندران واقع شده است. این روستای زیبا در میان دره ای بین کوه های البرز جا خوش کرده است؛ فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به این روستا می باشد. فاصله یوش با شهر آمل حدود ١١٠ کیلومتر و با تهران حدود ١٨٠ کیلومتر می باشد. اهالی یوش بیشتر باغدار و دامدار هستند.

معنی اسم روستای یوش بلده در مازنداران

یوش در معنای لغوی به معنی جستجو و پژوهش می باشد. علامه دهخدا نیز در لغتنامه ی خود معنی تیرگی و تاریکی را، به علت در تاریکی رفتن روستا موقع طلوع و غروب برای واژه ی یوش بیان کرده است.

مکان های دیدنی روستای یوش

روستای یوش علاوه بر زیبایی های بی بدیلی که دارد؛ دارای جاذبه های گردشگری بسیار فراوانی است که در ادامه این مطلب برای شما کاربران گرامی معرفی خواهیم کرد.

خانه نیما یوشیج

یوش به علت داشتن جاذبه های توریستی و همچنین دارا بودن خانه نیما یوشیج هر ساله پذیرای توریست ها و گرشگران زیادی از اقصی نقاط ایران و حتی خارج از کشور می باشد. خانه ی نیما در زمان قاجار بنا شده و قبل از نیما نیز نیاکان وی در آن سکونت داشتند. این خانه به شکل مربع بنا شده و معماری آن به شکلی است که یک حیاط بزرگ در وسط خانه واقع شده و اطراف آن اتاق های زیادی قرار دارد.

گچ بری ها و ارسی های زیبا در خانه ی نیمایوشیج زیبایی این بنا را چندین برابر کرده است. اتاق های این خانه هم اکنون به موزه ای برای نگهداری اشیای نفیس و ارزشمند این خانه بدل شده است که برای بازدید عموم آزاد است. البته علاوه بر آثار نیما از آثار خواهرش بهجت اسفندیاری نیز در این خانه نگهداری می شود.

شما می توانید از موزه ی مردم شناسی نیما یوشیج در تمام طول سال بازدید نمایید. نا گفته نماند که این موزه ایام عزاداری عمومی در مناسبت های شهادت، تعطیل می باشد.

آرامگاه کیا داوود

دومین مکان گردشگری و زیبا در روستای یوش آرامگاه کیا داوود است که به ثبت آثار ملی کشورمان رسیده است. در مورد این آرامگاه داستان های زیادی نقل شده است.

اعتقاد بر این است که این آرامگاه قبر یکی از سه فرزند حاکم این منطقه بوده است که دو فرزند وی نیز در گوشه ی دیگری از یوش مدفون هستند. ولی تنها قبر باقیمانده همین آرامگاه کیا داوود است و عده ای نیز بر این باورند که این آرمگاه یک آتشکده در عصر زرتشتیان بوده است.

این آرامگاه یک مکان بسیار زیبا و دل انگیز است که در بالای روستای یوش و تپه ای واقع شده و مانند خانه ای کوچک آرامش خاص و عجیبی را به رهگذر منتقل می کند.

خانه میرزا مهدی خان

شاید دانستن این مطلب برایتان جالب باشد که ناصرالدین شاه نیز در زمان سلطنتش به یوش رفته بود. وی منزل میرزا مهدی خان و باغ شاه را برای اقامت برگزیده بود و سرانجام نیز یکی از دختران روستا را برای همسری انتخاب کرد. بعد از آن نیز ناصرالدین شاه، خانه میرزا مهدی و همچنین روستای یوش را به دلیل داشتن آب و هوای دلپذیرش به عنوان یکی از تفرجگاه های خود قرار داد.

اوزرود

یوش دارای طبیعتی شگفت انگیز است راه رفتن در کوچه باغ های یوش و دیدن مناظر زیبا برای افرادی که در شهر های شلوغ بودند چشم انداز متفاوتی خواهد داشت. اگر می خواهید چشمه ای با آب زلال و خنک را مشاهده کنید و از شنیدن صدا و آهنگ گوش نواز آب لذت ببرید باید به طرف جنوب روستا بروید. رود هراز دارای دو سرشاخه اصلی می باشد که اوزرود از پایین دست یوش عبور می کند و یک چشم انداز فوق العاده زیبایی دارد که مطمئناً با یکبار دیدن شیفته آن خواهید شد.

رودخانه یوش

رود خانه یوش نیز از دیگر جاذبه های گردشگری یوش محسوب می شود نشستن در کنار این رودخانه و استفاده از هوای پاک و اکسیژن ناب، خستگی سفر را از هر مسافری می رباید. زیبایی این رودخانه تنها برای مسافران نیست بلکه خود اهالی روستا نیز از زیبایی آن استفاده کرده و اوقاتی را برای خوشگذرانی و استراحت به کنار رودخانه می روند. این رودخانه علاوه بر اینکه جنبه زیبایی و تفریحی دارد آب مورد نیاز زمین های کشاورزی روستائیان را نیز تامین می کند.

سنگ سیاه رنگ

در نزدیکی روخانه ی یوش یک سنگ سیاه رنگی وجود دارد که به نوعی سمبل روستا محسوب می شود. در روی این سنگ، نقشی از اسب و زین حکاکی شده برای همین اهالی روستا اسم این سنگ را اسب زین نام نهاده اند. در سفر به یوش دیدن این جاذبه فرهنگی و تاریخی، یعنی اسب زین خالی از لطف نخواهد بود.

مقبره سید امین و سید جلال

در نزدیکی سنگ سیاه رنگ و در قبرستان قدیمی روستای یوش آرامگاه سید امین و سید جلال قرار دارد. این دو پدر و پسر بوده و از اهالی روستای اورازان از توابع طالقان، که به این روستا آمده بودند. و در زمان خودشان از اعتبار خاصی برخوردار بودند. آنها به عنوان افراد زاهد دارای مقام خاصی در نزد اهالی بودند برای همین بعد از فوتشان نیز مردم مقبره هایی برایشان ساختند تا قبل از فوت این دو نفر در یوش هیچ امامزاده ای وجود نداشت.

سرخبند

اگر علاقمند به کوهنوردی هستید کوه های سرخبند از کوه های البرز گزینه بهتری برای تفریح می باشد. این کوه ها در جنوب روستا قرار دارد و برای کوهنوردی بسیار مناسب می باشد. کوه های علی چال، مازوبند و سرنو نیز کوهای جالب و زیبایی هستند که در قسمت شمالی روستای یوش واقع شده و در واقع پس زمینه یوش را به وجود آورده اند.

جاهای دیدنی اطراف یوش

نا گفته نماند که علاوه بر معرفی اماکن و جاذبه های دیدنی که در مطلب فوق از روستای یوش به آن ها اشاره کرده ایم در اطراف این روستا نیز جاذبه های بسیار زیبا و دیدنی همچون روستای کندلوس، آبشار آب پری و دریاچه چشمه دیو آسیاب وجود دارد که دیدنشان خالی از لطف نیست.

امکانات رفاهی یوش

یکی از مهمترین چالش هایی که در یوش وجود دارد این است که هیچ رستورانی در روستای یوش وجود ندارد؛ بنابراین حتما توجه داشته باشید که با خود غذا و خوراکی به همراه داشته باشید. اما مغازه های کوچکی در این روستا دایر است که شما می توانید لبنیاتی مثل روغن حیوانی و سرشیر و یا دیگر خوراکی های محلی و سنتی را از آن ها خریداری کنید.

یوش و بلده از داشتن امکانات دیگری مثل هتل و اقامتگاه هم محروم است و تنها گزینه ای که برای اقامت در آنجا وجود دارد خانه های شخصی روستائیان است که با دست و دل بازی هر چه تمام در اختیار گردشگران قرار می دهند.

ناگفته نماند که سرویس های بهداشتی که در داخل منزل نیما نصب شده است همگی ایرانی هستند و فاقد توالت فرنگی می باشد.

آدرس دقیق و مسیر های دسترسی به روستای یوش

برای رسیدن به روستای یوش چند مسیر وجود دارد که شما می توانید نزدیک ترین مسیر و یا حتی در صورت تمایل با صفاترین مسیر را انتخاب کنید تا خستگی طول مسیر شما را اذیت نکند.

مسیر تهران به یوش

برای رسیدن به روستای یوش دو مسیر از تهران وجود دارد که اولین مسیر بعد از طی کردن مسیری به مسافت 215 کیلومتر می باشد و مسیر دوم از راه جاده چالوس میسر است.

مسیر چالوس به یوش

برای رفتن به یوش از جاده چالوس در 79 کیلمتری جاده چالوس بعد از گذشتن از تونل کندوان به پل زنگوله می رسید که در همان جا تابلوی روستای یوش نصب شده است و به راحتی می توانید مسیر خود را پیدا کنید.

مسیر جاده هراز به یوش

برای رسیدن به یوش از این مسیر بایستی از جاده هراز به سمت آمل حرکت کرده و پیش از اینکه به آمل برسید تابلویی در سمت چپ جاده وجود دارد که شما را برای رفتن به یوش راهنمایی می کند. این مسیر در روز های سرد و بارانی دچار لغزندگی و مه گرفتگی می شود که توصیه نمی شود این جاده را برای سفر انتخاب کنید و یا اگر قصد رفتن از این مسیر را دارید حتما با تجهیزات کامل راهی سفر شوید تا در طول مسیر دچار مشکل نشوید.

بهترین زمان سفر به روستای یوش

بهترین زمانی که برای سفر به این روستا مناسب است فصل بهار و پائیز می باشد چرا که در این فصول زیبایی ها و طبیعت بکر اطراف آن بسیار دیدنی و چشم نواز تر جلوه می کند.

توصیف و موقعیت جادی آب پری، پیش از رسیدن به روستای یوش

جاده ی آب پری به عنوان یک جاذبه ی گردشگری فقط یک راه برای رسیدن به مقصد نیست این جاده در سه هزار متری از سطح دریا قرار دارد و پیج و خم هایش در میان ابرها گم شده است.

چشم انداز کوهستانی البرز میانی و قله برفی فام دماوند از میان آن، روستاهای ییلاقی با سقف های رنگا رنگ و پوشش های گیاهی که متناسب با ارتفاع تغییر می کنند از زیباترین منظره هایی است که شاید کمتر با چنین صحنه ای روبرو شوید.

جاده ی زیبای آب پری از جنگل های سرسبز خزری شهر رویان آغاز می شود و از کنار آبشار آب پری گذر کرده و بعد به خط الراس کوهستان می رسد سپس در سراشیبی قرار گرفته و سرانجام به بلده پیوند میخورد.

جاده آب پری یکی از مسیرهای منتهی به یوش و بلده می باشد از جاده چالوس و جاده هراز هم می توان به یوش و بلده رسید. اگر جاده چالوس و جاده هراز به صورت موازی باشند در واقع بلده این دو جاده ی موازی را از عرض به هم متصل کرده است.

جاده ی فرعی آب پری نیز در امتداد جاده چالوس و جاده هراز کشیده شده و ساحل را به کوهستان پیوند زده است. پس از عبور از نمک آبرود دل انگیز و چالوس و گذر از نوشهر و جنگل سی سنگان، به رویان می رسید. از رویان راه بلده را پیش گرفته و پس از عبور از جاده ی جنگلی و رویایی و دیدن آبشار زیبا و مشاهد ی جهان از لابه لای ابرها بلده و سپس به یوش نزدیک می شوید.

یوش روستایی گردشگری می باشد دارای آب و هوای دلپذیر و ییلاقی که دارا بودن خانه نیما یوشیج موجب مشهور شدن این روستا گشته است. خانه ی جد و آبادی نیما در یوش واقع شده است و همانطور که گفته شد هم اکنون نیز مقبره یوش در آن قرار دارد. مناظر و طبیعت یوش به حدی رویایی و دلفریب است که ذوق و قریحه شاعری را در هر رهگذر و انسان معمولی نیز بیدار می کند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!