چه خوشمزه امشب؛ چه غذایی درست کنم؟
شام یکی از وعدههای مهم روزانه است و انتخاب غذای مناسب برای آن یک چالش است. ممکن است انتخاب یک غذا مناسب و خوشمزه برای هر شب، ویژگی های خاص مانند خوشمزه بودن، سالم بودن و تنوع داشتن را داشته باشد. در این متن، ۵ غذای خوشمزه و متنوع به عنوان پیشنهادات برای شام شما معرفی شده است.
از جمله این غذاها میتوان به لوبیا پلو شیرازی، مجبوس عربی، جیب تاجر مرغ، ساندویچ کوکتل پنیری و نودل پنیری اشاره کرد. هر کدام از این غذاها دارای طعم و ظاهری جذاب بوده و میتوانند انتخاب خوبی برای شام شب شما باشند. این غذاها با طرز تهیه آنها و مواد لازم برای پختن ارائه شدهاند تا بتوانید به راحتی آنها را آماده و همراه با عزیزان خود مورد استفاده قرار دهید.
اگر به دنبال ایدههای جدید برای مرتب کردن برنامه غذایی خود هستید، این گزینههای خوشمزه و سالم میتوانند یک انتخاب خوب باشند. امیدوارم با امتحان این غذاها، لحظات خوشی را در کنار عزیزان خود داشته باشید و لذت ببرید.
امشب شام چی درست کنم؟ شام چی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از افراد، اعم از خانهدار، شاغل یا دانشجو، پیدا کردن ایده و پختن یک غذای خوشمزه و سالم برای وعده شام است.
از این رو ما، در دوازدهمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای شام به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- لوبیا پلو شیرازی
لوبیا پلو شیرازی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین پلوهایی است که شما میتوانید با گوشت مرغ و گوشت قرمز متناسب با ذائقه خود طبخ کنید. عطر شوید تازه و طعم منحصر به فرد لوبیا چشم بلبلی ترکیب جذابی است که شیرازیها علاقه بسیار زیادی به این غذا دارند.
مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی
مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی به شرح زیر است:
در اولین مرحله به سراغ لوبیا روید. لوبیا را تمیز کنید و بشویید، بهتر است ۱-۲ ساعت قبل از پخت، لوبیا را خیس کنید. برنج را نیز به همین صورت بشویید و در مقداری آب بخیسانید.در این مرحله به سراغ پخت لوبیا روید، دو برابر مقدار لوبیا، آب به آن بیفزایید. لوبیاهای چشم بلبلی را به همراه آب درون قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت کم قراردهید و ۲۰-۳۰ دقیقه به آن زمان دهید تا آب درون قابلمه تبخیر شود و لوبیاها بپزند.اکنون سبزیهای تازه را تمیز کنید و بشویید. سبزیها را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود. حال با کمک چاقوی تیزی، آنها را به صورت ساطوری و یکدست خرد کنید و کنار گذارید.حال به سراغ پخت مرغ روید. درون قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید، منتظر بمانید تا آب به جوش آید.
حال تکههای مرغ را درون آب جوش قرار دهید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا مرغ در آب بجوشد. با این روش بخش زیادی از هورمونها و بوی زهم مرغ را میتوانید بگرید.پس از گذشت زمان اعلام شده مرغها را از قابلمه خارج کنید و زیر کمی آب بشویید. درون تابه مناسبی کمی روغن و محلول زعفران بریزید و مرغ ها را درون تابه قرار دهید و دو طرف آن را به خوبی سرخ و طلایی کنید.
برای ادامه رسپی این غذای اصیل و سنتی روی لینک طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی کلیک کنید.
۲- مجبوس (مکبوس) عربی
مجبوس یا مکبوس یک نوع پلوی معروف و خوشمزه عربی است که در جنوب کشور نیز طبخ میشود و عطر و طعم فوقالعادهای دارد. برای تهیه این پلو معمولا از آب مرغ و گوشت استفاده میشود.
برخی پلو مجبوس را با گوشت و مرغ سرو میکنند و برخی دیگر این غذا را در کنار ماهی و میگو میخورند. این غذا طرز تهیه بسیار آسانی دارد و برای طبخ آن با مرغ فقط به چند قلم مواد اولیه ساده نظیر سینه یا ران مرغ، برنج، پیاز، لپه، سیب زمینی و… نیاز دارید.
مراحل تهیه مجبوس (مکبوس) عربی با مرغ
مراحل تهیه مجبوس (مکبوس) عربی با مرغ به شرح زیر است:
در اولین مرحله باید مرغ را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، برگ بو و چوب دارچین در قابلمه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را برای حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا مرغ بپزد.بعد از این که مرغ پخت، باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و تکههای مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید و در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی و خوشرنگ شوند.در ادامه باید لپهها را برای حدود ۲ ساعت بخیسانید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و بپزید. در زمان پخت لپه حتما کف روی آن را بردارید و بعد از این که لپهها پختند و نرم شدند، آنها را آبکش کنید.اکنون پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را در روغن سرخ کنید. زمانی که پیازها سبک شدند، مقداری زردچوبه به آنها اضافه کنید و اجازه دهید پیازها کاملا طلایی و خوشرنگ شوند.
برای ادامه رسپی این غذای اصیل و محلی روی لینک طرز تهیه مجبوس (مکبوس) عربی کلیک کنید.
۳- جیب تاجر مرغ
فینگرفود جیب تاجر یکی از پرطرفدارترین فینگرفودهاست و دلیل نامگذاریاش این است که شبیه یک جیبِ پر است! این غذای فانتزی با ظاهر اشتها برانگیزی که دارد میتواند با دورچینهای مناسب گزینه بسیار خوبی برای شام امشب شما باشد.
مراحل تهیه جیب تاجر مرغ
مراحل تهیه جیب تاجر مرغ به شرح زیر است:
برای آماده سازی مواد میانی جیب تاجر، سینه مرغ را به همراه یک عدد پیاز، نمک و فلفل سیاه بگذارید بپزد و بعد از خنک شدن خرد کنید.سپس به آن خیارشور خرد شده، جعفری ساطوری، ذرت، نمک، فلفل سیاه (یا هر ادویه دلخواه مثل آویشن و…) و سس مایونز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. لبههای نان تست را با چاقو از هر چهار طرف جدا کنید، دو تا نان تست را روی هم قرار بدهید و با وردنه کاملا صاف کنید تا بهم بچسبند.سپس با قالب گرد نانها را قالب بزنید و ۲ عدد تخم مرغ را با همزن دستی خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و شیر را به آن اضافه کنید (کمی فلفل سیاه هم اضافه کنید تا بوی تخم مرغ را بگیرد).نانهای قالب زده را داخل مخلوط شیر و تخم مرغ خیس کنید.بعد از این که نانها را در مخلوط گفته شده خیس کردید، آنها را داخل پودر سوخاری یا پانکو بغلتانید.
برای ادامه رسپی این غذای فینگرفودی خوشمزه روی لینک طرز تهیه جیب تاجر مرغ کلیک کنید.
۴- ساندویچ کوکتل پنیری
سوسیس کوکتل ابعاد کوچکتری نسبت به سایر سوسیسها دارد. این سوسیس یک انتخاب بسیار عالی برای ساندویچهای فانتزی، کوچک و انواع فینگر فودها به حساب میآید.
سوسیسهای کوکتل طعمها و انواع مختلفی دارند که کوکتل پنیری، دودی، کوکتل تنوری، کوکتل با قارچ جز محبوبترین و پرطرفدارترین انواع سوسیسهای کوکتل هستند.
مراحل تهیه ساندویچ کوکتل پنیری
مراحل تهیه ساندویچ کوکتل پنیری به شرح زیر است:
ابتدا کوکتلها را بشویید و پوست بگیرید. دو طرف کوکتلها را برشهای شیاری مورب و یکسانی ایجاد کنید. این برشها موجب میشود که در زمان پخت کوکتل شما به خوبی مغز پخته شود. دقت داشته باشید که شیارهای شما زیاد عمیق نباشد که کوکتل به چند قسمت تکه شود.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. کوکتلها را درون روغن داغ گذارید و حرارت را کم کنید. زمان دهید تا هر طرف کوکتلها به خوبی سرخ، طلایی و برشته شود. زمان دهید تا هر طرف کوکتلها به خوبی سرخ، طلایی و برشته شود.قارچها را بشویید و خشک کنید. با کمک چاقو آنها را به صورت ورقهای خرد کنید. درون همان تابهای که سوسیسها را سرخ کردید قارچها را بریزید.توجه داشته باشید که برای اینکه قارچ آب نیندازد باید حرارت تابه را باید در این مرحله زیاد کنید. ۲-۳ دقیقه قارچها را تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و طلایی شود. سپس قارچها را از تابه خارج کنید.
برای ادامه رسپی این غذای فانتزی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه ساندویچ کوکتل پنیری کلیک کنید.
۵- نودل پنیری
نودل پنیری یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع نودل است. ترکیب طعم پنیر و نودل ترکیبی شگفتانگیز است که اگر از طرفداران نودل هستید باید حتما آن را امتحان کنید.
مراحل تهیه نودل پنیری
مراحل تهیه نودل پنیری به شرح زیر است:
در اولین مرحله به سراغ فلفل دلمه روید. آن را بشویید و تمیز کنید. حال با کمک چاقو فلفل دلمهای را به صورت نواری یا نگینی خرد کنید. شما میتوانید برای رنگارنگتر شدن نودل از فلفل دلمههای رنگی استفاده کنید. فلفل دلمههای برش زده را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.اکنون به دو صورت میتوانید پیش روید. اگر ذرت خام در دسترس دارید آن را با کمی آب و نمک ۸-۱۰ دقیقه با حرارت کم بپزید. روش دوم استفاده از کنسرو ذرت آماده است.حال قارچها را با مقداری آب سرد به خوبی بشویید. آنها را با کمک چاقو برش زنید. میتوانید از قارچهای دکمهای نیز در تهیه این نودل جذاب استفاده کنید. این قارچها نیاز به برش زدن ندارند، کافی است آنها را بشویید و به سراغ مرحله بعد روید.سپس سیر را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک سیر له کن پوره کنید. اگر سیر تازه در دسترس ندارید میتوانید از پودر سیر استفاده کنید. در ادامه تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و کره را به آن اضافه کنید. منتظر بمانید تا کره ذوب شود. سپس پوره سیر را به تابه بیفزایید کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و لذیذ روی لینک طرز تهیه نودل پنیری کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.