جذابیت غذاهای مورد علاقهی شما باعث فراموشی در سن ۷۰ سالگی میشود!
امروزه با افزایش آگاهیها در حوزه تغذیه، مفهوم غذاهای مفید و غذاهای ضار برای مغز و عملکرد شناختی بیشتر به بحث گرفته شده است. برخی از غذاها و مواد خوراکی که ممکن است برای مغز آسیبهایی به وجود آورند، از جمله مرغ سوخاری که مصرف زیاد آن باعث خطر آسیب به سلامت شناختی میشود. پاستیل نیز از آن دسته است که اصلیترین مواد آن قند است و مصرف بالای آن با اختلال در حافظه و زوال عقل مرتبط است. مصرف هات داگ و دونات نیز به خطر ابتلا به بیماریهای عصبی، قلبی-عروقی و دیابت میانجامد. در پایان، نوشیدن نوشابههای رژیمی که شامل آسپارتام است، ممکن است باعث بروز مشکلاتی از جمله سردرد، سرگیجه و حتی تومور مغزی شود. بنابراین، اطلاعرسانی و آگاهی از این مواد و اجتناب از مصرف زیاد آنها میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند.
غذاهای خاصی وجود دارند که مصرف آنها ممکن است برای مغز و عملکردهای آن ضرر داشته باشد؛ به خصوص اگر آنها را مرتب مصرف کنید.
به گزارش خبرآنلاین، اگر به فکر سلامت مغز و عملکرد شناختی خود هستید، از مصرف این خوراکیها اجتناب کنید:
۱) مرغ سوخاری
خوردن مکرر غذاهای سرخشده، مانند مرغ سوخاری، هیچ فایدهای برای مغز ندارد و طبق تحقیقات، مصرف زیاد این غذاها خطر آسیب به سلامت شناختی را بالا میبرد.
۲) پاستیل
تنقلاتی مانند پاستیل اساساً از قند خالص ساخته شدهاند. مصرف بیش از حد قند با اختلال در حافظه و افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.
۳) هات داگ
مصرف مکرر هات داگ و سایر گوشتهای فرآوریشده، سلامت مغز را تهدید میکند. این مواد غذایی، خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و همچنین سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت را افزایش میدهند.
۴) دونات
دونات معمولاً دارای قند افزودنی است و سطح عملکرد شناختی را کاهش میدهد. همچنین جزو خوراکیهای سرخشده و فوق فرآوریشده محسوب میشود که برای مغز ضرر دارد.
۵) نوشابههای رژیمی
در نوشابههای رژیمی به جای شکر از یک نوع شیرینکننده مصنوعی به نام آسپارتام استفاده میشود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام سردرد، سرگیجه، تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حملات صرع را در بر دارد.