رازهای زیبایی باقالای سبز: پاکسازی، پخت و فریزشده!
باقلا یکی از حبوبات پرطرفدار در آشپزخانههای ایرانی است که دارای خواص بیشماری میباشد. برای استفاده بهتر و نگهداری درست باقلا سبز، باید نکات زیر را رعایت کرد:
ابتدا با خرید باقلا، به مواردی مانند رنگ، سختی و عدم وجود فضای خالی داخل غلاف دقت کنید. باقلا های تازه و با رنگ سبز، بدون فضای خالی داخل غلاف و با دانههای نرم و سفید، کیفیت بالایی دارند.
برای پوست کردن باقلا، میتوانید از روشهای گفته شده استفاده کنید. مثلاً میتوانید پوست دوم باقلا را با استفاده از چاقو جدا کنید یا از روش نمک پاشیدن بر روی باقلا و منتظر ماندن برای پوسیدن پوست استفاده کنید.
برای نگهداری طولانیتر باقلا، میتوانید آنها را یا خشک کنید یا فریزر کنید. برای فریزر کردن، ابتدا باید باقلا ها را آبکشی کرده و سپس جوش داده و پس از سرد شدن، آنها را در فریزر قرار دهید.
باقلا خشک نیز دارای خواص بسیاری است و برای نگهداری طولانیتر میتوانید آنها را به روش خشک کردن معمولی یا با انار یا حتی در فر خشک کنید.
برای پخت باقلا خشک، باید ابتدا آنها را یک روز در آب سرد بریزید و سپس پخت کنید. پس از پخت، میتوانید آنها را با سرکه و فلفل سرو کنید.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که طبع باقلا سرد است و مصرف زیاد آن ممکن است به مشکلات معده منجر شود.
نمناک نوشت: برای مصرف و نگهداری باقلا سبز باید شما حتما با روش پخت، فریز و یا خشک کردن باقلا کاملا آشنا باشید تا در مواقع مصرف از طعم واقعی باقلا سبز لذت ببرید.
آموزش کامل پاک کردن و نگهداری باقلا سبز برای مدت طولانی
باقلا سبز یکی از حبوبات محبوب خانواده های ایرانی است که عطر و طعم بی نظیری دارد و دارای خواص بیشماری می باشد. از باقالی برای پخت غذا های خوشمزه مانند باقالی پلو، باقلا قاتق و… یا از باقالی به عنوان یک میان وعده استفاده می کنند.
نکاتی برای خریداری باقلا سبز
قبل از استفاده از باقالی، باید باقالی خریداری کنید که تازه باشد و کیفیت خوبی داشته و دارای خصوصیات زیر باشد:
رنگ باقلا باید سبز باشد.محل دانه در داخل غلاف باقلای مرغوب، فاقد فضای خالی است.پوست دانه نباید سفید باشد.اگر دانه باقلا سفت و رنگ آن زرد باشد، کیفیت باقلا پایین است.
طریقه صحیح پوست کندن باقلا
پوست کندن باقالا برای برخی از خانم ها مشکل است بنابراین برخی از آنها ترجیح می دهند که باقالی پوست کنده به صورت آماده بخرند اما هیچ چیزی جای باقالی که خودتان خریداری و با رعایت نکات بهداشتی پاک کرده اید، نخواهد گرفت. به جای خریداری باقالی آماده، طریقه جداکردن راحت پوست باقالی را بیابید. برای آسان جدا شدن پوست باقالی روش های گفته شده در این بخش را به کار برید :
1. ابتدا پوست اول باقالی را جدا کنید و برای جدا کردن پوست دوم باقالی با چاقو باقالی ها را به دو قسمت تقسیم کنید، سپس فشار مختصری وارد کنید تا خیلی راحت ، مغز باقالا بیرون بیاید.
2. برای راحت پوست کندن باقالا می توانید روی آنها کمی نمک بپاشید و پنج دقیقه بعد به راحتی پوست شان را جدا کنید.
روش هایی برای نگهداری باقلا سبز به مدت طولانی
برای نگهداری باقلا سبز به مدت طولانی، می توانید باقلا را خشک یا فریز کنید. طریقه خشک کردن و فریز کردن باقلا سبز را در ادامه توضیح می دهید.
طریقه فریز کردن باقلا سبز
پس از خریداری باقلا سبز با کیفیت پوست آن را جدا کنید.باقلا ها را تمیز بشویید.در یک قابلمه آب بریزید وروی حرارت قرار دهید تا جوش آید.باقلاهای شسته شده را درون آب جوش بریزید تا به مدت 3 دقیقه بجوشد.توجه کنید اگر مقدار آب و مقدار باقلا سبز متناسب نباشد ، پس از اضافه کردن باقلا سبز جوشیدن آب متوقف می شود.پس از دقیقه ، باقلا سبز، را در آبکش بریزید و بگذارید سرد شود.سپس باقلاها را بسته بندی کنید و به فریزر انتقال دهید.برای دیرتر خراب شدن باقلا حجم بسته آن را کمی بزرگ یا به اصطلاح چاق بگیرید.
چرا باید قبل از فریزر کردن باقلا کمی آنها بپزیم ؟
جوش دادن باقلا سبز برای حفظ رنگ سبز باقلاها و جلوگیری از تغییر رنگ سبز به قهوه ای مهم است. این کار باعث میشود که بافت باقلا کمی نرم شده و بعد از آب شدن یخ و بعد از پخت کامل سفت نباشد، و طعم و حس تازگی در دهان حس شود.
مدت زمان نگهداری باقلا خام در فریزر
مدت زمان نگهداری باقلا سبز در فریزر 12- 8 ماه و در دمای 18- درجه سانتیگراد است.
راه تشخیص سالم بودن باقلا در فریزر چیست ؟
بهترین راه تشخیص باقلا سالم از نوع ناسالم آن، بو کردن آن است.
روش خشک کردن باقلا
باقلا خشک نیز مانند باقلا تازه خواص فراوانی دارد. برای نگهداری باقلا سبز به مدت طولانی می توانید باقلاها را خشک کنید. برای خشک کردن باقلاها و مصرف آنها در زمستان کارهای زیر را انجام دهید :
برای خشک کردن باقلا تازه آنرا را از غلاف جدا نموده و یا نصف کنید.باقلاها را بدون اینکه بشویید، بر روی پارچهای پهن و جلوی پنکه بگذارید.باقالا ها را هر دو ساعت یکبار، زیر و رو کنید تا خشک شوند.در هنگام استفاده، باقلا ها را بشویید وسپس استفاده کنید.
طریقه دوم خشک کردن باقلا
ابتدا باقلاها را از غلاف جدا کنید.باقلا تازه را با کمی برگ انار در آب جوش بریزید.افزودن برگ اناربه باقلا زمان جوشیدن سبب می شود باقلاها هنگام خشک شدن دچار افت مگس نشود.چند بار هم بزنید و آب را خالی کنید.باقالا را در آفتاب پهن نمایید تا خشک شود.
طریقه سوم خشک کردن باقلا
برای سریع تر خشک شدن باقالی ها :
باقالی ها را از غلاف جدا کرده و بشویید.آنها را درون سینی فر ریخته و در فر با درجه ی کم قرار دهید تا باقلاها مقدار کمی خشک شوند.بعد از خشک شدن باقالی ها تا حدودی ، آنها را روی دستمال پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
روش پخت باقالی خشک
برای پختن باقالی گرم که به عنوان میان وعده در زمستان استفاده می شود :
ابتدا باقالی های خشک را یک روز در آب سرد بریزید.آب باقالی ها را یک مرتبه عوض کنید.باقالی ها را درون یک قابلمه ریخته و دو برابر باقالی ها روی آن آب بریزید و صبر کنید تا آب به جوش آید.پس از جوش آمدن آب، زیر آن را کم کنید.هر چند دقیقه یک بار به آن سر بزنید و آن را هم بزنید.پس از گذشت 45 دقیقه الی 1 ساعت باقالی ها پخته می شوند البته این زمان بستگی به جنس باقالی ها دارد. برای اطمینان از پخت باقلا ها آن را تست کنید تا ببینید نرم شده است یا نه.پس از پخت و نرم شدن باقالی ها، آب اضافی آن را خالی کنید.سرکه و فلفل را به آن اضافه کنید تا به مدت 5 دقیقه بجوشد و سپس کمی نمک در آب آن بریزید و باقالی ها را نوش جان نمایید.
نکته :
طبع باقالی سرد است و مصرف زیاد آن موجب نفخ یا سنگینی معده می شود.
راضیه میرزاحیدری