فرارو | در جستجوی اسرار دیرینه های سَرکُول در الیگودرز
این سنگ نوشته درباره ساخت بخش سختترین ایلراه بختیاری است که با استفاده از سنگ و ساروج احداث شده است. این کتیبه مربوط به یوسف خان، فرزند خلیل خان حاکم بختیاری در اواخر دوران صفوی است. کشف این سنگ نوشته و خوانش درست آن توسط دکتر حیات اله سرلک و دکتر عطا حسن پور انجام شده و برای پژوهشگران تاریخ بختیاری اهمیت دارد. این کتیبه شامل اطلاعات مهمی برای روشن شدن تاریخ ناگفته بختیاری در شرق لرستان است. این دومین سنگ نوشته است که توسط نامبردگان خوانش درست و تحلیل شده و در میدان چوگان خلیل اباد الیگودرز نمایش داده شده است. این سنگ نوشته شاهکاری از هنر و دستاورد تاریخی قابل توجه برای جامعه تاریخپژوهان و محققان است.
این سنگ نوشته بسال ۱۰۹۰ هجری قمری بر تخته سنگی در منطقه سرکول پشت کوه شهرستان الیگودرز حک گردیده است و یادآور ساخت سختترین بخش بزرگترین ایلراه بختیاری است که بطور ماهرانه با سنگ و ساروج احداث شده اند. این کتیبه مربوط به یوسف خان فرزند خلیل خان حاکم بختیاری اواخر دوران صفوی اسث.
به گزارش فارس، خوانش صحیح این کتیبه و کتیبه میدان چوگان خلیل اباد الیگودرز که با تلاش دکتر حیات اله سرلک و دکتر عطا حسن پور اتفاق افتاده، دریچهای جدید بر روی پژوهشگران تاریخ بختیاری گشوده است؛ و بخشی ازتاریخ ناگفته بختیاری در شرق لرستان را روشن میکند
که پس از کشف سنگ نوشته میدان چوگان خلیل اباد الیگودرز این دومین سنگ نوشته است که توسط نامبردگان خوانش درست و تحلیل میشود.